Kakve banke treba da rade sa Blockchainom u 2018. godini? | BA.concellodemelon.org

Kakve banke treba da rade sa Blockchainom u 2018. godini?

Kakve banke treba da rade sa Blockchainom u 2018. godini?

William Mougayar je Toronto-based poduzetnika, investitora i nezavisni učenjak. On je glavni partner u Virtualni Capital Ventures.

Evo, on raspravlja uvid stekao iz interakcija sa sudionicima industrije uključujući banke, venture kapital firme i startupe u Sjevernoj Americi i Evropi.

Banke nije planirao za blockchain. To se upravo dogodilo ispred njih u 2015. Ali, oni su razmišljao o njegovim implikacijama.

2015 je bila godina koje su banke počele da se pitaju o svojim blockchain strategiji. Banke koje nisu imale takve strategije bile smatra kasne.

Međutim, bez obzira na njegov revolucionarni prognozu, u blockchain ne signalizira kraj bankarstva, jer banke neće ga koriste da bi se poremeti ili zastarjela.

Umjesto toga, oni će voditi ga da živi u okviru regulirane ograničenja njihovog sveta.

Dobra vijest je blockchain implementacije pomoći bankama jačati i braniti svoje pozicije. Ali evo fusnota: Inovacija mora prožimaju brži od interneta infiltrirala bankarstvo 1995-2000.

Baby korake

U 2015. Godini, banke zainteresovao se blockchain startupe, podstaknut njihov veći interes za FinTech aktivnost.

Neke banke investirao u startupe, uključujući i pokretanje akceleratori (npr Barclays 'rad sa TechStars), ali to im daje samo promatrač sjedište, a ne igrač jedan. Žiri je još uvek se odnose na direktnu korist oni će dobiti, osim marketing vidljivost.

Blockchain i stare konstrukcije, kao što je čišćenje kuće i privatnih mreža razmjene (npr SWIFT, KPK, FIX, DTCC) su kao ulje i voda: Neće miješati dobro, jer se zasniva na centralno pouzdanih posrednika, a drugi se temelji na razmjenu posrednika za peer-to-peer povjerenje.

Lakše je početak provedbe blockchain rješenja u nove segmente, bez unutrašnjih integracija.

Dakle, evo jedna misao: zašto ne početi bez prtljage, i zaraditi nove kupce koji žele probati nešto novo?

Stidljiv akciji

Imati blockchain bez Bitcoin je kao da imate tortu i žele da ga jesti.

Banke odbacio Bitcoin kao refleksni reakcija, ukorijenjena strane zahtjevi propisima i strah da će izgubiti kontrolu finansijskog sistema. Oba važe zabrinutost u kratkom roku.

Ali Bitcoin je bogat blockchain laboratoriju. Zaobilazeći rezultira strmiji učenja.

Dokazi-of-concept (PoCs) su bojažljivi eksperimente koji ne pokazuju obaveze. Oni neće uvijek omogućiti bankama da vide potencijalne koristi, tako da je bolje da sprovede manje projekte end-to-end, gdje rezultati mogu biti vidljivi. To je rekao, osobe za kontakt mogu se koristiti za suziti portfelj izvršenih projekata.

Rizičnog kapitala ne može privući privatne blockchains jer banke troše novac na to. Međutim, mnogi startups idu nakon tržišta kapitala prostor, a većina njih su uzimajući finansiraju banaka ili privatni kapital. To nije nužno dobar znak.

Implementacija blockchain je 80% poslovnih procesa, 20% tehnologije. Ne obrnuto.

Punjenje ispred

Najveći rizik leži u tome da banke nisu direktno dokopaju prljave s novom tehnologijom. Banke moraju naučiti kako se pišu pametan ugovore, a oni ne bi trebalo da outsource te zadatke. U suprotnom, oni će biti outsourcing svoje obrazovanje.

Malo ljudi razumiju blockchain u prosjeku velike banke, a dok su neki entiteti imaju interne grupe inovacije koje vodi put, pitanje je da li će njihov rad prožimaju ostatak banke. Banke treba uzeti stranicu iz reinženjering pomama dana, kada je "Reinženjering Car" je bio potreban osoba.

Imenovati blockchain cara poziciju, posebno ako je CIO još nije blockchain entuzijasta. (Uloga Ta osoba je ukazao na SlideShare ispod).

