Poljske razmjene gubile procesore plaćanja u operaciji Bitcoin | BA.concellodemelon.org

Poljske razmjene gubile procesore plaćanja u operaciji Bitcoin

Poljske razmjene gubile procesore plaćanja u operaciji Bitcoin

Poljski procesora plaćanja i najmanje jedna banka u zemlji su zatvorili račune lokalnih razmjene Bitcoin.

Bitmarket.pl rekao CoinDesk da PKO Bank Polski je takođe ih je obavestio da su njihovi bankovni računi su bili zatvoreni.

Predstavnici CashBill i BlueMedia potvrdio da je zatvaranje je došlo. Glasnogovornik CashBill, koji je odbio pružiti pojedinosti, rekao CoinDesk da kompanija je obavijestio "raznih banaka" u Poljskoj koja je nastavila rad sa Bitcoin razmjena "će dovesti do prekida naših usluga u tim bankama".

Portparol nastavio:

"Naš cilj je pružiti 100% plaćanje kanal pokrivenost za sve naše klijente. To je nas prisilili da odmah prekine naše poslovanje sa svim bitcoin razmjene."

BlueMediadeclined da se izjasni o specifičnosti, ali je naglasio "u cjelini, mi uvijek toplo pozdravljamo takve inicijative zasnovane na tehnologijama i inovacijama. Međutim, sigurnost uvijek na prvom mjestu. Naša odluka je donesena isključivo na osnovu rizika prevare i procjene".

Prevara je naveo

Kada dostupan za komentar, predstavnik PKO Bank Polski Michal Tkaczuk odbio da komentariše na računu zatvaranja, nazivajući ga "predmet bankarske tajne".

Tkaczuk dao sljedeću izjavu:

"Po našem mišljenju tržištima virtualne valute su slabo reguliran. Identifikacija klijenta i postupci koriste po bitcoin razmjene platforme su neadekvatni i podizanje pravne nedoumice. Imajući to u vidu, PKO Bank Polski djeluje za sprečavanje sumnjivih transakcija."

Naime, predstavnik CashBill predložio da kompanija ima interes da bitcoin, ali da je pravni obaveze predstavljaju preveliki rizik.

"Mi bi rado dodati Bitcoin plaćanja na naš kanal plaćanja portfelja, ali nažalost Bitcoin trenutno nije regulirano na bilo koji način poljskom zakonu i kad bi to moglo predstavljati pravni rizik za naš rad", zaključio je glasnogovornik, dodajući da je promjena u politici " ostavio nam zbunjen ".

Iznenadne najave

Najmanje jedan od razmjene pokazuje da je gašenje bilo iznenađenje, s predstavnikom za Cryptoins.com govori CoinDesk da CashBill je raskinula ugovor "bez prethodne najave".

Mariusz Sperczyński, portparol Bitmarket.pl, rekao je da je njegova banka, PKO Bank Polski, odlučio da raskine računa kod razmjene, gubitak koji je nastao kao svoje BlueMedia račun je i suspendovan.

Bitmarket.pl ranije imao svoj bankovni račun suspendedby banke BPH u januaru ove godine. Sperczyński je rekao da je utjecaj najnovijih zatvaranja bila minimalna.

Uticaj na BitMarket24.pl čini se da je više značajan. Glasnogovornik je rekao CoinDesk da su njeni prihodi su pali oštro zahvaljujući činjenici da je 95% od svoje isplate su prethodno kanalisan kroz CashBill.

Justyna Laskowska Witek, marketing specijalista BitBay, rekao CashBill ih ranije ove sedmice obavijestio da je dobila instrukcije od svojih banaka partnera da raskine ugovor digitalne razmjene valute s.

Od CashBill raskinula ugovor, Witek rekao da BitBay dnevnik obim trgovanja - prethodno 1.000 BTC u prosjeku dan - su se smanjile.

"Međutim, mi se trudimo da prevaziđu ovaj problem", dodala je ona.

Poljska

Povezane vijesti


Post Novosti

Nema krize u Bitcoinu, Real Mining za Virtual Cash, Pogrešnu vrstu zabave

Post Novosti

Zvaničnik BoE-a: Digitalna valuta centralne banke bi trebala izuzetnu otpornost

Post Novosti

Brazilski univerzitet prihvata Bitcoin, instalira bankomat u kampusu

Post Novosti

Emirates NBD Enlists Central Bank of UAE in Blockchain Check Trial

Post Novosti

Centralna banka Kolumbije tvrdi da Bitcoin nije valuta

Post Novosti

Portal australijske vlade objavljuje Poslovne smernice kompanije Bitcoin

Post Novosti

BitGo Safe ima nameru da zaštiti binkoinske novčanike sa višesignarnim transakcijama

Post Novosti

Vladina američka laboratorija traži Blockchain za P2P Energy

Post Novosti

Willy Bot: Da li je Mt. Gox Automatizovana trgovačka pumpa Bitcoins Price?

Post Novosti

Studio za fotografije Aussie prihvata bitkoin i nudi popust od 50%

Post Novosti

Bitcoin Web lokacije doživljavaju prekid službe u Venecueli

Post Novosti

Assange: Bitcoin i WikiLeaks pomažu svakom drugom da ostanu živi