Demo Day Recap: 5 Boost VC Bitcoin startupi na usponu | BA.concellodemelon.org

Demo Day Recap: 5 Boost VC Bitcoin startupi na usponu

Demo Day Recap: 5 Boost VC Bitcoin startupi na usponu

Sadrži 25 startupa, od kojih su 22 su fokusirani na Bitcoin ili otvorenom knjigom, u blockchain, Boost Pleme 5 Demo dan VC predstavio nalet ranoj fazi kompanija, sve nadmetanje za interes željenu investitora.

Kako navodi događaj ti ona i Boost VCCEO Adam Draper, ovaj demo dan obećao više Bitcoin startupa na jednoj sceni "nego što su ikada bili u istoriji", što znači da je zadatak izdvaja, i ostvaruje napredak na ciljeve sredstava, bilo, nije mala stvar za one koji su uključeni.

Upakovano u tri minute naletima, mnoge parcele nastojao ilustrirati rast korisnika i korisnost određenog proizvoda u većim i poznatim tržištima. Često je naglasak bio na tome kako se takvi proizvodi mogu biti od koristi za potrošače osim onih u Bitcoin zajednici na osnovu toga da je tehnologija može pomoći nižim troškovima ili poboljšanju postojećih usluga.

Specifični spominje Bitcoin često sekundarna u odnosu na start-up, promjena iz prošlih događaja, gdje su bili brojniji infrastrukture kompanija.

Kompanije kao što su CleverCoin, Coinage i CoinJar, s druge strane, bili su među nekoliko traganje za jačanje temelja ekosistema kroz tradicionalne modele financijske industrije.

Dok je krajnji rezultat može predložiti da se više od 20 Bitcoin startups možda bio previše s obzirom na trenutno stanje u industriji, Draper ipak je bio snažan u svom mišljenju da će ovoj klasi imaju trajan uticaj.

"To su budućnost bitcoin kompanije", rekao je on. "Ove kompanije će se mijenja riječ."

Dok će samo vrijeme reći za sigurno, ovdje su pet start-up koji su nas vjeruju da su na putu prema ovoj uzvišeni cilj.

BitQuick

Možete sliku iznenađenje, pozivajući da se raspita o novom Bliskog istoka Bitcoin trgovinsku platformu samo da postignu Ohio State University student u svojoj studentskoj sobi. Takav je bio moj uvod u BitQuick u avgustu 2014. Godine.

Više izuzetna od ovog preokret, međutim, bio fokusa kompanije prije i za vrijeme svog vremena na Boost.

Kao SAD-fokusiran Bitcoin kupoprodaju platformi, BitQuickis sada ima za cilj da se prodor u gotovini za-Bitcoin tržište dugo dominira jedna konkurent, LocalBitcoins Finska sa sjedištem u. Nudeći tržištu peer-to-peer koji omogućava kupcima da položi novac na granama lokalne banke, razmjena sredstva za bitcoin sa prodavcima online, BitQuick ima za cilj da bude sigurnije, i kao što joj ime kaže, brže, alternativa.

Ova transformacija iz nezgodnih početaka do novih potencijalnih je do punog izražaja u toku izvršni direktor Jad Mubaslat je uvjeren otvaranje teren.

Jedan od najsigurnijih prezentacije noći, Mubaslat bila je čvrsto fokusirana na razoružavanju otvorena pitanja o poslovnom modelu kompanije, krećući se bez problema iz predstavlja jasan koncept prikazati korisničke baze raste, raste američki volumena dolar i fokusirani pristup skaliranja operaciju.

Mubaslat prešao na okvir usluge kao Enabler doznaka, koji je mogao povezati s drugim prodajnim mjestima u raznim međunarodnim tržištima, zaključivši:

"Mi smo najbrži servis za kupovinu i prodaju Bitcoin za gotovinu. Naš pravi potencijal leži u našim međunarodnim strategije."