Što se tiče borbe protiv pranja novca (AML) i upoznaj svog klijenta (KYC) prakse, analitika mrežu širokog su sada moguće, preko institucija, pružajući priliku da se smanji zahtjeve KYC, uz istovremeno povećanje praćenje i analizu.

Ali ostaje pitanje da li organi za sprovođenje zakona, financijskih institucija i regulatora će prihvatiti ovu promjenu paradigme gledajući svoje potencijalne koristi.

Ne pitaj: Koje probleme je rješavanje blockchain. Umjesto toga, mislim kakve mogućnosti to stvoriti? (To je teško odgovoriti na).

2016 predviđanja

Što se tiče moje misli na narednu godinu, neki možda kontroverzna, ali evo ih:

  1. Usklađenost će se preseliti u inteligenciju. Uredba će pokazati znakove reinvention.That jer možete bolje pratiti sa blockchain softver za analizu, i preko institucija; nešto što ne mogu dobro učiniti s nadzorom AML. (Vidi slajd # 61)
  2. Kompanije će koristiti blockchain kao da imate web stranice. To je analogija sam napravio u dugom eseju ovdje - Zašto blockchain je novu web stranicu.
  3. $ 1,5 milijardi u ne-valuti sredstva će se transakcije na blockchains. Već Overstock najavio da $ 500 će biti vezana za blockchain. Taj broj će dobiti veliku brzo.
  4. VC ulaganja u start-up vezi blockchain će premašiti $ 2.5bn.This ne uključuje ono što će banke provesti iz svojih operativnih budžeta, ali to nije isto metričke. Banke fond implementacije, s velikim režijskih troškova.
  5. Neki FinTech kompanije će biti osporene od strane blockchain contenders.Surprise! U blockchain također natječe sa tradicionalnim FinTech kompanijama.
  6. Neki konzorciji će početi isporuku. Ali to nije lek za sve. Banke su odvezeni u konzorcije zbog straha od nestalih, ali oni će imati ograničenja koja im zabranjuje od istinski kapitalizaciju na tech.
  7. Neki blockchain start-up će početi na propast (vidljivo).Ovaj je dobro za ekosistem, jer učimo od grešaka, a to znači da smo gurnuli kovertu kako bi se shvatiti što je pravi granice su.
  8. Bitcoin kao što će digitalna valuta unesite online banking.All da će biti potrebno je jedna banka da povede, a ostatak će slijediti. To nije tehničko pitanje, ali regulatorni onaj koji se drži ih.

Na kraju, u blockchain nije smrtonosna prijetnja bankama, ali to predstavlja izazov i signala turbulentnim vremenima za usvajanje tehnologije.

To bi moglo biti zadnja prilika za banke da se vozi značajan tehnologija na bazi inovacija ciklusa. Ako je bankarski sektor ne prihvate blockchain, polje "alternativnih financijskih usluga" (aka FinTech) će ubrzati svoj rast još više, što znači da će banke imaju manji udio u ukupnom tržištu finansijskih usluga.

Da biste vidjeli punu izvještaj Mougayar-a, preuzmite PDF ili je vidjeli u SlideShare ispod:

Povezane vijesti


Post Investicija

Razvojna platforma Blockchain Stratumn podiže € 600k

Post Investicija

500 startupa za pokretanje Bitcoin i FinTech investitora Syndicate

Post Investicija

Novac na Mougayaru? Autor bloka posla biznisa pokreće Crypto fond

Post Investicija

Bitcoin vs Gold: Koja je bolja dugoročna opklada?

Post Investicija

Zašto je Bitcoin Petroleum of Our Time

Post Investicija

Blockchain Data Platform Tierion pokreće $ 1 milion

Post Investicija

UBS govori klijentima kako staviti opklade na Blockchain Tech

Post Investicija

Kako Bitcoin startupi mogu preživjeti kraj jednodornog doba

Post Investicija

BitPagos podiže 1,9 miliona dolara za finansiranje, Rebrands kao Ripio

Post Investicija

Kineska Huiyin grupa pokreće britanski fond od 20 miliona dolara

Post Investicija

Bitcoin cena hvata kao Silk Road Aukcija Spurs investitor Interes

Post Investicija

Kompanija Blockchain Align Commerce podiže $ 12,5 miliona serije A