Blockchain Data Platform Tierion pokreće $ 1 milion | BA.concellodemelon.org

Blockchain Data Platform Tierion pokreće $ 1 milion

Blockchain Data Platform Tierion pokreće $ 1 milion

Blockchain podaci startup Tierion podigla $ 1m u finansiranju sjeme iz nekoliko vodećih industrije rizičnog kapitala firmi.

Okrugli je ko-predvodio San Franciska blockchain Capitaland Kina-based Fenbushi Capital, koji je podigao $ 50m u 2015. Godini sa namjerom ulaganja u startup-i projekte blockchain osnovi. Digitalni valuta Grupe je učestvovao na okruglom.

Ova vijest dolazi od jedne godine nakon što je usluga pokrenuta u septembru prošle godine, nakon osvajanja debi na konsenzus 2015 Makeathon. Tierionallows korisnicima da pretvoriti podatke iz web i mobilnih aplikacija u blockchain potvrde da su hash, skladište i timestamped na Bitcoin blockchain.

U intervjuu, izvršni direktor Wayne Vaughan je rekao da je finansiranje dolazi u vrijeme kada je njegova firma bilježi povećan interes institucionalnih partnera traže da iskoristi svoje slobodno API usluga kako bi se osiguralo integritet podataka.

Vaughan rekao CoinDesk:

"Tierion vam omogućava da imaju velike količine zapisa usidrenih javnim blockchains. Umjesto stavljanja nešto na blockchain, mi smo vam omogućava da postavite vaš podatke na blockchain."

Vaughan servis koristi Bitcoin blockchain, koji je rekao da je preferirani izbor za bilo koji posao koji želi da osigura integritet podataka, postavljajući ga kao što bi mogao biti jedan od najvećih institucionalnih upotreba takvih verzije tehnologije. Tierion, rekao je on, također priprema verziju svoje tehnologije za Ethereum blockchain.

Tierion je također unajmila Koinify veteran Tom Kysar kao drugi u stalnom radnom odnosu, i rekao da je u potrazi za udvostručiti svoje osoblje u narednim mjesecima.

Odlazak na tržištu

Iako Vaughan nagovestio institucionalnih partnera, upravo sada, kako je rekao raznolikost startupa i online usluge su već usklađivanje Tierion.

Na primjer, on je naveo peer-to-peer leasing tržištu Flip, koji koristi uslugu da osigura informacije o kvalifikovanom zakupci.

U izjavama, Flip osnivač i direktor Susannah Vila izjavila da je njena kompanija koristi usluge kao način da se osigura povjerenja između stanodavaca i subletters.

"Integracija izvještaj sa blockchain je jedan član kako smo hvatanje svi pošteni i poboljšanje povjerenje i pouzdanost za oba zemljoposjednici i iznajmljivače", rekao je Vila.

Javnih partnera Tierion takođe uključuju Philips, zdravstveni gigant, koji je sve aktivnija u najavljujući blockchain industriji partnerstva. Kompanija je objavila da je izvršila prvi projekt sa Philips u oktobru.

Vaughan rekao da je njegova firma i sada radi sa svojim institucionalnim partnerima kako bi se osigurala njegova tehnologija može pružiti garancije za sigurnost podataka specifičnih za vladu ili korištenje zdravstvene zaštite predmeta, što može imati više stroga pravila za takve procese.

Slučaj za javne lance

Dok je jedan od više govorilo o korištenju predmeta za tehnologiju, Vaughn ne vidi permissioned blockchains kao koristan za slučajeve upotrebu integritet podataka.

"Bitcoin se distribuira širom svijeta, tako da se integritet podataka. Postoji veliki podsticaj za blockchain da nastavi. Kompanije mogu ostati bez posla, konzorcija mogu da se raspala", rekao je Von.

Tierion je prikupljanje sredstava posebno slijedi najava od strane IBM-u koji je tehnološki div je naznačila da se radi na tome da bi se osigurala njegova cloud okruženja su u stanju zadovoljiti sigurnosti podataka mjerila za upotrebu u permissioned mrežama blockchain osnovi.

Ipak, Vaughan investitori vjeruju da model Tierion može ponuditi beneficije, hvaleći usluga kao primjer kako se javni blockchains se mogu iskoristiti od strane institucija.

". Ne treba da se izgradi blockchain za ovo možete koristiti naš API da biste dobili potvrdu za sve što je kupio", rekao je Vaughan, dodajući:

"Bolje je sidro vaše podatke u blockchain zatim izgraditi blockchain."

Odricanje od odgovornosti: CoinDesk je podružnica digitalnu valutu Grupe, koji ima vlasnički udio u Tierion.

Povezane vijesti


Post Investicija

UBS govori klijentima kako staviti opklade na Blockchain Tech

Post Investicija

Netki podiže 3,5 miliona dolara od Oreilly AlphaTech Ventures

Post Investicija

Bitcoin Loan Platform BitLendingClub dobija € 200K investicije u semenu

Post Investicija

Švedska uključuje iransku investicionu firmu koja koristi samo Bitcoin

Post Investicija

Novac na Mougayaru? Autor bloka posla biznisa pokreće Crypto fond

Post Investicija

Zašto je Bitcoin Petroleum of Our Time

Post Investicija

BitFury investitor: Ostavi Blockchain mogućnosti za mene

Post Investicija

Bitcoin i Blockchain startups nisu imuni od selektivnih investitora

Post Investicija

Kakve banke treba da rade sa Blockchainom u 2018. godini?

Post Investicija

Anđeli investitori žele izgraditi bitkoin ekosistem

Post Investicija

Bitcoin Fund Manager se suočava sa zaključavanjem računa HSBC-a

Post Investicija

Blockai pokreće $ 547k za Blockchain Digital Rights Platformu