Osnivači Tezosa tužili za vrednovanje vrijednosnih papira u potencijalnoj klasnoj akciji | BA.concellodemelon.org

Osnivači Tezosa tužili za vrednovanje vrijednosnih papira u potencijalnoj klasnoj akciji

Osnivači Tezosa tužili za vrednovanje vrijednosnih papira u potencijalnoj klasnoj akciji

A klasa akcija status tužbu tražeći je podnesen u Kaliforniji protiv osnivača i promoteri kontroverznog projekta Tezos blockchain.

Tužba predstavlja najnoviji obrt u tekućem spatbetween Tezos osnivača Kathleen i Arthur Breitman i Johann Gevers, šef fondacije Tezos, neprofitna stvoren za promociju i podršku razvoju projekta. U Breitmans optužio Gevers self-poslovanje, sa Gevers navodeći zauzvrat da Breitmans tražili da ubije njegov lik i pokušaj da uzurpira kontrolu temelja.

Toj borbi unutrašnje snage provalio u javnosti ranije ovog mjeseca, potpiruje kritika projekta i postavlja pitanja o tome kada će Tezos mreže ide uživo. Došla mjeseca nakon završetka projekta podigao rekordnih $ 232million u znak prodaju - iz sredstava koje su sada dio spora. Tokena tek treba da se izda.

Dostavljen 25. Oktobar u grani San Francisku Višeg suda u Kaliforniji, imena tužbu više okrivljenih, uključujući Breitmans i Gevers.

Dynamic Ledger Solutions, Inc., Delaware tvrtka je u vlasništvu Breitmans je Tezos Foundation, a Strange Brew strategije, firma za odnose s javnošću koja je promovisala projekta ispred svog ICO, također imenovan kao optuženika.

U tužbi, podnio po zakonu firma San Diego-based Taylor-Copeland Zakon u ime tužitelja i Tezos ICO saradnik Andrew Baker, navodi da je optuženi prekršio američki zakon vrijednosnih papira putem tokena prodaju. Naime, optuženi su optuženi prodaje neregistrovanih vrijednosnih papira, počinio prevaru vrijednosnim papirima, lažno reklamiranje i nelojalna konkurencija ( "tako što materijal lažno predstavljanje i propuste").

Kada dostupan za komentar, Baker Marquart advokat Brian Klein, koji se predstavlja Breitmans, rekao je da njegovi klijenti planira da "agresivno" bore tužbu.

"Ova tužba je bez zasluga za mnoštvo razloga. Kathleen i Arthur Breitman, koji su sjajan poduzetnika i vizionara, će se agresivno braniti. Oni se nikada nisu tužili", rekao je Klein CoinDesk.

"Kao opšte stvari, Fondacija ne komentira o potencijalnim parnice", rekao je Gevers kada kontaktirao putem e-maila.

Strange Brew Strategije je odbio da komentariše kada postignut.

'Mess "ispred?

Kako tužbu trese od - uključujući i da li prima u klasi akcija certifikaciju - ostaje da se vidi, s obzirom na rane faze slučaja.

Čak i dalje, promatrači poput Anderson Kill advokat Stephen Palley kažu da je tužba mogla odugovlačiti bez obzira na dugoročne bogatstvo samog Tezos mreže. Navod da su prekršila zakone državnih obveznica (ne samo federalnim) predstavlja "značajan područje rizika za ICO promotera" u cjelini, rekao je Palley.

Palley također predložio da se tužba ne može biti jedini podnio u odnosu na kontroverze, nagađa da je "imitator" parnica mogla pojaviti kao vreme prolazi.

". Ukratko, to je komplikovano nered sumnjam da će se to brzo riješiti, čak i ako se brzo izdaje tokena Nejasno je kakav utjecaj koji će to imati na razvoj Tezos ',". Palley rekao CoinDesk, dodajući:

"To definitivno nije velika razvojna za novi poduhvat."

Punu sud Prijava se može naći ispod:

Tezo e Filingby CoinDeskon Scribd

LawsuitClass ActionTezos

Povezane vijesti


Post Zakoni

Bitcoin koristi od države Kalifornije koja menja zakon o prenosu novca

Post Zakoni

Ja ću vam dati svoj bitkoin kada ga ispričate iz mojih hladnih, mrtvih ruku

Post Zakoni

Bitcoin vlasništvo i njegov uticaj na opasnost

Post Zakoni

Sud preuzima kontrolu nad kriptom razmene digitalnih valuta

Post Zakoni

BitPay izjavio osiguranju nakon što je izgubio 1,8 miliona dolara u napadu na phishing

Post Zakoni

Ben Lawsky: Prijatelj ili neprijatelj?

Post Zakoni

Bitcoin Mining Giant BitFury se tužio svojim bivšim CFO-om

Post Zakoni

Bitfineks Sues Wells Fargo Preko Bank Transfera zamrzne

Post Zakoni

Cryptsy Class Akcija koja će se smiriti sa bivšom suprugom glavnog izvršnog direktora

Post Zakoni

Investitor File Class Akcija protiv BitConnecta nakon zatvaranja

Post Zakoni

Tužba za klasne akcije podneta protiv kriptsije za razmenu digitalnih valuta

Post Zakoni

Overstocks TØ je već izgradio platformu za trgovanje regulisanim ICO-jevima