Overstocks TØ je već izgradio platformu za trgovanje regulisanim ICO-jevima | BA.concellodemelon.org

Overstocks TØ je već izgradio platformu za trgovanje regulisanim ICO-jevima

Overstocks TØ je već izgradio platformu za trgovanje regulisanim ICO-jevima

Američki maloprodajni div Overstock.com je čeka američka Komisija za vrijednosne papire (SEC) da svetu tačno kada je kripto znak je sigurnosti.

Od 2014. Godine, kompanija je gradila regulisani, blockchain pogon berzi da prodam tokenized, u skladu vrijednosnih papira, i to čak i prodala prvi SEC regulirano kripto-securitieslast decembra.

To je bio istorijski trenutak, ali onaj koji je možda samo malo ispred svog vremena. Od podizanje $ 1,9 u prodaji vlastitih dionica na platformi, a ne ni pisnuo je čuo o potencijalu za druge da slijede odijelo.

Ono što osnivačima su se nadali da će biti svitanje nove ere blockchain hartija od vrijednosti je prekinuta od strane rastuće novi koncept zove početni novčić ponudu (ICO).

Umjesto da kompanija prikupljanja sredstava pod budnim okom SEC, ICOS početku obećao da će izbaciti platformu provajdera Žena i regulatora u potpunosti. Ukratko, potencijalni prekid je sama po sebi prekinut nepredviđenog tehnološki skok.

Predsjednik Joseph Cammarata rekao CoinDesk:

"Bili smo nekako nervira kada su ovi ICOS počela skidanja. Nisu dobili odobrenje, to je bio Divlji Zapad. Dugo smo mislili i teško o tome radi vlastite ICO-a. Ali mi padati, ide niz regulatornih put."

Zatim, ranije ove sedmice da je dobio vijest da je čekao kada SEC konačno objavila rezultate orijentir izvještavan koji jasno postavljeni svoje razloge zašto neke tokene i dalje vrijednosnih papira.

Osim toga, u izvještaju je pojasnio da, jednom token doneseno u ICO je smatrati sigurnosti, samo nacionalne razmjene hartija od vrijednosti kao što su Nasdaq i neke alternativne sisteme trgovanja (ATSs) je dozvoljeno da se uključe u trgovini.

To je u ovom trenutku u izvještaju koji Kamarata rekao očekuje da će pronaći priliku je čekao.

Iz izvještaja SEC:

"Svaka osoba ili osoba obavljanje djelatnosti razmjene. Moraju registrovati kao nacionalni za hartije od vrijednosti ili rade u skladu sa izuzeće od takvih registracija."

A blockchain ATS

Predstavljen na Nasdaq u kolovozu 2015. Godine, da se je concertedeffort osnivač Overstock.com Patrick Byrne da se čak i Wall Street.

Dugo kritičar prakse pod nazivom "naked short prodaje" - gdje trgovci metodično licitirati niz cena akcije prodajom dionica nisu prvi nabavljene, Byrne postaviti o korištenju blockchain izrezati svima koji su stajali na putu kupaca i prodavaca.

Ali kao podružnica javno trguje Overstock.com, koja je i sama bila žrtva allegednaked kratkoročne prodaje sheme, Byrne će morati da savlada sistem iznutra.

Sljedeći na nizu acquisitionsby Overstock da je dobio prestižnu ATS licence zajedno sa brojem potencijalno vrijednih veze sa nacionalnim razmjene hartija od vrijednosti, sistemi strani prodaje za upravljanje, i još mnogo toga.

Tako je bilo, tako u decembru 2015. Godine, isti regulatorno tijelo koje je objavio svoje smjernice ranije ove sedmice approvedByrne plan da izdaje u skladu sa zakonom blockchain vrijednosnih papira.

"Mi smo jedinstveno pozicioniran u da nam već odobreni za ATS", rekao je Kamarata, koji su se pridružili kompanija nakon što je njegov bi kapitala usmjeravanja kompanija, SpeedRoute, bio acquiredby Overstock.

On je nastavio:

"Mi također integrirana u svakom SAD akcije razmjene. Dakle, ako žele da trguju na nacionalnoj razmjeni smo već međusobno."

Regulirano ICOS

Od Overstock prodao prvu SEC-regulisano blockchain akcija, ideja uklanjanja posrednika unutar postojećih financijskih paradigma je dobila zamah, čak i ako se polako.

U martu 2017. Godine, blockchain Capital najavio svoj compliantICO izgrađen korištenjem iste poslove Zakona izuzeća navedenih u izvještaju SEC, eventualno podizanje 10 miliona $ fonda 50 miliona $ prodaje svoje tokenized hartija od vrijednosti.

Jedno od mogućih objašnjenja za relativno malo u skladu blockchain kapital povećava nesigurnost o legalnosti snimanja zaliha vlasništva na distribuirani knjizi, prema Andrea Tinianow, osnivač i direktor Delaware blockchain Inicijativa državna.

Koristeći tehnologiju to je matična kompanija investedin prošle sedmice, koje je iz New Yorka Symbiont, Delaware je upravo potpisao zakon niz amandmana koji Tinianow je rekao će ukloniti mnogo toga nesigurnosti za firme uključene u njena država.

"Imamo regulatorni okvir za blockchain akcije", rekao je Tinianow. "Sada je SEC dolazi sa saveznim smjernice i to je prirodno fit".

Višestruki izvori su potvrdili da postoje "desetine" od ICOS u radovima u potrazi za pokretanje projekata u skladu, ali da je vrijeme na tržištu sa takva investicija je između šest mjeseci i godinu dana.

Za kompanije koje žele da bude domaćin takvog kapitala povišice, Kamarata rekao je spreman sa svojim ICO tehnologiju, tako dugo dok su oni spremni da stavite u radu nogu.

"Mi smo spremni da ih preuzmu danas", rekao je, zaključivši:

"Ako su prošli kroz odgovarajućeg regulatornog kanala."

Povezane vijesti


Post Zakoni

U odbacivanju Bitkoina kao novca, Florida Court postavlja verovatnije prethodnike

Post Zakoni

Sudija odbacuje dugotrajnu ponudu za ukidanje uredbe o New Yorku Bitcoin

Post Zakoni

Bitcoin bankarstvo, rešavanje krađe ID-a, i zašto regulatori treba da vole pastile

Post Zakoni

Bitfinex zapošljava advokatsku kancelariju na izazove kritičara

Post Zakoni

Ben Lawsky: Prijatelj ili neprijatelj?

Post Zakoni

Sudski dokumenti pokazuju da zamjenik predsjednika Cryptsy-a ne bi uspio

Post Zakoni

Bitfinex povlači tužbu protiv Wells Fargo

Post Zakoni

8 najvećih Bitcoin Heroes and Villains of 2018 (do sada)

Post Zakoni

Alpha Technology Blame PayPal Dispute za odlaganje ASIC dostave

Post Zakoni

Bitcoin koristi od države Kalifornije koja menja zakon o prenosu novca

Post Zakoni

Još uvek živ: NY sudija odlaže odluku u borbi protiv BitLicense

Post Zakoni

Patent bitkoin - samo pitanje vremena?