Kako Indija ide Cashless, njenu bankarsku grupu za istraživanje Centralne banke | BA.concellodemelon.org

Kako Indija ide Cashless, njenu bankarsku grupu za istraživanje Centralne banke

Kako Indija ide Cashless, njenu bankarsku grupu za istraživanje Centralne banke

Mogao blockchain tech uzeti Indija bezgotovinski?

Kao što je Indija vlada gura naprijed sa kontroverzni plan da bi zemlja od fizičkih gotovinom, grupa istraživača uz podršku centralne banke pozvao je na istragu kako blockchain može postići taj cilj.

Institut za razvoj i istraživanja u Banking Technology (IDRBT) osnovan je 1990. Od strane Reserve Bank of India (RBI), a prošle sedmice, on je objavio svoj prvi veliki bijele paperfocused na blockchain (koji uključuje detalje o testu koji se odnose na trgovinu finansija aplikacije).

Pored pružanja širi pregled mehanike tech i potencijalne upotrebe u Indijskom bankarskog sektora, bijeli papir pretpostavlja da je pravo vrijeme za početak procjene kako je rupi, Indije nacionalne valute, mogla bi biti digitalizovana kroz korištenje distribuirane knjigu.

Indijska vlada, na čelu sa premijerom Narendra Modi, izazvao je široku kritike zbog movein početkom novembra da se povuku novčanice visoke vrijednosti indijski rupi, valute u zemlji. Modi će kasnije dvaput dolje na njegov plan, pozivajući Indija da prihvate digitalni novac kasnije tog mjeseca, a vlada je na početi izmjeni legislationto dalje te planove.

Prema IDRBT, blockchain mogla pomoći u postizanju tog cilja.

Kompletan izveštaj naglašava rada koji se obavlja od strane centralnih banaka u zemljama poput Canadaand Velikoj Britaniji, među ostalima.

Autori lista je napisao:

"Sa tehnološke perspektive, mi smatramo da je [blockchain] ima dovoljno sazreo i postoji dovoljno svijesti među akterima što čini ovo pravi trenutak za pokretanje pogodan napore ka digitalizacije indijskog rupija kroz [blockchain]."

Roadmap poziv

Autori su predložili druge mogućnosti za Indije širi bankarski sektor da eksperimentišete sa tech.

Za početak, preporučuje da se banke smatraju stojeći svoje interne blockchain mreže, i kao blagodat za potrebe obuke, kao i način da se vidi šta, ako ih ima, koristi tehnološki moglo dovesti do njihove institucije.

"Banke može podesiti privatne blockchain za svoje interne potrebe", navode autori. "To im pomaže ne samo da treniraju ljudskih resursa u tehnologiji, ali i koristi tako što će omogućiti efikasnije upravljanje imovinom [i] mogućnosti za cross-selling".

Odatle, IDRBT dalje kaže, banke su mogle raditi kooperativno u oblastima AML / KYC, kredit sindikaciju i Trade Finance.

"Ostala područja u kojima BCT može biti pogodno primijeniti u BFSI sektoru bi financija Supply Chain, račun diskontiranje, praćenje konzorcijuma računa, servisiranje hartija od vrijednosti i sistema upravljanja mandata", dodao je autora.

Raste otisak u Indiji

To je istraživačka grupa pozvati za širu upotrebu blockchain u indijskom financijskom sektoru je možda ne iznenađuje, s obzirom na najnoviji razvoj.

To je bio samo prošlog ljeta da je i sama RBI zove fordomestic banke da nastavi istraživanja u tehnologije, pozivajući institucije da rade zajedno sa IDRBT o mogućim aplikacijama.

"Cloud-based computing, blockchain tehnologije obrade i virtualizacija IT sistema su neki od primjera koje imaju potencijal za koji se koristi na velika vrata", rekao je RBI zamjenik guvernera Rama Gandhi u svom govoru u julu. "Banke i IDRBT mogu raditi zajedno na proučavanju ovih, testirati ih i prilagoditi za najbolju upotrebu."

Sredinom 2015. Godine, zvaničnici iz positedthat centralne banke, dok digitalni valute moglo da podstakne napore za pranje novca, oni mogu također poboljšati financijske inkluzije i smanjiti plaćanja trenje.

Od tada je broj financijskih institucija održavanja, kao i privatni sektor stakeholdersbeyond bankarskog svijeta - su se preselili istražiti slučajeve korištenja i razvoj proizvoda pomoću tehnologije.

IndiaRBIcashless

Povezane vijesti


Post Novosti

5 Kriptokutantnih karikatura koje ćete se sresti na r-Bitcoin-u

Post Novosti

Uklanjanje barijera od Bitkoinove evolucije će ubrzati usvajanje

Post Novosti

Zvaničnik bankarske službe Engleske: Digitalne valute mogu uticati na kreditiranje banaka

Post Novosti

Air Lituanica pokazuje da je bitkoinova upotreba u putovanju uzima let

Post Novosti

Apple govori Gliph da ukloni aplikaciju Bitcoin Transfer Function

Post Novosti

Bitcoin Community pokreće Cash za Dorian Nakamoto i Hal Finney

Post Novosti

Kako izbjeći prevare od Bitcoina u 2018. godini

Post Novosti

Bitcoin Pioneer i prvi Bitcoin Recipient Hal Finney Passes Away

Post Novosti

4 nova Bitcoin startupa Vitrina na DEMO Fall 2018

Post Novosti

Bank of Thailand kaže da Bitcoin nije ilegalan, ali upozorava protiv njegove upotrebe

Post Novosti

ASX poziva na preispitivanje platforme za poravnanje glavne knjige

Post Novosti

R3 Blockchain Consortium partneri sa Microsoftom