Sankcije Showdown poteze za američku i kriptočuvnu | BA.concellodemelon.org

Sankcije Showdown poteze za američku i kriptočuvnu

Sankcije Showdown poteze za američku i kriptočuvnu

Brian Fleming je član zakona firma Miller & Chevalier u Washingtonu, DC

Sa vladama širom sveta slamanja o svim aspektima tržišta kriptovaluta, čini se kao da novi regulatorni rizici se javljaju svaki dan. Dodaj američke sankcije na toj listi.

Dana 19. Januara, US Department Ureda Trezora kontrolu stranih sredstava (OFAC), primarni sankcije mučitelj u SAD-u, objavila je da je svaki američki osoba koje se bave Venecuele uskoro uvedena se kriptovaluta, Petro, da trčim sukobljujući američke sankcije protiv Venecuele vlade.

Par koji sa nedavne komentare iz američkog državnog sekretara za trezor, Steven Mnuchin, upozoravajući da SAD može da se izabere da ne dozvoli Bitcoin novčanike postati nova verzija bankovni račun u Švajcarskoj, a čini se da Trezor je spremna da gaze u kriptovaluta propis u velikom način.

Iako su potencijalni sankcije rizike povezane sa cryptocurrencies su slične u nekim aspektima na pranje novca i finansiranja terorizma rizike koje su privukla pažnju nedavno, oni predstavljaju neke jedinstvene izazove.

OFAC crnu listu osoba i subjekata koji su u suštini zabranjeno bavljenje s američkim licima, US robu i usluge ili finansijski sistem SAD-a. Direktan kršenja američkih sankcija, ili pomaganje drugima u naporima da se izbjegnu američke sankcije, može dovesti do značajne finansijske ili, u nečuven slučajevima, krivične kazne. Kompanije unutar i izvan SAD-a imaju dovoljno poticaja za zaštitu od takve povrede, ali je anonimnost koju pruža kriptovaluta transakcija čini skladu s tim ograničenjima teško.

Ako OFAC okreće oko ka cryptocurrencies, međutim, to može biti samo pitanje vremena prije nego što to čini primjer iz jednog ili više entiteta u nastojanju da se pošalje poruka na tržište i stvoriti zastrašujući efekat.

Osim toga, javne knjige u osnovi cryptocurrencies može dozvoliti američke vlade, prilično lako, da istraži kršenja potencijalne sankcije identifikacijom detalje specifičnih transakcija i stranaka.

Ono što slijedi u nastavku je kratak pregled nekih kriptovaluta igrača koji bi mogli biti pogođeni i kako se to utjecaj može se osjetiti.     

Razmjena

Baš kao što je razmjena bila žarište povećan nadzor vlada u pogledu prevare i drugih kriminalnih aktivnosti koje uključuju cryptocurrencies, oni također mogu biti prirodni polazište u odnosu na sankcije.

Veći fokus na ometanje potencijalnim sankcijama prekršioce bi moglo značiti da zakonodavci i regulatori traže veću transparentnost iz razmjene, kao i stranke koje ih koriste.

Jer je ova transparentnost tensionbetween i sigurnost (ili anonimnost) raste više grijana, razmjenjuje sami će morati da se bore sa kako pomiriti te suprotstavljenih interesa i zadržati svoj identitet na tržištu. Razmjene koje su izabrale da ignoriše sankcije rizici mogu se nađu predmet velike kazne u budućnosti.

Investitori

Nikakve sankcije rizici koji utiču razmjena će nužno teći u kriptovaluta investitorima, kao dobro.

Iako investitori sami ne mogu biti direktno u nišanu od OFAC - osim ako imaju saznanja da je razmena krši američke sankcije - značajne kazne nametnute razmjene može dovesti do sredstva koje se zamrznuti ili čak razmjene stavljaju bez posla.

Savvy kriptovaluta investitori svakako treba uzeti u obzir sankcije i druge brige skladu vezane za prilikom obavljanja due diligence identificirati najpouzdaniji i pouzdan razmjene.

Finansijske institucije

Banke su među akterima najviše averziju prema riziku kada je u pitanju sankcija.

Oni dolaze ta odbojnost iskreno, kao glavne globalne finansijske institucije su bile predmet masivne kazne koje OFAC i drugim američkim izvršitelja u posljednjih nekoliko godina.

