Blockstack Today: 5 Apps već izgrađene na decentralizovanoj mreži | BA.concellodemelon.org

Blockstack Today: 5 Apps već izgrađene na decentralizovanoj mreži

Blockstack Today: 5 Apps već izgrađene na decentralizovanoj mreži

Blockchain arhitektura startup Blockstack ima viziju za istinski slobodan i otvoren internet.

To je vizija izgrađen na ideji da korisnici ne bi trebao biti zatvoren u određenu aplikaciju, ali umjesto toga moći birati od bezbroj aplikacija bez žrtvovanja kontrole.

Suosnivač Muneeb Ali nedavno discussedhow velikih internet igračima raspolažu previše moći nad korisnicima, a to je upravo ono što Blockstack je stvoren da poremete.

Dok je vizija zvuči prilično utopijski, tvrtka je bila u mogućnosti da ubedi programerima da izgradnja decentralizirana aplikacije na svojoj platformi može riješiti probleme - naime odgovornost održavanja ogromne troves podataka o klijentima ranjive na hack - svojstvena tradicionalnim digitalne usluge.

Patrick Stanley, partner rast na Blockstack, rekao CoinDesk:

"Aplikacije se razvijaju na mnogo brže stope nego što smo mislili. Već imamo preko 200 aplikacija za izgradnju aplikacije na ovoj platformi tako da interes postoji za izgradnju ove aplikacije i, posebno, da se sredstva za njih."

Stanley je rekao da je dijelom i zbog mogućnosti platforme kako bi se omogućilo programerima za kretanje između različitih blockchains, ali isto tako ima puno veze sa infrastrukturom -od sigurnosne mehanizme za predstojećem plaćanja plug-in - kompanija je napravljen da omogući programerima da fokusiraju na svoj osnovni posao.

Drugi dio jednadžbe je nedavni napori Blockstack da pokušate i sjeme poduzetnika sa kapitalom za izgradnju.

U avgustu, kompanija je najavila 25 miliona $ fonda rizičnog kapitala, uz podršku kompanije, uključujući Lux kapitala i Rising Tide Capital, da investiraju u programere, a planira pokrenuti neku vrstu programa "XPrize" developerima nagradu za potencijalno revolucionarne blockchain usluga.

Iako kompanija nije spremna da otkrije detalje o delegacija novčane nagrade i investitora, programeri trenutno gradi na Blockstack platformi daju nam uvid u ono što vrste projekata to može ostvariti.

OpenBazaar

Jedan od više usluga visokog profila povezan sa Blockstack, decentralizirana tržištu OpenBazaar zapravo nije izgrađen na Blockstack, ali jedan od njegovih ključnih karakteristika oslanja na platformi.

OpenBazaar koristi Blockstack platformu za ime skladište svoje trgovaca sa user-friendly identifikatora, objasnio je Sam Patterson, suosnivač OB1, pokretanje osnovana za održavanje OpenBazaar.

Patterson je nastavio:

"Baš kao Bitcoin adresa je slučajni niz znakova, što je OpenBazaar Store je slučajni niz znakova. To nije naročito user friendly, niko neće biti u stanju da zapamti to."

Umjesto toga, kroz Blockstack, trgovci mogu uzeti niz znakova i kartu da user-friendly ručka, kao što su Ski Shop.

Prije nego što OpenBazaar izabrala Blockstack, međutim, smatra druge opcije, ali svi su bili ograničeni, rekao je Patterson. Tržištu mislio ne samo o izgradnji svoj sistem, ali i pokušao sistem imenovanja ethereum i nekoliko drugih.

Prema Patterson, "To se obično svodi na oni ne decentralizovana dovoljno ili nisu korisnik dovoljno prijateljski ili nisu bili dovoljno dugo da mi bude udobno pomoću njih."

OB1, koji je podigao $ 4.2 miliona u ukupna sredstva, se priprema verzija 2.0 na tržištu, što će biti "kompletan remont" koji korisnici mogu nadamo se početi beta testiranje do kraja avgusta, rekao je Patterson. To će biti izgrađen u IPFS ograničiti ometanje trgovine kad idu na mreži i uključivat će Tor sposobnosti.

Casa

Izgrađen u potpunosti na Blockstack, Casa je decentralizirana dom-sharing protokol omogućava korisnicima da rezervirati sobe sa Bitcoin plaćanja.

Za Casa, odluka da se koristi Blockstack je sve o skalabilnosti, rekao je osnivač Jeremy Welch, dodajući platforma je više u kojima su smeštene u odnosu na druge mreže koji se odnosi na potencijalno bave miliona korisnika.

Welch je rekao CoinDesk:

"U Blockstack tim projektovanja i izgradnje za skaliranje aplikacija na stotine milijuna korisnika, što nijedan drugi blockchain tech može ni blizu rukovanja odmah. Ethereum mreža je izuzetno zagušena samo sa ICOS, a kamoli potpuno funkcioniranje aplikacije."

Plus, Blockstack već ima postojeći korisnik bazen ranog tech usvojitelja.

Pokretanje, koji je nastao Bedkin, podigla sredstva iz rane faze investiciona firma preteča Ventures i da će pokrenuti protokol javno sljedećeg mjeseca.

