Bitcoin Loan Platform BitLendingClub dobija € 200K investicije u semenu | BA.concellodemelon.org

Bitcoin Loan Platform BitLendingClub dobija € 200K investicije u semenu

Bitcoin Loan Platform BitLendingClub dobija € 200K investicije u semenu

Bitcoin publici kreditiranje platforma BitLendingClub je upravo najavio € 200.000 ($ 253.336) sjeme ulaganja iz evropskih VC fonda LAUNCHub.

Kompanija Bugarska sa sjedištem kaže okruglog sredstva će pomoći kompaniji da proširi i ostavite da se osnuje novo sjedište u San Franciscu.

BitLendingClub je suosnivač i izvršni direktor Kiril Gantchev rekao CoinDesk:

"Ta sredstva je izuzetno važan korak za BitLendingClub. To nam je omogućilo da potvrdi našu ideju i da se poveća naše napore u razvoj naše platforme."

LAUNCHubis seme fond, sa sjedištem u Bugarskoj, koja ulaže u jugoistočnoj i centralnoj evropske digitalne start-up. Od 2012. Godine, fond uložila i počinio gotovo 3,5 mil € u 47 kompanije iz portfelja iz devet zemalja u regionu.

Bitcoin kreditiranje platforma

BitLendingClub pruža platformu peer-to-peer koji donosi Bitcoin zajmodavaca i zajmoprimaca zajedno. Koristeći "holandski aukciji 'sistem, krediti se nude i samo prihvaćeni od strane zajmoprimaca kada je kamatna stopa padne dovoljno niska da odgovaraju njihovim zahtjevima.

Zajmoprimaca može predložiti kamatne stope da bi radije i može odbiti pojedinačne ponude. Ova kompanija je rekao, jamči da će uvijek dobiti najbolje kamatne stope koje nude na tržištu. Prosječna kamatna stopa prikazane na web stranici firme je trenutno 17,62%.

Kako bi se izbjegla zajam zadane, BitLendingClub se udružio sa treće strane verifikaciju dokumenta usluga, Jumio, za provjeru verifikacija dokumenata zajmoprimaca.

Od lansiranja u maju BitLendingClub je služio više od 2.200 kredita u iznosu od više od 3.500 BTC (oko 1,25 $ na današnjem kursu), prema podacima koje je kompanija.

BitLendingClub nije sama u bitcoin kreditiranja prostor, druge kompanije poput BTCJamoffer sličnu uslugu. Na sajtu te kompanije tvrdi da zajmodavci mogu zaraditi 19,3% Travanj na njihovim Bitcoin.

Potaknuti za zajednicu

Gantchev opisano sjeme krug kao izuzetno pozitivan razvoj, ne samo za svoju kompaniju, već i za Bitcoin zajednice u istočnoj Evropi.

"Mi smo jedan od nekolicine startup sa prisustvom na području koje su dobile sredstva iz lokalnog fonda sjeme", rekao je on. "Dodavanje BitLendingClub prostoru jasno signalizira snažan interes u regiji."

Gantchev smatra da Bitcoin pruža velika prilika za programere da se iseli iz tradicionalne tehnologije outsourcing industrije u regiji i početi izgradnju svoje vlastite proizvode.

"Vlasništvo proizvoda dovodi do više inovacija", rekao je, "tako da smo jako uzbuđeni za budućnost Bitcoin na tom području. Mi smo također zahvalni da LAUNCHub se uzimanje vodeću poziciju, kada je u pitanju finansiranje u vezi Bitcoin startupa ".

Povezane vijesti


Post Investicija

Anđeli investitori žele izgraditi bitkoin ekosistem

Post Investicija

Švedska uključuje iransku investicionu firmu koja koristi samo Bitcoin

Post Investicija

R3 će zatvoriti Blockchain-ovu najveću investiciju u Q1, izjavio je izvršni direktor

Post Investicija

Jučen pokreće 23 miliona dolara serije A

Post Investicija

Kako Bitcoin startupi mogu preživjeti kraj jednodornog doba

Post Investicija

Da li je smanjivanje bezbjednosti postalo dobro za Bitcoin?

Post Investicija

Blockchain Data Platform Tierion pokreće $ 1 milion

Post Investicija

Bitcoin Fund Manager se suočava sa zaključavanjem računa HSBC-a

Post Investicija

Blockstream investitori Pogledajte slučajeve komercijalne upotrebe za Blockcoin Bitcoin

Post Investicija

Upoznajte Boost VC-ove najnovije Bitcoin i Blockchain startup-ove

Post Investicija

Blockstream podiže 55 miliona dolara za izgradnju Bitkoinovog Blockchain-a

Post Investicija

Bitcoin Platforma Derivatives BTC.sx prevazilazi 13,5 miliona USD u trgovini