Roger Ver opklada protiv SegWit Bitcoin Upgrade na Anarchapulco | BA.concellodemelon.org

Roger Ver opklada protiv SegWit Bitcoin Upgrade na Anarchapulco

Roger Ver opklada protiv SegWit Bitcoin Upgrade na Anarchapulco

Rasprava dugo tinja skaliranje Bitcoin je planula ove nedelje na Anarchopulco, godišnjem slobodarske naginju Bitcoin manifestacija koja se održava u Acapulco, Meksiko.

Među vrhunaca je bio unscripted, na sceni sukob između investitora Roger Ver i istraživač-učenjak Tone Vays koja je došla do vrhunca u opkladu se odnose na budućnost Odvojeni Svjedok - Bitcoin nadogradite koje je iznijela Bitcoin Core programera krajem prošle godine. Promjena je od suočila teških otpor od kritičara, uključujući Ver i bivši Bitcoin olova održavatelja Gavin Andresen.

Komentari ver je to izjavio tokom okruglog stola koji se sastoji od Vays, osnivač Švedske Piratske stranke Rick Falkvinge, bivši izvršni direktor Bitcoin Foundation Bruce Fenton i preduzetnik Joby sedmice. Ver, a posebno odsutan kada je počeo na sceni razgovor, kasnije uzeo mikrofon da se obrati publici.

Ver rekao je okupljenima:

"Ja sam spreman da se kladim svaki iznos koji SegWit neće aktivirati. Da li bi me odvesti gore na to? $ 1,000. $ 10,000, bet džentlmenski da SegWit neće aktivirati. Ne kažem da je tehnologija u pravu, samo to neće aktivirati. "

Drugdje u razgovoru, Vays je cilj Bitcoin Unlimited, alternativa implementacija Bitcoin koja nastoji povećati veličinu transakcije blokova mreže, a to pogoduje Ver.

"Ja sam to rekao, ako Bitcoin Unlimited postaje dominantan viljuška Bitcoin onda ću se ukloniti od očiju javnosti", rekao je Vays. "Ja ne mogu prodati Bitcoin, ali će se ukloniti kao javni govornik."

Kasnije, Fenton, član upravnog odbora u Bitcoin Foundation, tvrdi da 95% čvor konsenzus - praga potrebnog za donošenje mreže SegWit - će biti izuzetno teško, ako ne i nemoguće.

"Ako sam obećao da će dati svima u ovoj konferencijskoj sali jedan slobodan Bitcoin ako me se napolju nakon ovog panela", rekao je on. "Siguran sam da je manje od 95% vas bi se pojavio. Devedeset pet posto u ništa, čak i među istomišljenicima, vrlo je teško."

Izjave dolaze usred nastavljen-borbama u bitcoin zajednici o tome kako najbolje povećati kapacitet mreže, debate koja sada datira kao davne 2015. Godine.

Povezane vijesti


Post Kriptovaluta

Venecuelanski predsednik objavio kriptocurrency pod nazivom Petro Oil

Post Kriptovaluta

Skaliranje konsenzusa? Ovaj Turing pobednik misli da je našao put

Post Kriptovaluta

Trendiranje IRS-a: Da li bi tajming mogao biti u pravu za bitkoinske poreske reforme?

Post Kriptovaluta

98,6% žrtava TorrentLockera odbijaju da plaćaju naknadu za bitkoin

Post Kriptovaluta

Institucionalna kriptoekonomija: novi model za novi vijek

Post Kriptovaluta

Bitcoin Messenger App GetGems podiže $ 400k Od investitora Waze

Post Kriptovaluta

Bankarski pokušaj prevladava Dan Jednom od bitkoin konferencije na otoku Man

Post Kriptovaluta

Bitcoin Bill odložen jer ruski zakonodavci traže optimalno rešenje

Post Kriptovaluta

Sankcije Showdown poteze za američku i kriptočuvnu

Post Kriptovaluta

19 Crypto 2.0 projekata za gledanje u 2018. godini

Post Kriptovaluta

10 razloga zbog kojih će centralne banke propustiti renesansu kriptokućnosti

Post Kriptovaluta

Bank of America Datoteke Patent za kriptokutni sistem prenosa žice