Investitor File Class Akcija protiv BitConnecta nakon zatvaranja | BA.concellodemelon.org

Investitor File Class Akcija protiv BitConnecta nakon zatvaranja

Investitor File Class Akcija protiv BitConnecta nakon zatvaranja

Samo tjedan dana nakon naglog zatvaranja BitConnect je kreditiranje i razmjena platformi, investitori traže pravni postupak tvrditi natrag svoja sredstva, u skladu sa javne isprave.

Klasa akcija slučaj (vidi dolje), podnesena Okružnom sudu u južnoj Floridi 24. Januara navodi da BitConnect izdao kriptovaluta tokena koje su bile efektivno neregistrovanih vrijednosnih papira i okupili dodatna sredstva kao "široku piramidalne prevare." Tužba je podnesena David Silver iz advokatske firme Florida-based Silver Miller, koji je podnio tužbe u ime kriptovaluta potrošača, uključujući i one koji traže naknadu štete protiv rudarske kompanije Giga Watt.

U svjetlu nedavne closureof BitConnect nakon primanja dva prekida i-odustajanje narudžbe od strane američkih država regulatora, tužitelji traže da traže povratak investicije su stavili u kompaniju.

U dokumentu se navodi da BitConnect pokrenula nekoliko projekata, kao što je kreditiranje program koji zahtijeva investitore da pošalju cryptocurrencies za kupovinu BitConnect Coin, znak generira platforme kompanije.

BitConnect tada navodno obećao investitora da će u njenom vlasništvu platformi za trgovanje koriste sredstva za generiranje mjesečni povrat od 40 posto, odnosno dnevnoj stopi spoj na 1 posto, što bi moglo iznositi 3,000 posto godišnje.

Kao takav, tužitelji tvrde da BitConnect prekršio Zakon o hartijama od vrijednosti izdavanjem neregistrovanih vrijednosnih papira. U dokumentu se dalje ukazuje na izjavu tvrdio da treba uzeti sa web stranice BitConnect-a:

"Ova opcija investicija uključuje profitiraju od BitConnect trgovanja bot i nestabilnost softvera. Vi ćete dobiti svakodnevno dobiti na osnovu svoju investiciju opcije. Nakon ulaganja rok završetka, dobit ćete svoj kapital natrag da uzme iz BitConnect kreditiranja platformu ili opcionalno reinvestirati natrag u kreditiranju platformu za nastavili primati dnevni profit. "

Ipak, tužitelji dalje tvrde da, umjesto istinski pomoću sredstava za kriptovaluta trgovinu, BitConnect radi kao Ponzi šema i uzeo sredstava iz dodatnog ulagača da ostvari obećanje za postojeće investitore.

Prema tom dokumentu, šest osoba je podnio slučaj u ime svih investitora i vlasnicima računa koji su prenesena sredstva - i cryptocurrencies i fiat - da BitConnect za investiranje. Iako je nejasno na osnovu dokumenata koliko imovine ceo razred stavio u, šest nazivom pojedinaca, rekao je njihov gubitak iznosio $ 771,000.

Kao što je ranije izvijestili, zatvaranje BitConnect je došao nakon dva prekida i-odustajanje naređenja od regulatora Texas i North Carolina vrijednosne papire, koji je kasnije dovelo do 90 posto plungein cijenu svojih BitConnect Coin, kojom se trguje na nekoliko kriptovaluta razmjene.

U trenutku pisanja, BitConnect nije odgovorio na zahtjev CoinDesk e-pošte za komentar.

Class Action Žalba (BitConnect) po CoinDeskon Scribd

Povezane vijesti


Post Zakoni

Zakon o Bitcoinu: prenos novca na državnom nivou u SAD

Post Zakoni

U odbacivanju Bitkoina kao novca, Florida Court postavlja verovatnije prethodnike

Post Zakoni

Ben Lawsky: Prijatelj ili neprijatelj?

Post Zakoni

Da li su Smart Contracts pametni? Kritičan pogled na pitanja Basic Blockchain

Post Zakoni

BitConnect udario drugom tužbom zbog optužbi Ponzija

Post Zakoni

Prekidanje najnovije BitLicense revizije u New Yorku

Post Zakoni

Američki sud oslobađa BitConnect Asset kao podizanje tužbi

Post Zakoni

Bitfineks Sues Wells Fargo Preko Bank Transfera zamrzne

Post Zakoni

Bitcoin koristi od države Kalifornije koja menja zakon o prenosu novca

Post Zakoni

Bank of America je već prijavila preko 20 patentnih blokova

Post Zakoni

Bitcoin bankarstvo, rešavanje krađe ID-a, i zašto regulatori treba da vole pastile

Post Zakoni

Exchange Bats Exchange se bori protiv Winklevoss Bitcoin ETF Rejection