Ilinois se pridružio R3, predstavio Expansive Blockchain plan podrške | BA.concellodemelon.org

Ilinois se pridružio R3, predstavio Expansive Blockchain plan podrške

Ilinois se pridružio R3, predstavio Expansive Blockchain plan podrške

Dok mnogo SAD radi na tome da sklopi šarenilo blockchain propisa, Illinois predstavio otvorenim plan je juče da će vidjeti država implementira blockchain rješenja na više vladinih agencija.

Predstavljen na DC blockchain Summit, čiji je domaćin komore Digital komore, više agencija, javno-privatno partnerstvo ima za cilj povezivanje mnogo infrastrukture države koristeći zajednički, distribuirati knjigu.

Izvan samo predstava za pojednostavljenje birokracije, plan Illinois blockchain Inicijative je dizajniran da uključite rodnoj kući derivata i centar razmjene SAD merkantilnog u vrelu iz kojeg drugih država može raditi i da usvoje blockchain.

U razgovoru sa CoinDesk, Illinois blockchain Inicijative blockchain poslovne veze, Jennifer O'Rourke, objasnio je kako ciljevi njene državne vlasti bili su i uzvišene, i jednostavno.

O'Rourke je rekao:

"Svi putevi prolaze kroz Čikagu, sve pruge, dišnih putova, brod načine, sve. Ne možeš nigdje bez prolaska kroz Čikagu, a to ima smisla posljedica za lanac snabdijevanja i primjene blockchain."

Uz buduće ciljeve koji uključuju kretanje stručnu spremu, zdravlje usluga registara i energije kredita na blockchain, O'Rourke je najavio i da države Illinois je izabrana industriji partnera.

O'Rourke otkrila je prva državna agencija će sada pridružiti R3 bankarski konzorcij, distribuirane knjigu napor omogućuje sudjelovanje više od 80 globalnih banaka.

Udvostručila napore

Osim toga, država je objavio da je formirao dvije vlastite interne blockchain entiteta.

O'Rourke formalno najavio stvaranje Illinois blockchain Zakonodavni Task Force, prethodno reportedby CoinDesk. Radna grupa na čelu države zakonodavac, Michael Zalewski će biti 12-osoba grupa posvećena istraživanju uticaja blockchain na društvo.

Pored toga, O'Rourke otkrio stvaranje Illinois savjetodavni odbor koji će se fokusirati na razvoju strategije za implementaciju blockchain rješenja. "Svjesni smo važnosti izgradnje da ekonomski razvoj i podršku ekosistema", rekao je O'Rourke.

Ali O'Rourke priznao okupiti toliko vlada grupa posvećena blockchain nije bio lak zadatak. (Grupa od šest vladinih agencija iza blockchain Inicijativa Illinois uključuje Illinois Ministarstva trgovine, IT odjel države, a dva regulatorna tijela.)

Daleko od toga da prirodno poravnati, O'Rourke, rekao je trik dovođenju svima zajedno je bio dobar, staromodni "lakat mast".

"Kada smo vidjeli da je došlo do ugriza na liniji", rekla je ona, "bili smo spremni pratiti kroz s tim odmah i da ih u. To je skoro kao detektivski posao."

Dok je New York ima Wall Street, a Kalifornija ima Silikonskoj dolini, Chicago je poznat kao "rodno mjesto derivata", a za što dom dva largestpersonal osiguravajućih društava u SAD-u.

Ali oni nisu jedini industrije inicijativu ima u svom znamenitosti. O'Rourke kaže ona i njen tim su blisko sarađuje sa kompanijama iz oba lancu opskrbe i biotehnologije industriji.

"Oni sve aktivno razmišljaju o tome, oni rade dokaza koncepta, oni rade piloti interno", rekao je O'Rourke.

"I kada mislite o tome ko te veliki igrači su u tim industrijama, mnogi od njih nalaze se u Chicagu."

Blockchain obrazovanje

Uz posao koji je fokusiran na pomaganju vladi i privredi bolje razumiju kako distribuirati knjigu može uštedjeti vrijeme i povećati transparentnost, O'Rourke otkrio tri obrazovna poduhvate.

