SEC File Fraud Suit protiv Bitcoin startupa Vlasnik | BA.concellodemelon.org

SEC File Fraud Suit protiv Bitcoin startupa Vlasnik

SEC File Fraud Suit protiv Bitcoin startupa Vlasnik

Američka Komisija za vrijednosnice i burze podiglo je optužnicu prevaru protiv državljanina Velike Britanije optužen bilking investitora Bitcoin pokretanja.

Prema sudskim documentsfiled danas, SEC optužio Renwick Haddow pogrešne aktera koji su kupili u dvije kompanije koju je osnovao: Bitcoin Shop Inc., koji je objavljen kao platforma za trgovanje Bitcoin, i bar Works, ko-radni prostor kompanija srodan WeWork. Istovremeno, američki pravobranilaštva za Južni okrug New York je i tužbu protiv Haddow.

SEC je tvrdio da Haddow, koji boravi u New Yorku, pogrešno ključnih faktora o radu kompanije i pozadinu rukovodioce Bitcoin Store Inc. Koji je, prema izjavi, "izgleda da ne postoji", u pokušaju da Allure potencijalnim investitorima.

Haddow - ko je SEC rekao stvorio brokersko-dilerskog društva, pod nazivom InCrowd Equity, bez registracije s agencijom - dodatno je optužen za preusmjeravanja sredstava prikupljenih od investitora na žiro-računima izvan zemlje.

SEC je rekao todayin oslobađanje:

"Haddow navodno preusmjeren više od 80 posto sredstava koje je pokrenuo broker-diler za Bitcoin Store, i poslala više od 4 miliona $ od bankovnih računa na bar radova na jedan ili više računa na Mauricijusu i 1 milion $ za jedan ili više računa u Maroku. "

U sudskim dokumentima, DIK je naveo da Haddow je prethodno dobio osam godina diskvalifikacija u Velikoj Britaniji rade kao direktor društva, zabrana proističe iz njegove povezanosti sa čvrsto zove Branded Leisure plc.

SEC je također navodi da lažni identiteti bili zaposleni od strane optuženog firmi. U sudskim dokumentima napomenuti da je izvršni direktor za pokretanje se zove Gordon Phillips, koji se pojavio u promotivne spotove za uslugu. Kako se navodi u LinkedInpage, profiliranom osoba radila za HSBC u Londonu i Hong Kongu, kao i Deutsche Bank.

Ipak, agencija navodi da je Gordon Phillips "nikada nije radio za HSBC ili Deutsche Bank", a smatra da je ime je fiktivni.

Ranije ovog mjeseca, New York poslovnih publikacija Crain prijavila na kolaps Bar radova, uz napomenu da je firma je predmet istrage od strane Federalnog istražnog biroa, kao i dva tužbe investitora na čelu. U izvještaju u siječnju, od The Real Deal, prvi je predložio da su zaposleni lažne identitete.

Čini se da je web stranica www.bitcoinstore.global da se poveže sa šeme. Novinare releasepublished na sajtu od jula 2015. Pokazala je da Bitcoin Store Inc., tačan naziv entiteta naplaćuje SEC, pokušava da izda kabriolet mjenice s kuponom od 8% godišnje kako bi se podigla 1.825.000 $.

FraudSECLawsuit

Povezane vijesti


Post Zakoni

Bitcoin koristi od države Kalifornije koja menja zakon o prenosu novca

Post Zakoni

Američki zakonodavci traže oslobađanje od poreza za bitkoinske transakcije ispod 600 dolara

Post Zakoni

Još uvek živ: NY sudija odlaže odluku u borbi protiv BitLicense

Post Zakoni

Cryptsy Class Akcija koja će se smiriti sa bivšom suprugom glavnog izvršnog direktora

Post Zakoni

Bank of America je već prijavila preko 20 patentnih blokova

Post Zakoni

Ben Lawsky: Prijatelj ili neprijatelj?

Post Zakoni

Investitor File Class Akcija protiv BitConnecta nakon zatvaranja

Post Zakoni

Bitfinex zapošljava advokatsku kancelariju na izazove kritičara

Post Zakoni

Prava renesansa, Blockchain Style

Post Zakoni

Osnivači Tezosa tužili za vrednovanje vrijednosnih papira u potencijalnoj klasnoj akciji

Post Zakoni

Sudija odbacuje dugotrajnu ponudu za ukidanje uredbe o New Yorku Bitcoin

Post Zakoni

Blockchain je savršen za državne usluge