16.500 Repetova za gotovinu u podršci Ross Ulbricht | BA.concellodemelon.org

16.500 Repetova za gotovinu u podršci Ross Ulbricht

16.500 Repetova za gotovinu u podršci Ross Ulbricht

UPDATE (7 juli 23:17 GMT): Ovaj članak je ažuriran s komentarima iz Roger Ver.

Samo dva dana, Bitcoin magnat Roger Ver ponudio da doniraju $ 10 za svaki retweet njegove poruke podrške Free Ross Ulbriht kampanja - koja ima za cilj da podrži čoveka koji je navodno iza Mrtav online tržišta droge svile. Sada, Ver je objavio da je postignut limit donacija.

Ulbricht je uhapšen prošle godine na ozbiljne optužbe koje se odnose na zatvaranje vlade i oduzimanje svile. Međutim, Ulbricht održava svoju nevinost i tvrdi da nije prekršio američki zakon.

Nakon njegovog hapšenja, Ulbriht porodica stvorio FreeRoss.orgto kampanje i prikupljanja novca za Ross odbranu. Porodica pokušava da podigne 100.000 $ za uzrok i pomoć Ver-a čini se da će da ih uzimaju i prošlosti svoj cilj, kao i podizanje dalje svijesti u tom procesu.

Ja ću dati $ 10 do @Free_Rossfor svaki RT. Ako je kriv, on je heroj. Ako nevin, potrebna mu je pomoć. Http://t.co/XwhqrN06UTpic.twitter.com/Oau4dkFvdV

- Roger Ver (@rogerkver) 5 Juli 2014

U trenutku pisanja, poruka je već bila retvitovan više od 16.500 puta, sa Ver dalje tweetovanjem u posljednjih sat vremena da je postignut svoju donaciju limit:

- Roger Ver (@rogerkver) 7. Jul 2014

Obrana priprema

U svom prvobitnom tweet, Ver posebno povezan sa izjavom Ulbriht od 21. Lipnja do može pročitati na nedavnoj Porcfest 2014event, u organizaciji Free State Project.

U poruci, Ulbricht, iako oprezan sa njegovim riječima zbog pravnih razloga, i dalje prkosan i ukazao da smatra da je krivični pravosudni sistem može se tukli:

"Jedna stvar koju sam naučio od kako je počela moja obilazak federalnog krivičnog pravosuđa je da ovi momci nisu svemoćni. Mogu se tukli i presedan može se postaviti da će ograničiti njihovu sposobnost da krši naša prava."

Ulbricht pozvao svoje pristalice da stoje pored njega i da rade ono što mogu kako bi "ključ ove užasne situacije u pobjedu".

Kao odgovor na ljude koji pitali zašto je on smatrao Ulbriht heroj ako je kriv, Ver je rekao:

"Mislim da svaki pojedinac posjeduje vlastite tijelo, a ima apsolutno pravo da stavi šta god hoće u to. Policija, sudije i zatvor stražara koji su zaključali ljude u kavezima za konzumiranje supstanci bez dozvole strancima, su oni počinili zlo i treba da prestanu. "

"Ako je Ross Ulbriht je DPR i pomogao olakšati ove dobrovoljne interakcije, on je heroj za pomoć pružaju tehnologiju koja je omogućila miroljubiv narod da zanemari nasilne prijetnje od nepoznatih koji sebe nazivaju političarima i provedbu zakona."

"Ako Ross je lažno optužen, a nije bio DPR, onda on zaslužuje najbolju odbranu novac može kupiti. U svakom slučaju, on zaslužuje podršku svima koji se protivi rat protiv droge".

Ozbiljne optužbe ostane

Iako Ulbricht i dalje uživa podršku podršku u nekim krugovima, on se suočava sa ozbiljnim optužbama, neki obično rezervisan za učesnike u organizovani kriminal.

Ulbricht je optužen u Februaryand se izjasnio da nije kriv nedugo nakon toga. Ako bude proglašen krivim, mogao bi se suočiti život iza rešetaka - optužbe za "Nastavljajući zločinačkog poduhvata" dodavanjem najmanje 20 godina kazne.

Vlada tvrdi da je Put svile generira više od 1 milijarde $ u godišnjoj prodaji i da Ulbriht bio njegov vođa.

Ulbricht porodica su objasnili da je argument odbrana centara na slobodu govora, posebno na Zakon o komunikacijama pristojnost. U intervjuu za CoinDesk je Ulbrichts tvrdi da zakon štiti provajdera Internet platforme od odgovornosti protiv kriminalnih radnji svojih korisnika.

Na osnovu toga, Ulbrichts vjeruju osude u slučaju protiv njihov sin mogao obuzdati Internet slobode i slobodu govora, jer bi to predstavljalo presedan koji bi mogao utjecati na bilo koji provajdera ili web stranicu koja je domaćin treće strane, čineći ih odgovoran za postupke svojih klijenata.

Nastavak suđenja zakazan je za početak 3. Novembra.

Povezane vijesti


Post Novosti

Allianz testira Blockchain kako bi povećao katastrofalne trgovačke obveznice

Post Novosti

Američki senatori traže brančice od CFPB-a, Federalne rezerve

Post Novosti

Bitcoin Miner Aquifer datoteke za poglavlje 11 Stečaj

Post Novosti

Bit-novčanik pokreće prvi britanski ATM-ov Home Grown Bitcoin

Post Novosti

Kineska izjava o Bitcoinu je otvorena za tumačenje

Post Novosti

Bank of Russia: Vrijeme je da se razviju nacionalne kriptokvučnosti

Post Novosti

UK Royal Mint započinje testiranje Blockchain Gold trading platforme

Post Novosti

Putni tasteri vam omogućavaju da platite 5000+ luksuznih vila sa Bitcoinom

Post Novosti

Microsoft krije Bitcoin? Plaćanja još uvek žive kao izvještaji izazivaju sumnju

Post Novosti

131 Zemlje: BitPay ide International sa bitcoin pripejd viznom karticom

Post Novosti

Blackmaileri zahtevaju Bitcoin od Ashley Madison kupaca nakon isticanja podataka

Post Novosti

Hyperledger Sawtooth je spreman za poslovnu upotrebu