Otkriti

"Coin-prvo je novi mobilni-prvi."

Takav je bio otvaranje salva entuzijasta uvođenja RevealCEO Matt Ivester da Reveal, kompanija za društveno umrežavanje najavljena kao prvi koji je koristio vlastite integrirane kriptovaluta, revealcoin, što je sredstvo na Stellarnetwork.

Osnivač koledža trač web stranice JuicyCampus, Ivester imao razloga da budu sigurni na ovom događaju, koji imaju već većinu svojih sredstava sjemena od investitora zatvoren uključujući Resolute Venturesand Bitcoin Opportunity Corp.

Dok je svjetlo na tehničkim detaljima, teren čini pričanje strategije kompanije koje dolaze. Otkrivaju do sada nastojala da ciljaju svakodnevni tinejdžerima izvan Bitcoin zajednice, dok se udvara nepoznati "poznatih društvenih medija" na servis.

"Vjerujemo da korisnici trebaju udio u vrijednosti oni pomoći u stvaranju", rekao je Ivester. "Mi možemo učiniti stvari koje nijedan drugi društvene mreže mogu. Ne možemo stvoriti pravi vlasništvo zajednice, možemo direktno podsticanje rasta virusa."

Dizajniran za brzo dijeljenje, Reveal omogućava korisnicima da dizajniraju dva sloja poruka, od kojih je prva može biti oljuštenih da otkrije sliku ili crtež. Otkriti ima za cilj da unovče kroz sličnu strategiju kao GetGems servisa poruka, nalaže oglašivači na mreži plate sa revealcoin.

Korisnici mogu zauzvrat zaraditi revealcoin za promociju mreže, u interakciji s oglasima ili čitanjem prioritet poruka od drugih korisnika.

"Ne možemo riješiti spam, pristup i slanje poruka", rekao je Ivester. "Na kraju možemo biti način milijune tinejdžera se upoznaju sa kriptovaluta."

Otkrivaju trenutno radi u beta sa ciljem da se pokrene ove jeseni.

Loanbase

Nakon što je prethodno podigao 200.000 € u finansiranju sjemena kao BitLendingClub, novopecenih Loanbase ušao Boost kao jedan od osnovana kompanija na tržištu bitcoin kreditiranja.

Ova prisutnost čvrstih tržištu omogućio direktor Kiril Gantchev prizemljiti prezentaciju hvali da je kompanija već u ćošak "40% tržišta Bitcoin" u svom vertikalno, koji su završili 5.000 kredita u iznosu od $ 4m jer je u januaru 2014. Godine je započeo svoju vlastite procjene.

"Onaj pravi dokaz da naš uspjeh je broj vraćanja zajmodavaca, što je povećanje od 20% više od mesec dana mesec dana od kako smo počeli", nastavio je Gantchev.

Gantchev je takođe u stanju da pokaže kako Loanbase je uspješno prevazišli veće izazove, kao što su nedostatak kredita bodovanja u mnogim zemljama širom svijeta, stvaranjem svoju verziju financijskog proizvoda za svoje korisnike.

Koristeći Bitcoin kao isplata šine za isporuku kredita, Gantchev uokviren Loanbase iduće izazov kao da bi bilo koji traže da dostavi svoje proizvode na globalnu nebankovne.

"Loanbase je globalno tržište kreditiranja", zaključio je on.

Kosilica

Naravno, direktor Pieter Gorsira je izgledao kao da bi bilo kod kuće na Danzigshow nego u formalnom atmosferi polo kluba. Ali, ističući ima svoje prednosti.

Gorsira je casual stranu, Lawnmowerremains kao neodoljiv proizvod kao i uvijek, omogućavajući korisnicima da pretvoriti "sitniš" u Bitcoin prilikom svakodnevnu kupovinu bankarstva. Opis kružnog toka, međutim, krije vrijednost aplikacije - efikasno omogućava korisnicima da kupuju male količine Bitcoin ne čineći ništa.