Dok sankcije rizike povezane sa cryptocurrencies može biti previše za više tradicionalnih banaka da prihvate, još više naprijed-naginje financijskih institucija koje su bile otvorene za sektor može biti prisiljen da preispita te rizike.

Krajem prošlog mjeseca, Nordea Bank AB, koja posluje u sjevernoj Evropi, potvrdio je da je zabrana sve svojih zaposlenih iz trgovanje cryptocurrencies zbog uočene rizike. Uprkos zabrani, kupci self-service Nordea je i dalje dozvoljeno da kupuju kriptovaluta proizvoda putem platforme kompanije, iako banka ne preporučujemo.

Takođe je nedavno prijavio da je broj australskih banaka zamrznuti račune kriptovaluta trgovaca i blokirali transfer nekoliko Bitcoin razmjene. U oba slučaja, pojaviti ove odbrambene akcije biti vođen verifikaciju izazove druge ugovorne strane i povezanih problema usklađenosti u vezi

Bez obzira na konkretne razloge za promjene u politici, nemogućnost da potvrdi kupaca i partnera - i mogućnost transakcijama sa kažnjeni stranke - upravo tip mrtvom uglu koje bi mogle dovesti do značajnih izloženosti sankcije za financijske institucije.

Komercijalne poslove

Kao cryptocurrencies steći šire prihvaćanje među komercijalnim preduzećima, posebno onih u e-trgovini prostoru, ova lica će morati odlučiti šta su neophodne da bi se zaštitili od sankcija rizika mjera.

Mnogih američkih preduzeća su usvojene procedure skrining na vet ne-američkim kupcima ili strankama i da bi se osiguralo da SAD roba ne isporučuje pod sankcijama stranci ili odredište. Kako će američke kompanije koje primamo uplate kriptovaluta ekran transakcija na odgovarajući način?

To je otvoreno pitanje da li je takav postupak pregleda može se lako prilagoditi veterinara transakcija obavljenih pomoću cryptocurrencies. Ako adaptacija je preskupo ili ne funkcioniraju, onda preduzeća može preispitaju prednosti prihvatanja cryptocurrencies u lice jasnim sankcijama rizika.

Vlada podržava cryptos

Postoji mnogo razloga da bude skeptičan Venecueli petro i Rusije cryptoruble, ali sankcije bi trebao biti pri vrhu liste.

Visoki zvaničnici vlade u obje zemlje su javno priznali da su njihove planirane cryptocurrencies vlada podržali su odgovori na američke sankcije protiv te zemlje i pokušaj da se zaobiđe oslanjanja na američke valute u pojedinim industrijama.

Drugim riječima, ove zemlje su priznali da pokušavaju da izbjegnu američke sankcije.

Što se tiče Venecuela, OFAC je već jasno da je takva valuta je u suštini van granica SAD lica. Može se zamisliti sličnu sudbinu može biti u radnji za cryptoruble treba da ga urodili plodom.

Osim toga, za bilo izvan SAD-a osoba s obzirom da li se koristi, prihvatiti, ili ulagati u bilo valuti, oni bi potencijalno mogla biti obilježena OFAC kao strani sankcije neplatiše, što bi im sankcionisan, kao dobro.

Povezane vijesti


Post Kriptovaluta

Skaliranje konsenzusa? Ovaj Turing pobednik misli da je našao put

Post Kriptovaluta

Bitcoin Messenger App GetGems podiže $ 400k Od investitora Waze

Post Kriptovaluta

Bank of America Datoteke Patent za kriptokutni sistem prenosa žice

Post Kriptovaluta

Da li je Bitcoin digitalna valuta ili virtualni?

Post Kriptovaluta

19 Crypto 2.0 projekata za gledanje u 2018. godini

Post Kriptovaluta

Roger Ver opklada protiv SegWit Bitcoin Upgrade na Anarchapulco

Post Kriptovaluta

10 razloga zbog kojih će centralne banke propustiti renesansu kriptokućnosti

Post Kriptovaluta

Venecuelanski predsednik objavio kriptocurrency pod nazivom Petro Oil

Post Kriptovaluta

98,6% žrtava TorrentLockera odbijaju da plaćaju naknadu za bitkoin

Post Kriptovaluta

Bitcoin Bill odložen jer ruski zakonodavci traže optimalno rešenje

Post Kriptovaluta

Bankarski pokušaj prevladava Dan Jednom od bitkoin konferencije na otoku Man

Post Kriptovaluta

Ubijanje kriptokovrednosti: zašto je vrijeme da se povuče