Indijski centralni bankar: potencijal blokiranih valuta precijenjen | BA.concellodemelon.org

Indijski centralni bankar: potencijal blokiranih valuta precijenjen

Indijski centralni bankar: potencijal blokiranih valuta precijenjen

Potencijal digitalne valute poput Bitcoin je "biti precijenjen", visoki zvaničnik za Reserve Bank of India, rekao je danas u svom govoru.

Speakingat finansijski tehnološkoj konferenciji u Mumbaiju, RBI zamjenik guvernera Rama Subramaniam Gandhi je kritičan za cilj na tech, tvrdeći da je rašireno uvjerenje da će digitalne valute zamijeniti one vlada izdala je preuveličana.

Gandhi - koji je kritikovali digitalne valute u prošlosti kada se raspravlja istraživanja centralne banke u blockchain - rekao prisutnima:

"Blockchain, temelj za bitkoine poput inovacija, se reklamira da je smrtna zvona valute. Vjerujem njegov potencijal je precijenjen. Vidimo da u ove vrste rješenja za virtualne valute, nema centralne banke ili monetarne vlasti. Oni predstavljaju potencijalne financijske, operativne, pravne, zaštitu potrošača i rizicima vezanim sigurnosti. "

Zamjenik guvernera zasniva svoj argument na dvije točke: da većina ljudi neće biti dovoljno samopouzdanja u sistemu da koristi digitalnu valutu bez izdavanja autoritet, i da je "teško pratiti" kriptovaluta ne znači da je anoniman - atribut je smatra ključna karakteristika valute.

"Prema tome, može ostati pusti san koji blockchain će eliminirati 'valutu', po uvodeći u 'virtualne valute", rekao je on.

"U" povjerenje "u bitcoine ili što se toga tiče bilo virtualne valute na osnovu blockchain ili bilo koje druge tehnologije je ograničena na svoje početne runde i samo krugova," Gandhi nastavio. "Početni runde su uvijek pune avanturisti i azila rizika; momenta mase ulazi u rizik-izbegavaju ulazi u, oni će trebati veće samopouzdanje" za prihvatanje i da može doći samo ako izdaje 'autoritet' it. "

Međutim, Gandhi ukazao da je "drago" o blockchain istraživanja subjekata u Institut za razvoj i istraživanja u Banking Technology (IDRBT), koji je podržan od strane RBI-a.

"Postoji pokret iskoristiti blockchain tehnologiju za virtualne valute od strane samih centralne banke", rekao je on. "Naravno, to zahtijeva mnogo istraživanja."

IndiaReserve banka IndiaCentral banke

Povezane vijesti


Post Novosti

Sekretarijat Komonvelta otkrio aplikaciju Secure Blockchain Messaging

Post Novosti

Arisebitcoin stavlja 40 bitkoinskih bilborda u San Francisku

Post Novosti

Nova verzija OpenBazaara je samo mesec dana

Post Novosti

Istraživači Blockchain debata o budućnosti Consensus Techa na IBM Eventu

Post Novosti

Arizona Bill bi napravio Blockchain Smart Contracts Legal

Post Novosti

BIPS omogućava Bigcommerceu 40.000 trgovaca da prihvate bitkoin

Post Novosti

1.000 godina staro kraljevsko mente će uskoro pokrenuti trgovinu Goldchain Gold

Post Novosti

Intervju: Jeremy Allaire o pokretanju bitkoin kruga otkriva sve

Post Novosti

Najveća bitkoinska berza na svetu BTC Kina dobija 5 miliona dolara u finansiranju

Post Novosti

Čovek koji tvrdi da je Bitcoinov kreator traži blokchain patente

Post Novosti

Sa Bifubaoovim novčanikom, korisnici mogu osigurati sredstva preko kriptografije

Post Novosti

Provjerite ove 5 Cool predmeta Bitcoin Merchandise