Iscrtavanje na torti: R3 pokreće Corda Distributed Ledger verzija 1.0 | BA.concellodemelon.org

Iscrtavanje na torti: R3 pokreće Corda Distributed Ledger verzija 1.0

Iscrtavanje na torti: R3 pokreće Corda Distributed Ledger verzija 1.0

Zvuci proslave dvaput prekinut R3 glavni arhitekt Richard Gendal Brown dok je pokušavao da prenese detalje iza lansiranje najnovije verzije Corda distribuiraju knjigu platforma njegove kompanije.

A veliki korak za pokretanje, Ćorda verzija 1.0 prati dvije godine rada, doprinosa kod sa više od polovine 100 članova konzorcija i više od $ 100 millionin kapitala podignuta.

S obzirom na samu uloženi napor, nije ni čudo kolege Brown u Londonu ostalo je borba za komad onoga što bi mogao završiti kao istorijski jagode krem ​​torta značilo tim povodom.

Prvobitno predstavljen 2016. Godine kao jeftiniji, jednostavniji način za globalne finansijske institucije za obavljanje širokog spektra transakcija, Ćorda je od tada evoluirao ponovo sebi dočaraju način širok spektar poslovanja razmjenjuju vrijednosti.

Core na brojne mogućnosti navedene u novo izdanje je sposobnost platforma da pusti R3 članovima, partnerima i open-source entuzijasta izgrade svoje aplikacije bez brige o propuste nastale changesto kod.

Brown je rekao CoinDesk:

"To će biti mnogo lakše od jedne verzije na drugu, i da daje programerima samopouzdanje jače sada investirati, a platforma će i dalje raditi za njih jer oni idu u proizvodnju."

Naime, R3 sada jamči tri osnovna API će biti kompatibilan sa starijim verzijama softvera, što je karakteristika koja se proteže na alate za izgradnju decentralizirana aplikacije i interfejsi klijent za one aplikacije, prema internim dokumentima.

Osim poboljšane privatnost, uključujući i punu podršku za povjerljive identiteta, razlikuje od prethodnog modela-up izdanje sadrži uslugu redizajnirana mreža na mapi za lakše skaliranje.

Iako se očekuje da takve "API stabilnost" u središtu Corda kako bi korisnicima sigurnost da investira i gradi na platformi, R3 programeri će nastaviti da eksperimentišu sa i poboljšati kod.

"To je apsolutno kritična korak prema omogućavajući našem velikom i brzo rastuća zajednica programera da dobiju rješenje uživo", rekao je Brown.

Prekretnica

Ali, dok Corda može zvučati kao i mnoge druge blockchainiterations, platforma je uvijek trebalo da bude malo drugačije, omogućavajući korisnicima da kontrolišu šta informacija koje dijeli s kojima korisnicima.

Čak i prije nego što je danas oslobađanje, metodologija Ćorda je dokazao privlačan bankama, regulatori i tehnoloških kompanija čiji je rani rad je pomogao poboljšati kod.

Nedavno, glavni UK finansijski regulator; grupa od 11 banksincluding BNP Paribas, HSBC, ING i Mizuho; i tehnološki div Hewlett Packardhave poceli sa radom Corda.

Usput, sve ove različite projekte pružili povratne informacije na platformu, dok je ranije ovog ljeta, kada je Brown rekao je učestalost ove promjene bile nužne počeo da se smanjuje.

Bilo je to osjećaj stabilnosti koja je služila kao signal da kompanija koja je spremna da se posveti "zamrzavanje" jezgra API, objasnio je Brown.

Kao njegove kolege slavio pokraj vrata, on je zaključio:

"Došli smo do tačke u kojoj apstrakcija, osnovni dizajn vrstu samo iskristalisale u nešto što izgleda dobro radi za mnoge druge ljude."

Povezane vijesti


Post Novosti

Bitcoin Extortion Group DD4BC upozorava švajcarsku vladu

Post Novosti

Apple kreira virtuelnu valutu iMoney

Post Novosti

CFTC kazne Bitcoin Exchange Bitfinex $ 75,000 Preko trgovinskih prekršaja

Post Novosti

UK sudija: Bez sumnje treba se razmotriti pametno ažuriranje ugovora o ugovoru

Post Novosti

Bitcoin Crowdfunding se bavi u Kini

Post Novosti

Bitcoin arkadna masina je kao Donkey Kong

Post Novosti

Bash Bug je zabrinut, ali malo pretnja za Bitcoin usluge

Post Novosti

Belgijsko poresko tijelo: Bitcoin trgovina ne podliježe PDV-u

Post Novosti

Bitcoin debitna kartica iBTCard nudi niže troškove obrade za trgovce

Post Novosti

Blockstream Dodaje još jedan Markie Developer u Pioneer Security Christopher Allen

Post Novosti

Bitcoin: oslobađa kafu od posrednika

Post Novosti

BNP: Blockchains će uništiti ili obnoviti vrijednosne papire