Paydici pokreće ponavljanje binarnog fakturisanja za male trgovce | BA.concellodemelon.org

Paydici pokreće ponavljanje binarnog fakturisanja za male trgovce

Paydici pokreće ponavljanje binarnog fakturisanja za male trgovce

Merchant naplate usluga usluga Paydici je najavio novo partnerstvo sa BitPay da će njegova mala trgovac klijentima omogućiti da prihvati Bitcoin kao plaćanje za ponavljaju računa.

Kompanija Oregon sa sjedištem u nudi sveobuhvatnu uslugu za izdavanje računa u ime svojih američkih klijenata i upravlja isplata plaća račun u banci, kreditne kartice, a sada, Bitcoin. Kao rezultat partnerstva, zainteresovani Paydicicustomers mogu opciju plaćanja za klijente, koji se mogu odlučiti da prihvati Bitcoin i za fizičke i digitalne račune.

U intervjuu, Paydici direktor Eli Alford-Jones je opisao potez kao onaj koji će donijeti Bitcoin malih trgovaca koji možda nije integrirana s Bitcoin procesor direktno zbog zahtjeva svoje poslovanje i raznolikost vrsta plaćanja koja im je potrebna za upravljanje.

Alford-Jones rekao CoinDesk:

"Naš cilj trgovci imaju potrebu da služe različite vrste kupaca i demografije, a naš cilj je Paydici je donijeti jedno rješenje za one koji im omogućava da služe svojoj cjelini korisničku bazu, koja uključuje ljude koji žele da plate u Bitcoin. "

Alford-Jones je opisao svoju trenutnu bazu klijenata kao sastoji uglavnom od malih trgovca, kao što su baljtovani, vodoinstalateri i imovine menadžeri koji rade na hands-on preduzeća koja zahtijevaju upravljanje naplate high-touch.

Na tehničkoj razini, Paydici je izgradio API za front-end svojih usluga za izgradnju Bitcoin plaćanja u svoju platformu. To je, Alford-Jones tvrdi, znači da većina kupaca neće primetiti oni u interakciji sa BitPayand svoju uslugu.

"U osnovi smo uzeli svoj osnovni usluga obrade Bitcoin i integriran je u naš ponavljaju sistem naplate", dodao je on.

Pristup novim zajednici

Alford-Jones je rekao da je podrška njegove kompanije Bitcoin će joj omogućiti da iskoristi svoj dugogodišnji interes u tehnologiji, kao i sve veći interes svojih klijenata pokazali u tehnologiji.

Konkretno, on je naglasio strastvenu prirodu bitcoin korisnika kao blagodat za svoju klijentelu, kao i ušteda oni sada mogu postići poticanjem veći broj klijenata koristiti način plaćanja. Paydici naplaćuje paušal za svaki račun obrađuje, plus dodatnih 2.95% Naknada za online kredita i preradu debitne kartice.

Međutim, Alford-Jones pokazala da njegova kompanija namjerava da prođe na inherentne uštede Bitcoin može pružiti što ne dodajući nikakve naknade za prihvatanje digitalnu valutu. Paydici trenutno naplaćuje $ 2 po računu klijentima s manje od 2.000 kupaca. Klijenti koji opslužuju više od 10.000 kupaca, međutim, se naplaćuju samo $ 1.35 po računu.

Kupci mogu izabrati da dodate Bitcoin fizičkom račune, i za prilagođavanje ove izjave.

"Neko može imati opciju plaćanja Bitcoin integriran u dizajn izjavu", objasnio je on. "Oni bi mogli nazvati [Bitcoin] sa prilagođeni sadržaj u drugom formatu, a uključuju stvarni oglas koja će biti distribuiran na račun."

Proširenje use Bitcoin-a

BitPay izvršni predsjednik Tony Gallippi, pak, kategorizirali partnerstvo kao onaj koji će omogućiti nove vrste trgovaca da prihvati Bitcoin.

"Nadamo se da ćemo vidjeti Bitcoin bude prihvaćena za članstvo, najam, pretplate, pa čak i komunalije", rekao je Gallippi. "Paydici će pomoći otvoriti vrata troše Bitcoin na ove vrste proizvoda i usluga."

Što se tiče koliko trgovci će biti u mogućnosti da koristi od opcija sada kada je najavio partnerstvo, Alford-Jones bio je manje jasno, dodajući: "Mi ne dijelimo naše brojke trgovac sada, ali smo do oko pola miliona krajnji korisnici ".

Odricanje od odgovornosti: osnivač CoinDesk Shakil Khan je investitor u BitPay.

BitPayMerchantsPaydici

Povezane vijesti


Post Novosti

BitXatm pokreće opcionalni jedan-ili dvosmerni Bitcoin bankomat

Post Novosti

CoinSeed objavljuje ulaganja od 5 miliona dolara u BitFury Mining Gear

Post Novosti

Hacker Hijacks Email Satoshi Nakamoto, pretio je da sve otkrije

Post Novosti

Mt. Gox i AstroPay Team za brže prenose u Latinskoj Americi

Post Novosti

Santander: Bitcoin ugrožava izdavače kreditnih kartica

Post Novosti

Investitori i trgovci dobijate lekciju u Bitcoinu u Britanskom muzeju

Post Novosti

OKCoin Denies Manipulating Volumes Volume Trading

Post Novosti

Bitkain Auction Site se prodaje za prodaju nakon krađe 15 bitkoina

Post Novosti

Kako možemo napraviti Bitcoin mainstream?

Post Novosti

RAND Izvještaj: Timing Essential for Blockchain Standards

Post Novosti

Centralna banka Jordan blokira finansijske kompanije iz Bitcoina

Post Novosti

Trgovac Token Templum je kupio broker-dilera