Intel vidi ulogu za rudarenje blokova u genetičkom sekvenciranju | BA.concellodemelon.org

Intel vidi ulogu za rudarenje blokova u genetičkom sekvenciranju

Intel vidi ulogu za rudarenje blokova u genetičkom sekvenciranju

Novi patenta Intel predlaže da se tehnološki div traži načine da iskoristi energiju utrošena tijekom kriptovaluta rudarskih za sekvenciranje genetičkih podataka.

U prijavi patenta, prvi podnio jun 2016 i objavio za patente i žigove u četvrtak, izumitelji Ned Smith i Rajesh Poornachandran opisuju vrstu kompjutera zove niz rudarskih platforme (SMP), koji će navesti koji nalog ili nukleobaza u dezoksiribonukleinske kiselina (DNA) ili ribonukleinske kiseline (RNK).

Nukleobaza su molekule koje čine DNK i RNK, koji sadrže genetske informacije u okviru svake živi organizam na planeti. Redoslijed ovih baza određuje ono fizičko osobine ličnosti, biljke ili životinje funkcije.

Patentne napominje da će SMP koristiti nukleobaze sekvenciranje jedinicu zapravo utvrditi redoslijed nukleobaza u datom uzorku, koji bi se verifikuje blockchain prije nego što je trajno zabilježen na njemu.

Kao podnošenje objašnjava:

"Sadašnja objavljivanje uvodi metode i aparata za ostvarivanje dodatnih koristan rad u kombinaciji sa blockchain rudarstvo. Konkretno, kao što je opisano detaljnije ispod u, sadašnja objavljivanje uvodi metode i aparata za korištenje energije obradu podataka sistema za obradu podataka kako bi se utvrdilo niz od nukleobaza u nukleinskih kiselina, a za zatim pomoću utvrđenog slijed nukleobaza kao osnova za [proof-of-work] za novi blok za blockchain. "

Kombinacija blockchain tech i genetska nije baš novo, i kriptovaluta projekte kao genecoin su naglasili kako je proces rudarstva energetski intenzivne (kojim nove transakcije se dodaju u blockchain sa nove kovanice su iskovane kao nagradu) može se primijeniti u naučne svrhe.

Prema Intelovim aplikacija, dokaz-of-rad algoritama "čine ga nepraktičan za napadača ili grupa napadača na korumpirane ili oteti blockchain."

Međutim, za razliku od POW sistemi koji se koriste od strane Bitcoin i ethereum blockchains, onom iz Intel je predložio dizajn će biti višenamjenski, jer bi dovesti do novih blokova, dok istovremeno određivanje genetske sekvence iz podacima.

Algoritam POW bi, dakle, da se koristi kao prepoznavanje sekvencu, a potom ga provjeriti, prema prijavi, i sekvence snimljene na jedan blok će se koristiti kao osnova za probleme POW u narednom bloku.

IntelDNA SequencingGenetic sekvenciranje

Povezane vijesti


Post Novosti

9 najvećih zavera u bitkoinskoj istoriji

Post Novosti

ASX poziva na preispitivanje platforme za poravnanje glavne knjige

Post Novosti

Bitcoin Web lokacije doživljavaju prekid službe u Venecueli

Post Novosti

Assange: Bitcoin i WikiLeaks pomažu svakom drugom da ostanu živi

Post Novosti

Bitcoin Ransomware se sada širi preko spam kampanja

Post Novosti

Blockchain Evangelists Plot Retreat na otoku Ričarda Brensona

Post Novosti

Bitcoin derivati tržišta BTC.sx Goxxed, Suspend trgovanje

Post Novosti

16.500 Repetova za gotovinu u podršci Ross Ulbricht

Post Novosti

Barry Silbert predvodi ulaganja od $ 250k u Meksičkoj Bitcoin Exchange Volabit-u

Post Novosti

Bitfinex pokreće ugovor o kupovini mininga Beta

Post Novosti

Stari se susreće sa novim: antikvarnica New Orleansa prihvata bitkoin

Post Novosti

Intervju: Jeremy Allaire o pokretanju bitkoin kruga otkriva sve