Novac na Mougayaru? Autor bloka posla biznisa pokreće Crypto fond | BA.concellodemelon.org

Novac na Mougayaru? Autor bloka posla biznisa pokreće Crypto fond

Novac na Mougayaru? Autor bloka posla biznisa pokreće Crypto fond

Autor i investitor William Mougayar pokrenula je indeks kriptovaluta fond blockchain osnovi.

Najavio je juče, Mougayar je jedna od 12 menadžerima da se otvori fond na iconomi, a blockchain na bazi platforme za upravljanje digitalnim sredstvima. Prema Mougayar, međutim, njegov fond će razlikovati sebe dopuštajući investitora da imaju koristi od nešto što je jedinstveno u mogućnosti pružiti - njegove stručnosti.

"Ja sam u stanju da podnese i rebalans korpe na najpovoljniji način. I to izoluje prosečnog korisnika iz nekih od mrtve uglove da se mogu okrenuti", rekao je on.

S tim u vezi, Mougayar nudi ne nedostaje akreditiva, što je autor knjige "Business blockchain," u izdanju Wiley prošle godine, kao i pokretanje popularnog Konferencija je bila fokusirana na digitalne imovine ekonomije u nastajanju u maju prošle godine.

Mougayar rekao CoinDesk:

"Vrijednost prijedlog je da sam dio ovog tržišta. Da razgovaram sa ovih kompanija. Znam svoje direktore. Znam njihovi osnivači. Znam pravu priču."

Naime, za više početnike investitora, fond će tražiti da ulažu u širem kriptovaluta klase imovine, osim poznatijih opcije kao što su Bitcoin.

U tu svrhu, fond će uključivati ​​izdvajanja od 15 cryptocurrencies koji će promijeniti na osnovu Mougayar Outlook na kriptovaluta prostora. Trenutno, Mougayar će održati najveći raspodjele, na 20 posto od ukupnog indeksa, u eter, a 10 posto u Bitcoin.

Tri manje poznate cryptocurrencies - steem, nexium i cofoundit - će svaka predstavljaju 10 posto fundusa indeksa je. Preostalih 10 cryptocurrencies, koji uključuju dinja, nagovestiće i osnovne pažnju token će svaki predstavljati 4 posto fundusa.

"Imati korpa cryptocurrencies, kojim upravlja neko ko zna šta rade, na neki način uklanja neki od rizika za prosječnog potrošača", rekao je Mougayar.

Troškova fonda i strukture

Ali, dok je novi kripto indeksni fondovi pokreću gotovo svakodnevno, čini Mougayar fond da se udvara novu klasu malo investitora - oni koji imaju više iskustva u kriptovaluta nego na tradicionalnim tržištima.

Mougayar indeks naplaćuje relativno nizak ukupni honorar od 5 posto, što je u potpunoj suprotnosti sa vrlo visoke "dva i dvadeset" struktura naknade fiat-based hedge fondova ponekad punjenja.

Menadžeri tih sredstava će se obično tvrde da je njihov istraživački rad, a ponekad i aktivna trgovina, vozi se troškovi - i da je njihov povratak opravdali svoje naknade, iako je to tvrdnja je veoma kontroverzan. Mougayar rekao CoinDesk da naplaćuje premiju iznad 2 posto ponekad optužen Bylow-naknada pasivna sredstva jer smatra aktivno upravljanje može pružiti investitorima stvaranje značajnu dodatnu vrijednost.

Također, za razliku od drugih kriptovaluta hedge fondova, Mougayar se ne zahteva minimalna ulaganja, nešto što bi se žaliti na manje fizičkih lica.

"To je kao da ste na razmjeni. Možete kupiti 0,1 Bitcoin. Nema minimum", rekao je on.

Ronjenje dublje, Mougayar partnerstvo sa Iconomi razdvaja dva odgovornosti obično konsoliduju u jednoj firmi u drugim donjem naknade za praćenje fondova.

Kako bi se ulaganje u fond Mougayar, korisnici moraju prvo učitati naloga polaganjem Bitcoin ili eter na Iconomi platformi. Dok Mougayar redovno bira početni portfelj izdvajanja i ponovno težine, korisnički račun investitora će stanovati na Iconomi blockchain platformi.

Dodatna prednost partnerstvo sa Iconomi, Mougayar tvrdio je da investitori ne treba da upravlja starateljstvo svojih ključnih parova.

InvestmentIndex FundsWilliam Mougayar

Povezane vijesti


Post Investicija

Blockai pokreće $ 547k za Blockchain Digital Rights Platformu

Post Investicija

BitPagos podiže 1,9 miliona dolara za finansiranje, Rebrands kao Ripio

Post Investicija

UBS govori klijentima kako staviti opklade na Blockchain Tech

Post Investicija

Bitcoin vs Gold: Koja je bolja dugoročna opklada?

Post Investicija

Implikacije bitkoina: novac bez vlade

Post Investicija

500 startupa za pokretanje Bitcoin i FinTech investitora Syndicate

Post Investicija

Kineska Huiyin grupa pokreće britanski fond od 20 miliona dolara

Post Investicija

BitFury investitor: Ostavi Blockchain mogućnosti za mene

Post Investicija

Zašto je Bitcoin Petroleum of Our Time

Post Investicija

Upoznajte Boost VC-ove najnovije Bitcoin i Blockchain startup-ove

Post Investicija

VC podiže 6,6 miliona dolara u finansiranje

Post Investicija

Kako Bitcoin startupi mogu preživjeti kraj jednodornog doba