Ubijanje kriptokovrednosti: zašto je vrijeme da se povuče | BA.concellodemelon.org

Ubijanje kriptokovrednosti: zašto je vrijeme da se povuče

Ubijanje kriptokovrednosti: zašto je vrijeme da se povuče

Tim Enneking je izvršni direktor u Crypto Asset Management, koji nadzire Crypto imovinom fonda, regulisano SAD kriptovaluta trgovanja fonda.

U ovom mišljenju komadu, Enneking tvrdi da je pojam "cryptocurrencies" je danas zastarjela, a da nova terminologija je potrebno da se opiše inovacija se zamislio i izgradio u blockchain industriji.

Ne, to naslov nije greška.

To nije sami cryptocurrencies da treba ubiti off, već se termin (otuda i navodnici). Označavanje sve događa u kripto svijetu (prostor, ekosistem, svemir: odabrati jedan) "valute" je mrtav, passé, OBE. Možete dobiti ideju.

Dva logična pitanja: Prvo, zašto je termin mrtav i, drugo, ako je mrtav, šta treba da ga zamijeniti?

Što se tiče prvog, to je lako. Postoje dva problema sa primjenom izraz "kriptovaluta" na ono što se događa u prostoru tradicionalno poznat pod tim imenom. Prvo, "kovanice" se ponašaju sve manje i manje kao što su kovanice i sve više i više kao nešto drugo, možda akcije.

U stvari, za moju fond, možemo podijeliti kriptovaluta prostora u "blue chip", "velike kape", "Sredinom kape", "mala slova", "novčana jedinica" ( "penny kovanice" Izgledalo je suvišan) i "NLT" ( "više ne trguje").

(Sada, prije nego što mislite da se trudim da svih mojih fond, molimo vas da shvatite da smo odlučili da ga imenujem "Crypto imovinom fonda" iz istih razloga kao i oni sam navodeći ovdje. Za zapisnik, moje prethodne Fond je zaista zvao "Crypto Valuta fond" - tako da se po istom evolucije kao i sama kripto ekosistem).

U vezi sa ovim pomak je činjenica da, kada bitcoin efektivno jedina igra u gradu, Ljubitelji reklamiran kao "zamjena dolara", ili barem dodatak - ali meta je jasno raseljavanja, u većoj ili manjoj meri, fiat valute. Sada, međutim, sa naglaskom na blockchain, ethereum ugovora, Ripple bankovnih transfera, itd, itd, cryptocurrencies postaju sve transakcije enabler od same transakcije. Njihova upotreba kao valute, po sebi, jasno je u opadanju.

Dakle, cryptocurrencies brzo migriraju daleko od toga da bude sredstvo razmjene (jedan od - vjerojatno kritičan - u smislu "valutni") u omogućavaju razmjene.

ICOS, tokene, sa vezivanjem, razmjena kreditiranja, (polako) rastućem tržištu kripto-derivati: sve pojačati jake sekularne pomak cryptocurrencies u kripto "imovine."

Šta su oni?

Što nas vodi direktno na drugo pitanje: Šta da zovemo sve ove stvari?

Mi smo glasali sa našim olovke i opredijelili za "sredstva" - simpatičan, sveobuhvatna fiat riječ koja je dovoljno nejasna da pokrije samo o svemu što bi se moglo dogoditi u kripto prostoru.

Zašto je ovo važno? Jer percepcija je realnost. Ako želimo privući više investitora i korisnika na kripto svemir, onda moramo oni investitori da brzo i lako shvatiti šta prostor nudi. Mislabeling (ili, u najmanju ruku, preusko etiketiranje) prostor ne pomaže. I ime neizbježno utječe na to kako oni od nas već u prostoru je vidjeli, i sebe, kao dobro.

Oznake bitno.

A u stvarnom životu primjer: CNBC me je zamolio da se pojavi liveon Capital Connection iz Singapura (intervju održan i emitovan je 5. Juli) i preporučiti "tri cryptocurrencies". Odbio sam da to učini, suprotstavljanje sa tri mnogo više raznolik ulaganja u kripto prostora: jedan manji rizik (šta god to značilo), jedan umjereni rizik, a jedan veći rizik.

Prvi je kreditiranje (fiksnim prinosom), drugi je novčić (akcije), a treći je ICO (IPOor Alts). U kurzivu termini su fiat ekvivalent ove tri investicije, što, ni slučajno, pokrivaju tri "noge" od tipičnih fiat investicija "stolice".

Dakle, krenimo na mnogo precizniji karakterizacija prostora, ekosistem, svemira, bez obzira na (ne osećam još jedan komad mišljenje na pomolu?) I pozovite sektor (!) Radimo u "kripto imovine" ili čak samo "kripto", hoćemo li?

Ja bih tvrde da ima mnogo više smisla.

CryptocurrencyDigital imovine

Povezane vijesti


Post Kriptovaluta

Iznenarenje Ujaka Sama: Poreska reforma za uticaj kripto investitora

Post Kriptovaluta

Roger Ver opklada protiv SegWit Bitcoin Upgrade na Anarchapulco

Post Kriptovaluta

Sankcije Showdown poteze za američku i kriptočuvnu

Post Kriptovaluta

Izvještaj: Južna Koreja bi mogla odlučiti ove sedmice o Uredbi o kripto razmjeni

Post Kriptovaluta

Kvantni kompjuteri mogli su da džekuju vašeg kripto privatnog ključa za 10 godina, kažu istraživači

Post Kriptovaluta

Bank of America Datoteke Patent za kriptokutni sistem prenosa žice

Post Kriptovaluta

Institucionalna kriptoekonomija: novi model za novi vijek

Post Kriptovaluta

Kreatori CryptoWall-a zarađivali su 325 miliona dolara u bitcoin-u

Post Kriptovaluta

19 Crypto 2.0 projekata za gledanje u 2018. godini

Post Kriptovaluta

Bankarski pokušaj prevladava Dan Jednom od bitkoin konferencije na otoku Man

Post Kriptovaluta

Trendiranje IRS-a: Da li bi tajming mogao biti u pravu za bitkoinske poreske reforme?

Post Kriptovaluta

Bitcoin Bill odložen jer ruski zakonodavci traže optimalno rešenje