Prvi je Chicago blockchain Centra - izvorno osnovan prije dvije godine kao Chicago Bitcoin Centar Matthew Roszak od blockchain startup Bloq - koji će od sada služiti kao obrazovna ustanova države.

Također, u državi Illinois će biti domaćin kvartalnoj seminar serije u partnerstvu sa firmom kriptovaluta zastupanje, Coin centar, za rješavanje problema o bankarskim digitalnu valutu, koja je tradicionalno bio veliki kamen blockfor startupa kriptovaluta u vezi.

"Svjesni smo da je ovo vrlo neprozirni prostor sa puno pitanja oko toga", rekao je O'Rourke. "I mi želimo biti dio razgovora za početak dođemo do dna, ili barem što bolji dijalog o tome šta to znači."

U Ilinoisu Odsjek za finansijske i profesionalne Uredbe (IDFPR) prošle godine unveiledcryptocurrency smjernice dizajniran je tako da je jedan od prijateljskih zemalja da bitcoin i drugim korisnicima kriptovaluta.

Pored obrazovni rad sa Coin Centra, Illinois blockchain Inicijativa je objavio da se pridružio blockchain Education Network, au partnerstvu sa grupom, planira otvoriti Microsoft Azure blockchain sandbox države za predstojeće blockchain hakatona.

Re-zamišljajući vlade

To nije bilo sve, iako, O'Rourke također otkrio detalje oko pet integrirana vlada pilota, od kojih je jedan privodi kraju.

Izgrađen u partnerstvu sa Cook County Recorder položenih ugovora, prethodno otkrio dokaz koncepta kako bi se olakšalo prodaju imovine na blockchain bi značiti prvi blockchain dogovor nekretnina u SAD-u, rekla je ona.

Dovoljno na odgovarajući način, to je upravo ova vrsta međuvladinoj suradnji koji blockchain bi jednog dana olakšati na velikih razmjera, u skladu sa odjela Illinois zamjenika direktora finansija strategije, Kabina Morris, koji je razgovarao i sa CoinDesk nakon događaja.

Morris je rekao da takve vladine agencije širom SAD bi trebao izgledati u onome što rade i pitati šta je na "core" njihove "poslovni model", i kako se zajednički, nepromenljiva knjigu poboljšati taj proizvod?

"Da bi vlada malo vitkiji, efikasnije, automatizirani", rekao je Morris ", ali i više personalizirane i prilagođene svakom konkretnom građanin, došao sam do smatram da je eventualni prilika da možemo uhvatiti ovdje."

O'Rourke stavio na drugačiji način:

"Ja zamisliti svijet u sedam do 10 godina, gdje nikada nisam da idem na DMV. To je uzbudljivo. To je stvarno uzbudljivo i nismo stigli. Nismo blizu te još. Ali posao koji radimo je postavljanju temelja za to. "

GovernmentIllinois

Povezane vijesti


Post Funkcija

Nema prevare: bivši JPMorgan trgovac Masters misli da se Bitcoin Breakout samo počeo

Post Funkcija

Bankari izrađuju izazove sa blokadom na BNY Mellon događaju

Post Funkcija

Šta Bitfinex Hack znači za Bitcoin Multi-Sig sigurnost

Post Funkcija

Ovo pokretanje A16z je Izgradnja virtuelne galaksije za Bitcoin čvorove

Post Funkcija

Crypto je sada najbrža podizna donacija za dobrotvornost Fidelity

Post Funkcija

Najveća svetska kompanija za isporuku sada prati kargo na Blockchainu

Post Funkcija

Zašto Blok hain Hakaton ekonomija ubrzava

Post Funkcija

Umetnici se okrenu za Bitcoin za inspiraciju, a ne za lične finansije

Post Funkcija

2020 Vizija: zašto startups Believe Blockchain će ići u Dubai

Post Funkcija

Bitcoin: druga bankarska glavobolja

Post Funkcija

Da li će internetu stvari trebati sopstveni blockchain?

Post Funkcija

Nedostatak Talijanskog Blockchain-a postaje industrijska zabrinutost