Recite Zdravo Multi-Blockchain Business Model | BA.concellodemelon.org

Recite Zdravo Multi-Blockchain Business Model

Recite Zdravo Multi-Blockchain Business Model

Noelle Acheson je 10-godišnji veteran analize kompanije, korporativnih financija i upravljanja fondovima, i član tima proizvoda CoinDesk a.

Sljedećem članku se prvobitno pojavio u CoinDesk Weekly, prilagođeni-kustos bilten isporučio svake nedjelje, isključivo pretplatnicima.

Naš najnoviji Država blockchain izvještaju, objavljenom ove sedmice, otkriva da VC sredstva za blockchain start-up je naglo porasla u Q4 u odnosu na prošlu godinu, čak i dok je ukupni godišnji je gotovo nepromijenjen.

Ono što slajdovi ne showis pomak u prirodi investicija koja postaje još očiglednija ako se udaljite i uključiti druge nedavne financiranje rundi.

U proteklih šest mjeseci, bilo je preko 25 investmentsin blockchain startupa. Pet su za iznose veće od $ 10m.

Evo zanimljivog dijela: sve osim jedne od nedavnih velikih ulaganja su u startupe s multi-blockchain poslovni model, dok je prije godinu dana, noneof ih je bilo.

Igrači

Najnovija investicija, najavio je ove sedmice je 24m sredstava $ roundfor plaćanja platformi Poravnajte komore. Kompanija je najavilo da će se sredstva koristiti za rebranding (sada će se zvati Veem) i širenje poslovanja.

Iako je tri-godišnji pokretanja do sada je usmjerena na Bitcoin blockchain, u razgovoru sa CoinDesk, CEO potvrdio je da ne samo da ga koristiti Swift šine poruka, ali da je firma aktivno istražuje dodatne blockchains.

Ako plan ide napred, Veem će proći od "čiste igre 'na' multichain 'uslugu.

Prije toga je došao Bitfury, čime je $ 30min januara. Firma je počeo prije pet godina kao Bitcoin proizvođač rudarske hardvera, preselio u blockchain usluga, a od nedavno i najavio zajednički projekt zemljišta parnicama za koje se koristi i privatni blockchain i Bitcoin.

Ne možete dobiti puno više multichain nego Polychain, čime je $ 10mlate prošle godine. Hedge fond planira ulagati u blockchain tokenima, bez predrasuda u pogledu protokola.

I, u oktobru, 10-godišnji plaćanja Startup zove PayCommerce podigao $ 22m posebno istražiti blockchain, što znači da svoj poslovni model je sada mješavina centraliziranih i decentraliziranih sistema.

Jedini izuzetak je lista Axoni, čista privatna blockchain usluga za tržišta kapitala koji je podigao $ 18min decembra.

Kontekst

Gledajući komparativnih podataka, na isti period prošle godine (oktobar 2015 marta 2016.) vidio sličan broj VC investicija, od kojih su četiri veća od $ 10m.

Iako nije konačan, ovaj trend ne ukazuju na zamagljivanje granice između različitih tehnologija. Više kompanija i investitora čini da shvate da, u tako mladog polje, isplati se imati opcije.

Za Bitcoin kompanije, to bi moglo značiti da prihvate da strukturni problemi mogu završiti kao unsurmountable, te da je tehnološki skok u blockchain ponuda prostora intrigantna alternativa. Za FinTech kompanije poput PayCommerce, to bi moglo značiti razumijevanje da je potencijal je pravi.

Pomak

Poslovni modeli na stranu, tu je još jedan zanimljiv trend događa, što pokazuje što bi moglo biti početak značajan geografski pomak.

Bacite pogled na investitora u rundama veća od 10 mil $ u proteklih šest mjeseci.

Jedan od investitora u Veem je SBI Holdings, japanska ulaganja ruku. Jedini investitor u BitFury krug je Credit Kina FinTech Holdings. Azijski ulagači su bili prisutni u samo jednom (Blockstream) velikog kruga u istom periodu prošle godine.

Iako je veličina uzorka doduše nije velika, runde sredstva u narednim mjesecima će vjerovatno potvrditi ovaj trend: naglaskom na poslovne modele koji se stapaju blockchains i veće geografske diverzifikacije - sve znakove sektora rastuće i sazrijevanja.

Kliknite ovdje da nikada ne propustite Weekly mail Again

AsiaFundingInvestments

Povezane vijesti


Post Investicija

SolidX traži da listira Bitcoin ETF na Njujorškoj berzi

Post Investicija

Bitcoin i Blockchain startups nisu imuni od selektivnih investitora

Post Investicija

Blockchain Data Platform Tierion pokreće $ 1 milion

Post Investicija

Kineska Huiyin grupa pokreće britanski fond od 20 miliona dolara

Post Investicija

Švedska uključuje iransku investicionu firmu koja koristi samo Bitcoin

Post Investicija

Blockstream podiže 55 miliona dolara za izgradnju Bitkoinovog Blockchain-a

Post Investicija

Adam Draper: investitori ne žele da čuju Word Bitcoin

Post Investicija

Investicioni fondovi koji sadrže bitkoin dodato IG

Post Investicija

Bitcoin vs Gold: Koja je bolja dugoročna opklada?

Post Investicija

Startovanje Bitcoin Payroll-a Bitwage podiže $ 760k

Post Investicija

UBS govori klijentima kako staviti opklade na Blockchain Tech

Post Investicija

CME Exec: Bitcoin ETFs Signal Digital Asset Zrelost