Afia

Afia je platforma da se pomogne ljudima bolje upravljaju svojim ličnim zdravstvenih podataka.

Njegovi tvorci kažu da je aplikacija daje individualne veću kontrolu nad svojim medicinske dokumentacije, čuvajući ih u ličnom, šifrirane za pohranu u oblaku.

"Zato što korisnicima donose svoje skladište kroz Blockstack sistem Gaia skladištenje, ne moramo brinuti o javnim informacijama koje izgubljene ili održati treće strane", rekao je Ani Agajanyan od Afia.

Skladištenje oblak se može dekriptirati samo s privatnim ključem pojedinca Blockstack ID, tako da je sistem u skladu sa za osiguranje prenosivosti zdravlja i Zakon o odgovornosti (HIPAA), koji ocrtava sigurnost podataka i privatnost odredbe za medicinske informacije.

Platforma također uklanja potrebu za popunjavanje iste informacije za svakog novog provajdera korisnika u interakciji s, i daje korisnicima mnogo veću kontrolu nad tim kako i kada informacija se dijeli.

I zato Agajanyan se nada da će aplikacija "trajati vječno", Blockstack, sa svojim virtuelnim tehnologijom lanca, gdje aplikacija ne oslanja na jednom blockchain, bio je savršen izbor.

Savez

Savez zamišlja budućnost za open source blogging koji je potpuno decentralizirana i server-manje, što joj je omogućilo da uklone ograničenja koju je postavio druge centralizirane blogging mreže.

To je kao decentralizirana verziju Srednji, projekta koji čini posebno primamljivo za koji podržavaju Blockstack XPrize koji su već otkrili (Savez će učestvovati u programu).

Albert Wenger, partner u Union Square Ventures je potvrdio da će biti u potrazi za finansiranje blockchain pogon blogging platforma kroz projekat, i početkom Twitter investitor, Naval Ravikantis zainteresovani za finansiranje blockchain alternativa popularnom mikrobloging stranice.

Za Savez developer Jay Hwang, izbor kompanije da ide s Blockstack, i izgraditi decentralizirana aplikacija, to je sve o davanju kontrole korisnika.

"Stvaranje decentralizirano blogging platforma omogućava korisnicima da postavite bilo koji blog žele, bez obzira na to koliko je kontroverzna može biti", rekao je, dodajući:

"I zato što se čuva u kojoj autor navodi, a ne na Savez serverima, Savez nema moć da ukloni blogove oni ne odobravaju ili složiti. Ovo uklanja energije iz vladari današnjeg interneta i daje više snage i kontrole pojedinačnih korisnika. "

Ongaku RYOHO

Prateći trend, decentralizirana media player, Ongaku RYOHO traži kako bi se omogućilo korisnicima da kontrolišu sve svoje podatke.

Aplikacija spaja muziku sa izabranim cloud korisnika i omogućava umjetnicima da postave svoje glazbene bez naknade platformi, kao i učiniti ga dostupnim za preuzimanje.

Glazbene industrije, a to je raznih posrednika su bili u znamenitostima blockchain poduzetnika, sa startup Slovenija zasnovanom na Viberate privlači pažnju investitora visokog profila, Charlie Shrem i Pinterest glavni naučnik, dr Jure Leskovec.

Ali Steven Vandevelde od Ongaku RYOHO rekao je pokretanja razlikovanja sebe sa ovom idejom kontrole.

Rekao je CoinDesk:

"Nema mnogo [muzičke aplikacije] tamo gdje si zapravo u kontrolu svih podataka, kao i svi podaci stvarno mislim sve podatke iz podatke korisnika, kao što su omiljene i liste pesama do muzičkih datoteka ".

U smislu zašto je izabrao Blockstack, rekao Vandevelde, "Volim kako oni misle o podacima i identiteta, i kako se oni oblikuju te ideje u stvarnost. Iako je još rano, bilo je stvarno lako integrirati sloj autentifikaciju sa mojim aplikaciju. ".

Povezane vijesti


Post Funkcija

Prelomni blok koji ste mogli propustiti

Post Funkcija

Kako se Upotrebi Bitcoin Tech za pomoć nepodmirenim umetnicima

Post Funkcija

IBM želi da znate Blockchain može da greši

Post Funkcija

BNP vidi 3 razloga zašto Crowdfunding može imati koristi od Blockchain-a

Post Funkcija

Bitcoin novi sporazum o skaliranju: reakcija

Post Funkcija

Bitnoin neograničeni potencijal leži u svom apolitičkom jezgru

Post Funkcija

9 Big Takeaways iz R3 New Distributed Ledger debut

Post Funkcija

IBM ide uživo sa prvim komercijalnim blokadama

Post Funkcija

Zašto je Bitcoinova loša reputacija u očima vlasnika

Post Funkcija

Spremni za poletanje? Lufthansa se slaže sa blokadom ICO startupa

Post Funkcija

11 Bitcoin startupi koji su propali u 2018. godini

Post Funkcija

Potrošačka istraživanja: Blockchain Tech će pomoći potrošačima