Illinois Eyes Blockchain za identifikaciju i upravljanje javnim sredstvima | BA.concellodemelon.org

Illinois Eyes Blockchain za identifikaciju i upravljanje javnim sredstvima

Illinois Eyes Blockchain za identifikaciju i upravljanje javnim sredstvima

Jedan Illinois vlada radna grupa je istakao kako bi to moglo primijeniti blockchain tehnologija u poslovanju države između vlade.

Kako se navodi u reportfiled na 31. Januar strane Illinois blockchain Task Force u Generalnoj skupštini, država je posmatrajući korištenje blockchain tehnologija za upravljanje državnom identifikaciju stanovnik, tokenize sredstva i smanjiti prava prevara.

Radna grupa detaljno u izvještaju koji koristi blockchain pogon platforma će omogućiti stanovnicima da pristupe i pohrane sve njihove ID informacije, kao što su poreske evidencije, glasanje istorije i vozačkih dozvola kao decentralizovana čvorova. Ovaj model korisnik-centric bi onda neka stanovnici posjeduju informacije i podijeliti ga sa raznim vladinim agencijama za javne usluge.

U izvještaju se navodi:

"Ovaj novi model bi ponovo sebi dočaraju odnos između države i pojedinca, jer bi vlada postala verifikator, a ne čuvar, identiteta javni servis građana. Vlada bi se iz pružanja pohranu podataka na provjeru identiteta, omogućavajući korisnicima da pohraniti pristup ličnim podacima sigurno na uređajima. "

Osim toga, tim je također predložio da blockchain tehnologija ima potencijal za Illinois 'javnog sektora u digitalizaciju imovinu kao što su poreske olakšice, socijalna davanja i municipalnih obveznica.

Po tokeniziranje ovih sredstava kroz blockchain tehnologije, kao što su ethereum blockchain, transparentnost može dovesti na svaku transakciju, kaže se u izvještaju. Ovo poboljšava efikasnost smanjenjem priručnik papirologiju, a izbjegavajući korist pravo prevare.

Također, kao dio svojih istraživačkih inicijative, radna grupa je objavila databasethat staze inicijative širom svijeta trenutno istražuje blockchain i distribuirati knjigu tehnologija u javnom sektoru.

Dugo čekao izvještaj dolazi kao najnovija istraživanja napora između vlada radne grupe, koja je potrebna zakonodavna kuća države predstaviti potencijalna područja u kojima bi se mogli koristiti blockchain.

Formirana po zakonu u Junelast godine, grupa je video priloge Illinois Odsjek za finansijske i profesionalne Uredbom (IDFPR), u Cook County Recorder položenih ugovora i Odjela za inovacije i tehnologiju, između ostalog.

IdentityGovernmentIllinois

Povezane vijesti


Post Novosti

Konzenzus 2018. Panelisti raspravljaju o poslovnom uticaju Blockchain-a

Post Novosti

Svjetionik za aplikaciju Crowdfunding je pokrenut

Post Novosti

BitFury Taps Ex-CFTC stolica, Bitcoin Developer kao savjetnici

Post Novosti

Bank of Canada: Usvajanje Bitkaina moglo bi destabilizirati globalne finansije

Post Novosti

Bitcoin Miner Aquifer datoteke za poglavlje 11 Stečaj

Post Novosti

Bitka za video objašnjenja: Ko najbolje kaže bitkuinsku priču?

Post Novosti

Treća najveća firma u Južnoj Africi dovela je na BitX 4 miliona dolara

Post Novosti

Australijska stranica za izdavanje fajlova Pozbil prihvata bitkoin

Post Novosti

CPA Trade Association podstiče IRS za Bitcoin Tax Direction

Post Novosti

Bitcoin startups Face Backlash za Perceived Pivots

Post Novosti

Bitcoin Exchange Igot se širi na više od 40 zemalja

Post Novosti

Kineska Centralna banka Tehtanje blokchain Tech za digitalnu valutu