Sada, naravno, komunalne aplikacije prilično ograničen kao investicija aplikacija omogućava korisnicima pristup samo jedan imovine.

Međutim, Gorsira zaobišao ovaj problem efikasno uokviruje kosilica u malom ekosistem mikro-ulaganja proizvoda. "Stvari u ljubičasto su dosadni i ne znam ko si ti", rekao je Gorsira, upoređujući app sa grafikon na konkurente poput Robinhoodand Acorns.

Gorsira ucrtana kurs za kosilici van svoje sadašnje 400 osoba bazu korisnika, što ukazuje da je to i dalje planira da iskoristi svoj pristup bitcoin banke i trošenja kreditnih kartica korisničkih računa za isporuku ciljanih proizvoda kupcima.

Ono što je novo u svom najnovijem razgovoru je vizija da mikro-ulaže više socijalnog iskustva, koji će ohrabriti korisnike da investiraju u svoje omiljene brendove.

"Recimo da kupuju u Chipotle mnogo, to znači da vjeruju u svoje burrito", nastavio je Gorsira. "Krajnji cilj je da se neće dva korisnika kosilicu imaju isti portfelj".

BTCPoint

Ponekad ideja može prevazići je bez sjaja terenu, a to je diskutabilno je to bio slučaj sa Bitcoin ATM pružatelj rješenja BTCPoint, jedan od najcitiranijih u razgovorima po završetku parcela.

Je standout među okupljenim doznaka firmi, BTCPointCOO Alex Lopera Devesa postavljeni kako pokretanje okrenuo udaljeni od poslovnog modela za proizvodnju bankomat na jedno fokusirana na oslanjajući se na već postojeću globalnu mrežu bankomata.

"Danas radimo sa više od 10 banaka koristeći svoje ATM infrastrukture. Trideset posto naših volumena doznake. To su pojedinci slanja novca preko granica", naglasio je Devesa.

Ova uspješna skaliranje od sedam fizičkih bankomata implementaciji svoju tehnologiju u 17.000 tradicionalnom bankomata u Španjolskoj i Poljskoj bio je jedan od najzvučnijih primjere rasta od okupljenim startupa.

U narednom periodu, BTCPoint postaviti svoje znamenitosti veći u svojim zaključnim napomenama, uokviruje se kao konkurent Western Union. Ali, dok su druge kompanije mogu također izdala slične izjave, BTCPoint bio u stanju napraviti ambiciozni cilj osjećati više na dohvat ruke.

Pohvala: BlinkTrade, CoinJar i Fold

Povezane vijesti


Post Zakoni

Bitcoin biznis i kanadske banke: Dilemma Catch 22

Post Zakoni

Blockchain je savršen za državne usluge

Post Zakoni

25.000 dolara u Bitcoinu zaplijenjeno od navodnog softvera Scam Operatora

Post Zakoni

Prekidanje najnovije BitLicense revizije u New Yorku

Post Zakoni

Osnivači Tezosa tužili za vrednovanje vrijednosnih papira u potencijalnoj klasnoj akciji

Post Zakoni

Bitcoin bankarstvo, rešavanje krađe ID-a, i zašto regulatori treba da vole pastile

Post Zakoni

SEC File Fraud Suit protiv Bitcoin startupa Vlasnik

Post Zakoni

Vašingtonski zakonodavci pokušavaju da zadrže Bitcoin iz prodavnica

Post Zakoni

Sud preuzima kontrolu nad kriptom razmene digitalnih valuta

Post Zakoni

Bitcoin Mining Giant BitFury se tužio svojim bivšim CFO-om

Post Zakoni

Tužba za klasne akcije podneta protiv kriptsije za razmenu digitalnih valuta

Post Zakoni

Da li su Smart Contracts pametni? Kritičan pogled na pitanja Basic Blockchain