Da li je smanjivanje bezbjednosti postalo dobro za Bitcoin? | BA.concellodemelon.org

Da li je smanjivanje bezbjednosti postalo dobro za Bitcoin?

Da li je smanjivanje bezbjednosti postalo dobro za Bitcoin?

Dok je stroge propise koje su se pojavile nakon finansijske krize 2007-2008 privuklo pažnju mnogih učesnika industrije, možda su imali neželjene posljedice: što Bitcoin privlačnije investitorima.

Nakon krize, regulatori stvorio kompleks okvir pravila i propisa koji će osigurati kontinuirana stabilnost globalnog finansijskog sistema. Novi okvir pogođene mnoge različite aspekte industrije financijskih usluga, uključujući i finansijske institucije koje su uključene u trgovanju.

Prema novim pravilima, investitori često potrebno da uplatite gotovini (poznat kao "marža") prilikom trgovine. Ova marža se često lijevo na klirinške, koji djeluju kao posrednici i pomoći da se osigura da se trgovina i dalje se održati čak i ako jedna strana dobije hladna stopala.

Ove klirinške onda uzeti taj novac i daju ga za sigurnu imovinu, kao što su njemački tankvana ili US Treasury obveznice, kroz otkup agreementor tržište 'repo', što im omogućava da se kratkoročne kredite.

Čitav ovaj proces je imalo za posljedicu donošenje određenih sigurne imovine - posebno visokokvalitetnih državnih obveznica - sve manje.

I ova situacija može potencijalno rasti teža, Yves Mersch, član Izvršnog odbora Evropske centralne banke, warnedrecently.

On je naveo u svom govoru januara:

"Zahtjevi za trgovine u središtu očisti i dalje se uvode, tako da je potražnja od tržišne infrastrukture za razmjenu gotovinu jer će kolateralna rasti."

Dok klirinške su grabe sigurno imovine, oni sigurno nisu sami u tom pogledu. Centralne banke širom svijeta su djeluje na sličan način, kupovinom trilione u vrijednosti obveznica dolara nakon financijske krize.

Jedna od glavnih cilj ovog kvantitativnog popuštanja (QE) je stavljanje pritisak na kamate ratesin pokušaj da ojača kreditiranja i stimulirati ekonomski rast.

Ovi napori su uglavnom uspješno, što su kamatne stope su vrlo ostao lowfor nekoliko godina.

Potraga za prinos

Dok QE je pomogao stvoriti okruženje niskih kamatnih stopa (a time i skroman troškova zaduživanja), on je imao neželjene posljedice stavljanja pritisak na prinose.

Trenutnom okruženju je izazvao mnoge investitore da se upusti u potragu za prinos, što je privukao investitore da bitcoin, prema nekoliko analitičara koji su govorili sa CoinDesk.

Tim Enneking, predsjednik Crypto Asset Management, govorio na ovoj aspekt digitalnu valutu, rekavši: "To nije toliko nedostatak utočište imovine, toliko kao niski prinosi u svim klasama imovine", koji čini Bitcoin privlačan.

Okruženje niskog prinosa "vozi apetit za kripto valute preko odbora", dodao je on.

Jacob Eliosoff, menadžer je kriptovaluta fond, također je govorio na ključne potreba koju trenutni nedostatak mogućnosti visoke rodnosti ulaganja, kao i kako je on smatra da je situacija podstiče potražnja za Bitcoin:

"Potraga za prinos nema takve očigledne odgovore i očekujem da je vozio neki od interesa."

Katastrofa hedge

Bitcoin cijene su često uživali TAILWINDS u vrijeme geopolitičkih i makroekonomskih nesigurnost. Kao rezultat toga, na tržištu kapitala su došli u vrijednosti understandbitcoin kao "katastrofa hedge", rekao je ARK Investanalyst Kris Burniske CoinDesk.

Ukoliko se ekonomija pasti u recesiju, ili pad berze, Bitcoin cijene bi mogle značajno koristi. Dok investitori imaju tendenciju da traže sigurnije vrijednosne papire u vremenima ekonomske previranja, opšti nedostatak tih sredstava bi ih zatražiti da hrle u bitcoin umjesto toga.

Harry Yeh, upravljanje partner investicionog menadžera Binary Financial, je priprema za takav događaj, koji je nedavno govorio CoinDesk: "Naša nova fond posebno cilja na visoke neto vrijednosti klijenata i institucija, tako da mogu parkirati svoj novac u alternativnom imovine."

On je nastavio:

"Cryptocurrencies se vide kao sigurno utočište imovine sada od globalnih makroekonomskih događaja kao što devalvacije valute, pa čak i događajima kao što je 'Brexit'."

Drugi analitičari ponudio komplikovanije procjena, sa Eliosoff ističući da, dok je pad će "vjerojatno" pružiti Bitcoin sa TAILWINDS, moglo bi ovisiti o tome šta faktora je izazvalo pad realizirati na prvom mjestu.

Michael Moro, izvršni direktor Genesis Global Trading, dodao je detaljnije na situaciju, ističući da je "siguran" je relativan pojam. On je također istaknuo da geografija može igrati ključnu ulogu u donošenju odluka investitora.

Moro je izjavio:

"Ako sam ja američki investitor, siguran sam da ima dosta drugih sredstava koja će se smatrati sigurnom pre nego što na bitcoin. Ali ako sam nalazi na drugom mjestu s više ekonomske nestabilnosti, Bitcoin može vrlo lako biti jedan od prvih opcija ".

Istorijski gledano, cijene Bitcoin nisu correlatedwith onih drugih sredstava - tačka pokrenuo Moro.

Ako se recesija ili finansijske krize se održati, ovo je još jedan aspekt koji bi mogao napraviti digitalnu valutu vrlo atraktivna. Za vrijeme krize, investitori često panike, rasprodajom mnogo različitih sredstava i uzrokuju više različitih vrsta hartija od vrijednosti izgubiti vrijednost istovremeno.

Treba takva panika prodaja održati, investitori mogu da je Bitcoin, uz svoj status kao jedinstvenog i korelaciji klase imovine, je još privlačniji nego što bi inače.

Odricanje od odgovornosti: CoinDesk je podružnica digitalnu valutu Grupe, u čijem je vlasništvu Genesis Trading.

USRegulationInvesting

Povezane vijesti


Post Investicija

SEK usko gleda na javnu kompaniju Blockchain Pivots, kaže predsedavajući

Post Investicija

SolidX traži da listira Bitcoin ETF na Njujorškoj berzi

Post Investicija

BitFury investitor: Ostavi Blockchain mogućnosti za mene

Post Investicija

Šta investitori treba da znaju Pre trgovanja Zcash-om

Post Investicija

BitPagos podiže 1,9 miliona dolara za finansiranje, Rebrands kao Ripio

Post Investicija

Netki podiže 3,5 miliona dolara od Oreilly AlphaTech Ventures

Post Investicija

Bitcoin i Blockchain startups nisu imuni od selektivnih investitora

Post Investicija

Kako Bitcoin startupi mogu preživjeti kraj jednodornog doba

Post Investicija

Blockai pokreće $ 547k za Blockchain Digital Rights Platformu

Post Investicija

Bitcoin AngelList Syndicate topi $ 1 milion u podršci investitora

Post Investicija

Investicioni fondovi koji sadrže bitkoin dodato IG

Post Investicija

Tradicionalni IRA dolaze u svet Bitkoina