Industrija govori nakon Bitcoinove odbacivanja ETF-a | BA.concellodemelon.org

Industrija govori nakon Bitcoinove odbacivanja ETF-a

Industrija govori nakon Bitcoinove odbacivanja ETF-a

Komisija za vrijednosne papire odbacio je nastojanja da se listthe Winklevoss Bitcoin ETF (novčić), što je izazvalo komentar iz mnogi od onih koji su gledali i čekali odluku.

Reakcije na vijest bili su, kao što se može očekivati, mješoviti. Tržišta, nakon što je udario u novu svih vremena highof oko $ 1,325 prije odluke, pao sharplybefore oporavlja iznad $ 1,100. Neki analitičari smatraju da se radi o setbackfor Bitcoin, dok su drugi, poređenja radi, rekao je da ne bi imao nikakve dugoročne posljedice.

Kada dostupan za komentar, Tyler Winklevoss udario optimističnu notu, govori CoinDesk da veći angažman s agencijom će slijediti.

On je u izjavi:

"Mi smo i dalje optimistični i posvećeni dovođenju COIN na tržište, i radujemo se i dalje raditi sa osobljem SEC. Počeli smo ovaj put prije skoro četiri godine, i koja su određena da ga vide kroz. Slažemo se sa SEC taj propis i nadzor su važni za zdravlje bilo tržnice i sigurnost svih investitora. "

Također udara pozitivan komentar je Spencer Bogart, šef istraživanja blockchain Capital. Bogart rekao CoinDesk da on smatra da je odbijanje na Winklevoss Bitcoin ETF neće imati utjecaja na "uvjerljivih osnovnih priča rasta" Bitcoin-a.

Međutim, on je tvrdio da je odluka prigušuje šanse da će SEC odobriti drugi bitcoin vezani financijskih proizvoda, smatrajući svoje šanse "izuzetno niska".

Bogart je rekao:

"Čini se teren za neodobravanje novčić da bude vođena zabrinutost u osnovi tržištima Bitcoin-a u odnosu na nešto konkretno medalje podnošenje."

Industrija ima

Drugi je uzeo više kritičku poziciju u svjetlu obrazloženju razmjene iza svoje odluke. Na 38 stranica dokument, agencija je ukazala na nedostatak nadzora na globalnom tržištu bitcoin, kao i ukupni nedostatak regulacije koja je postavila, mogla potaknuti prevare investitora.

Ipak Jerry Brito, izvršni direktor neprofitne Coin Centar, tvrdi da je odluka "stvara problem piletinu i jaja", u kojoj barikade na nove financijske proizvode ometaju vrstu razvoja potrebnih za rješavanje tih problema.

Brito je objasnio:

"Kako ćemo razviti dobro kapitaliziran i reguliranih tržišta u SAD-u i Europi, ako finansijski inovatori nije dozvoljeno da dovede proizvoda na tržištu koje raste domaća potražnja za digitalne valute poput Bitcoin?"

Charles Hayter, direktor i osnivač kriptovaluta podataka stranice CryptoCompare, rekao CoinDesk da je odbijen bitcoin ETF aplikacija, je "isprekidana" the "nada da će Bitcoin kretati prema mainstream Finance".

U isto vrijeme, Hayter je rekao da je odluka DIK-a ne isključuje pokretanje drugih bitcoin berzi trguje proizvodima. Švedskoj, na primjer, je dom Bitcoin Tracker Jedan razmjene proizvoda.

"Da li druge jurisdikcije će omogućiti Bitcoin ETF ostaje da se vidi", rekao je Hayter. "Ali, za sada sve nije dobro - i čini se kao da drugi ETF-ovi u planu za SEC su suočavaju sa istim kameni zid."

Gledajući u budućnost

Ali će odluka usporiti Bitcoin dole sebe? Adam Back, direktor Bitcoin pokretanja Blockstream, je rekao da misli današnje preokret je samo odložio neminovnost.

Rekao je CoinDesk:

"Mislim da je to odluka DIK danas je privremeno skretanje na neizbježan put Bitcoin je da će prije ili kasnije dovesti do svakog Wall Street i Main Street investitor biti u mogućnosti da učestvuju u ovom perspektivnom tehnologiju budućnosti, a paralelno, usvajanje će se nastaviti apace za remete, internet native, digitalni zlato i elektroničke gotovine svojstva iz kojeg bitcoin potiče njegovu vrijednost. "

Drugi, takođe, odraziti na odluku u svjetlu budućnosti digitalne valute. Dave Nadig, direktor industrije vijesti stranice ETF.com, je rekao da nije iznenađen SEC potez. U stvari, on je zastupali stav da neuređenih priroda Bitcoin je sastavni dio digitalne valute.

"Odluka nije neko iznenađenje. Na kraju krajeva to je manje o tome šta Bitcoin jeste ili nije, a je oko temeljne strukture tržišta za Bitcoin sebe. Ako SEC ne zna gdje je dolar zaustavlja na sigurnost, teško je za njih da se iza toga ", rekao je, zaključivši:

"Iskreno, smisao Bitcoin je dolar nikada ne prestaje. To je neregulisan u dizajnu."

WinklevossETFSEC

Povezane vijesti


Post Funkcija

Sjeverni Trust se kreće u skalabilnu akciju za uštedu na tržištu kapitala

Post Funkcija

Banke i Bluzin blues

Post Funkcija

Blockchain i obrazovanje: velika ideja u potrazi za većim mišljenjem

Post Funkcija

9 bitkoin-prijateljskih poklon ideja za Valentinovo

Post Funkcija

Može li Card Networks uzeti Bitcoin Mainstream?

Post Funkcija

Blockchains i pitanje Data Reliance

Post Funkcija

Zašto finansijski operateri moraju biti hrabri na Blockhain-u

Post Funkcija

Šta Bitfinex Hack znači za Bitcoin Multi-Sig sigurnost

Post Funkcija

MMF je tek završio svoj prvi sastanak na visokom nivou na Blockchainu

Post Funkcija

Alex Winter razgovara s Bitkominom, Droge i njegovom novom Filmskom Deep Web-om

Post Funkcija

Blythe Masters razgovara o tačkama za preuzimanje poslovnog blokiranja

Post Funkcija

P2P Giant Dianrong se priprema za potpunu integraciju blokera