Još uvek živ: NY sudija odlaže odluku u borbi protiv BitLicense | BA.concellodemelon.org

Još uvek živ: NY sudija odlaže odluku u borbi protiv BitLicense

Još uvek živ: NY sudija odlaže odluku u borbi protiv BitLicense

"Da li vas plaća u bitkoine?"

Pitanje je juče u režiji čuvar sud sigurnost pravnog zastupnika New Yorka Theo Chino, ističe centralno pitanje dugo suočava regulatora s obzirom na tehnologiju - je bitcoin valute ili robu?

Kao što je industrija ponovo otkrio, vremena i vremena, to samo ovisi.

Ali da odgovor nije sasvim dovoljno dobar u New Yorku, gdje su stavljeni početkom pravila na snazi ​​za startupe, na osnovu koje su se prijavile zakoni prijenos novca. Dok je većina preduzeća su se pomirili sa pravilima, pogotkom prakse u obliku ili drugom isplovljavam, Chino nije odustao od borbe.

Dva yearsafter početku podnošenje sudskih dokumenata, Chino advokat jučer tvrdio na sudu da tzv BitLicense propisima donesenim ranoj kraj karijere njegovog klijenta kao Bitcoin poduzetnik, kao i mnogi drugi su tvrdili.

S jedne strane, pravni zastupnik Chino je tvrdio da je New York State Department of Financial Services (NYDFS) prekoračio svoj mandat kada je izdala BitLicense. S druge strane, advokat optuženog tvrdi da Chino nije imao razloga za njegovu žalbu.

Ali umesto da odbacuje autsajder tvrdnju, sudija Carmen Victoria St. George izdao ono što može biti jedan od više iznenađuje izjava u kratkom pravnoj istoriji Bitcoin-a.

Ona je zaključio:

"Sud zadržava odluku."

Umjesto da formalno vaganje u na slučaju, sudija St. George postaviti budući datum suda za učesnike da se ponovo sastanu 11. Januara 2018.

Ali dok to može izgledati kao iritantan birokratske mjeru, Chino je sve osmeha na dan zaključak. Ne samo da li to znači njegov slučaj dobije da živi još jedan dan, ali je sudija činilo, s vremena na vreme, ljuljao argumentima njegov advokat.

Tužitelj

Za Chino i njegov pravni zastupnik, neodlučnosti može vidjeti kao mala pobjeda, koja će se kretati njihov slučaj napred na sudu, i nadamo se, pružiti olakšanje za manja preduzeća tvrde oni su pogođeni zakonom.

Stepping unazad, potisak Chino argument je i bio je to kao "mali biznis" vlasnik, nije imao sredstava da prođu kroz notorno expensiveapplication proces za BitLicense. Ne samo da je aplikacija košta 5.000 $, ali to je i rezultiralo aplikanata troši milione na pravne troškove.

Nego, vratimo se u 2015. Godini, Chino je podnio tužbu protiv NYDFS i prestao rad na njegov posao.

"Od trenutka kada je dozvola proglasio" Chino branilac Pierre Ćirić tvrdio na sudu ", znao je trošak u skladu je zabrane."

A tu je i dokaz da kopiju tužbe. Do danas, samo nekoliko BitLicenses su dobili, i još mnogo toga kompanija ostane zaglavljena u statusu prijave.

Ipak, to je možda Chino je kritike na osnovu zakonskih klasifikaciji Bitcoin da je imao najviše utjecaja. Na pitanje sudije da li Bitcoin je, u stvari, finansijski instrument, Ćirić je odgovorio: "Ne, apsolutno ne."

Umjesto toga, on je ustvrdio da kriptovaluta je roba, više usklađena s definicijom stavio forthin 2015. Godine SAD Commodities Futures Trading komisije.

I sudija St. George činilo otvoren za argument.

Odbrane

S druge strane, međutim, Jonathan Conley, koji je predstavljao NYDFS, proveo mnogo vremena mimo ovog šireg intelektualnog pitanje.

Radije nego rješavanje otvorenih pravnu definiciju Bitcoin-a, Conley tvrdio umjesto da Chino nije imao pravo da nastavi sa svojom tvrdnja s obzirom na činjenicu da je uprskao svoju BitLicense aplikacija, između ostalih potraživanja.

Prema Conley, Chino podnio oblika s više polja navodeći "nije primjenjivo" i "neću otkriti", prije nego što zaustavljanje procesa u potpunosti. Zbog toga Conley tvrdili štete su samo "spekulativni".

Na ovaj način, primedbe smanjiti do srži onoga što bi mogao biti još jedan problem u slučaju - da li Chino je prikladan kandidat da podrži svoje tvrdnje. Ali, za sada, to određivanje će biti odloženi.

Dođite januar, ostaje da se vidi kako će sudija vladaju - a ako još iznenađenja čeka ono što je možda malo verovatno pravni slučaj u industriji.

Povezane vijesti


Post Zakoni

BitPay izjavio osiguranju nakon što je izgubio 1,8 miliona dolara u napadu na phishing

Post Zakoni

Bitcoin vlasništvo i njegov uticaj na opasnost

Post Zakoni

Sud preuzima kontrolu nad kriptom razmene digitalnih valuta

Post Zakoni

Prava renesansa, Blockchain Style

Post Zakoni

BitConnect udario drugom tužbom zbog optužbi Ponzija

Post Zakoni

Američki sud oslobađa BitConnect Asset kao podizanje tužbi

Post Zakoni

Demo Day Recap: 5 Boost VC Bitcoin startupi na usponu

Post Zakoni

Sudija odbacuje dugotrajnu ponudu za ukidanje uredbe o New Yorku Bitcoin

Post Zakoni

Investitor File Class Akcija protiv BitConnecta nakon zatvaranja

Post Zakoni

Ja ću vam dati svoj bitkoin kada ga ispričate iz mojih hladnih, mrtvih ruku

Post Zakoni

SEC File Fraud Suit protiv Bitcoin startupa Vlasnik

Post Zakoni

Bank of America je već prijavila preko 20 patentnih blokova