ASX poziva na preispitivanje platforme za poravnanje glavne knjige | BA.concellodemelon.org

ASX poziva na preispitivanje platforme za poravnanje glavne knjige

ASX poziva na preispitivanje platforme za poravnanje glavne knjige

Australijski hartije (ASX) uskoro će morati da odluči da li će postati prvi globalni berze sa distribuiranog sistema knjigu naselja ili, ako će voditi više tradicionalnih nadogradnju.

Kao što je otkriveno u brifingu analitičara i medija samo nekoliko sati prije, dok je napredak ka samonametnute rok decembra da sama odluka je i dalje po planu, razmatranja i dalje. Prije donošenja distribuirani knjigu sistema, zamjenik generalnog direktora Peter Hiom rekao ASX namerava da naruči pregled tehnologije ", posebno kriptografske funkcije platforme."

Govoreći tokom pregleda finansijskih rezultata razmjene za fiskalnu godinu 2017. Hiom rekao informacije iz testova neimenovanog treće strane će se koristiti kako bi se utvrdilo da li blockchain tehnologija je spreman za jedan od najvećih razmjena u svijetu.

On je rekao:

"To je potrebno da nam omogući da testira sposobnost rešenje koje će zadovoljiti poslovne subjekte razred i tehničke uslove u pogledu skalabilnost, brzina, upornost i sigurnost."

Ažuriranje je najnoviji u dugom nizu koje su se dogodile od januara 2016. Godine, kada je ASX prvi počeo da radi sa portfoliom firmom Digital Asset Holdings da vidi ako je distribuiran knjigu platforma mogla zadovoljiti zahtjeve akcije naselju Berze.

Među željeni funkcije navedene po Hiom i izvršni direktor ASX Dominic Stevens su smanjeni troškovi, kao i stvaranje novih, lako replicirati proizvoda, od kojih su neki čini se da u velikoj mjeri zavisi podataka nastala kreće transakcija na zajednički, distribuirati knjigu.

Hiom zove napredak na ovim mjere "zadovoljavajuće" tokom adresa sinoć, dok Stevens opisala rad i pružanje moguće buduće vrijednosti za razmjenu.

"Što više ispitujemo, to više vidimo potencijal za tehnologiju u širokom spektru aplikacija", rekao je on.

Planove za nepredviđene situacije

Ako ASX ne odabrati Digital Asset tehnologiju, a prostor za novi sistem se očekuje da će biti na raspolaganju za "tržište konsultacije" do marta naredne godine - ali to je daleko od zajamčena.

Dok Stevens uzdržao od rekavši da su druge opcije opcije aktivno uzeti u obzir, kao odgovor na pitanje iz publike, on je dodao da će, ako Digital Asset tehnologija nije se smatraju prikladnima, razmjena je bio otvoren i za druge tradicionalne rješenja.

"Mi bismo prešli na ono što bih nazvao više klasičan odgovor softvera provajdera koji mogu pružiti usluge koje bi mogle pružiti čišćenje", rekao je Stevens, prije nego dodajući da je tehnologija izgleda "obećava".

On je zaključio:

"Ako ne krenu tim putem onda će biti još jedan put da ode, a mi ćemo imati vrlo, vrlo bogat knjigu informacija."

ASXDigital Asset Holdings

Povezane vijesti


Post Novosti

Australija dobija nove bitkoinske razmene BTC tržišta

Post Novosti

Australijska policija zaplenila bankomat u Bitcoinu za 2,6 miliona dolara

Post Novosti

Bitcoin procesor BitPay smanjuje osoblje u troškovima rezanja troškova

Post Novosti

Brazilski univerzitet prihvata Bitcoin, instalira bankomat u kampusu

Post Novosti

70.000 stanovnika Karibskog ostrva će primiti bitkoin u 2018. godini

Post Novosti

Digitalni rever za online trgovce dodaje Bitcoin Payments

Post Novosti

Bangladeš postaje prvo osnivačko udruženje Bitcoin Fondacije

Post Novosti

Bitcoin Exchange Quadriga će se javiti u obrnutom preuzimanju

Post Novosti

Intel vidi ulogu za rudarenje blokova u genetičkom sekvenciranju

Post Novosti

Bitcoin Book pokušava da otkrije mit sa matematikom

Post Novosti

Arisebitcoin stavlja 40 bitkoinskih bilborda u San Francisku

Post Novosti

Kineska Centralna banka Tehtanje blokchain Tech za digitalnu valutu