Barry Silbert predvodi ulaganja od $ 250k u Meksičkoj Bitcoin Exchange Volabit-u | BA.concellodemelon.org

Barry Silbert predvodi ulaganja od $ 250k u Meksičkoj Bitcoin Exchange Volabit-u

Barry Silbert predvodi ulaganja od $ 250k u Meksičkoj Bitcoin Exchange Volabit-u

Razmjena Meksiko-based Bitcoin Volabit je dobila 250.000 $ u nova sredstva, iznos kompanija kaže će se koristiti za dodatno etablirati u digitalnom tržištu valuta.

Silbert rekao CoinDesk:

"Kroz korištenje Bitcoin, Volabit ima potencijal da radikalno transformirati u SAD-Meksiko doznake hodnika, jedne od najvećih koridora transfer novca na svijetu."

Naime, Bitcoin Opportunity Corp uložila isti iznos u kriptovaluta razmjeni sa sjedištem u Švedskoj Safello prije dvije sedmice. U to vrijeme, to je najveća investicija je firma napravila izvan SAD-a.

Volabit pokrenuta ranije ove godine pod nazivom Coincove, i bio je u beta do maja. Razmjenu svečano je otvoren u to vrijeme sa navedenim ciljem da postane "Coinbase Meksika.

Okretanje od doznaka

Volabit je stvorio bivši studenti Carnegie Mellon Hannah Kim i Tomas Melis. Kao Coincove, on je učestvovao u Boost VC inkubator program i razvija fokus na doznaka usluga u Latinskoj Americi.

Ovaj fokus je prebačen na određenoj mjeri, kao što je određena tržišta poput Argentine i SAD-a pokazala problematičnom. Ove regulatorne izazove prisiljeni Coincove da preispita svoj pristup i stavi doznaka na ostavi po.

Volabit suosnivač Hannah Kimexplained:

"Tokom testiranja prva verzija naše usluge, došli smo do spoznaje da je infrastruktura prikupljanje gotovine od suštinskog značaja za sistem doznaka bitcoin zasnovan je van domašaja za Bitcoin kompanije. To je dijelom zbog nejasne regulatorno okruženje, posebno u države po državnom nivou u kojoj primjenjuju zakone novac licenciranja. "

Kompanija je sada stalo da unesete drugi niša u Meksiku pružanjem pristupačne financijskih usluga za potrošače koji nemaju pristup bankarskim, iako Kim kaže, ovde, njegova ciljna tržišta će biti potreban jedinstven pristup:

"U-osoba, gotovinske transakcije za Bitcoin možda zvuči nelogično, ali s obzirom da je većina ciljne populacije nemaju bankovne račune i da su averziju prema riziku kada je u pitanju slanje novca, ima smisla da se ne bi interakciju sa bitkoine u način koji je poznat bitcoin potkovane publiku. "

Ona je dodala: "Ušće svih ovih faktora čini vrlo teško, u ovom trenutku, za svakoga da se razvije servis koji bi ciljano tržište koristiti."

Stvaranje prilika

Uprkos ovim izazovima, Kim napominje da Volabit je optimizam da napredak na regulatornom ispred SAD će na kraju omogućiti kompaniji da ostvari svoj prvobitni cilj pružanja low-cost doznaka.

U međuvremenu, rekao je Kim CoinDesk da postoje brojne mogućnosti izvan doznake za Volabit da traže, posebno u Latinskoj Americi:

"U Meksiku, na primjer, krediti i kreditne su vrlo skupi, usvajanje kreditna kartica je vrlo niska [Nedostatak] pristup konkurentnim financijskih usluga inhibira ljudi koji žive u zemljama sa takvim uslovima -.. Na underbanked stanovništva posebno Bitcoin, međutim , ima potencijal da se ova situacija pretvori povećanjem izbora na raspolaganju onima koji žive u zemljama čiji finansijski sistemi su vrlo lokaliziran priključivanjem na globalnu ekonomiju ".

Volabit kaže da nova investicija će podstaći razvoj proizvoda napore na ovim frontovima. Kompanija trenutno razvija partnerstvo s peer-to-peer kreditiranja kompanija kako bi krediti niske stope u Meksiko.

Povezane vijesti


Post Novosti

21 Inc Potvrđuje planove za distribuciju rudnika bitkoina

Post Novosti

US Federal Reserve nagoveštava integraciju DLT-a u novom izvještaju

Post Novosti

Anonimno Prijava? Civic ide sa Live With Blockchain Authentication Service

Post Novosti

Banca IMI istraživač istražuje derivate etereuma

Post Novosti

4 nova Bitcoin startupa Vitrina na DEMO Fall 2018

Post Novosti

Saslušanje australijskog senata u digitalnoj valuti počinje u srijedu

Post Novosti

Bank of Greece prekida tišinu na Bitcoinu

Post Novosti

Rusija eksplodirala odluku o eksplodiranju navodnog britanskog pranja novca

Post Novosti

Brazilski univerzitet prihvata Bitcoin, instalira bankomat u kampusu

Post Novosti

Nasdaq pomaže u izgradnji tržišta blokova za ugovore o oglasima

Post Novosti

Citi, Nordea Izaberite Bitcoin Compliance Firm za Accelerators

Post Novosti

Prevara u digitalnoj valuti zloupotrebljava porodično ime Rothschilda