Anonimni Blockchain Micropayments unapred sa Bolt | BA.concellodemelon.org

Anonimni Blockchain Micropayments unapred sa Bolt

Anonimni Blockchain Micropayments unapred sa Bolt

Može blockchain micropayments biti brz, decentralizovana i privatne?

To pitanje nedvojbeno predstavlja jezgro nove bijele paperpenned istraživači na Johns Hopkins University koja istražuje metode za dovođenje veću anonimnost na off-blockchain micropayment mreža.

U radu, istraživači Matthew Green i Ian Miers istražiti privatnosti u kontekstu micropayment kanala i navesti novu šemu za slijepe off-lanac lagan transakcije, ili Bolt, za koje smatraju da će "privatno, trenutna [i] anonimni plaćanja".

Prijedlog dolazi u vrijeme kada se uglavnom usmjerava napore privatnost ka na blockchain plaćanja, za razliku od onih koje bi se obaviti na arhitekturi na najvišem nivou. To je, papir, tvrdi, znači privatnost zabrinutost u vezi sa predloženim projektima (kao što su Lightning Network Bitcoin-a) su dobili manje pažnje, bez obzira na vjerovanje ovih mreža će se pokazati ključnim povećao cryptocurrencies većem broju korisnika.

Miers, koji je radio i na anonimne kriptovaluta Zcash i Zerocoin (protokol o njenoj osnovi), izjavio je CoinDesk:

"Pitanje je: Da li možete izgraditi nešto kao munja koji zapravo ne pružaju privatnost To je bio motiv?".

Tri ograničenja

U Miers oči, cryptocurrencies suočiti tri glavna pitanja: skalabilnost (ili sposobnost da podržava više korisnika), spor brzina kojom se potvrđuju transakcije (oko 10 minuta za Bitcoin i dva i po minuta za Zcash) i transakcije privatnost.

Micropayment mreže kanala, kao što je u toku Lightning Networkor Thunder mreže, riješiti prva dva problema kreće transakcija na novi sloj. Umjesto da snimanje svake transakcije na blockchain, korisnici otvore kanale, možda jednoga dana klikom na aplikaciju, saldiranje transakcije na blockchain samo kada je to potrebno.

Zagovornici tvrde ovo rešava problem skalabilnost i omogućava mnogo više transakcija, a još uvijek ne zahtijevaju povjerenje u bilo kojoj trećoj strani.

Na kraju, tu je i pitanje privatnosti, koja je djelomično obratili Zerocoin i dugo očekivani Zcash, od kojih je oslobađanje je kasnio prošle sedmice.

Ovaj anonimni kriptovaluta, kažu istraživači, mogla čuvati otvori kanal i zatvaranja od otkrivanja informacija o kupcu i trgovac. Međutim, papir sugerira da će to malo sakriti informacije o micropayment kanala.

Novi Bolt blogpost objašnjava zašto ovo bi mogao biti problem:

"Ovi IOU formirati jedinstveni identifikator koji se može koristiti za praćenje Alice nalik kolačić Svako ko posmatra ove (npr Tor izlaz čvor) neće se prioriknow koji identifikator pripada -. Njena stvarna identitet je i dalje zaštićena anonimnost usluga - ali oni mogu i dalje posmatraju prikaza stranica i obrasce, jer više plaćanja na plaćanje kanalu su inherentno spojiv ".

Ovo je dovoljno informacija da potencijalno otkriti identitet osobe ili druge informacije o svom online aktivnosti, tvrde istraživači.

Anonimizirana Lightning

Bolt čipova na udaljenosti od preostalih problema problem privatnost uplatom unutar kanala unlinkable.

"Vi, obavljaju ih plaća, ali nisu otkrili ko si ti", objasnio je Miers.

To anonymizes je "IOU" u micropayment kanal pomoću dva duga uspostavljena tehnike kriptografije zove obaveze (što sakriti vrijednost plaćanja) i slijepi potpisa (koji omogućavaju nekome da potpiše transakciju bez otkrivanja onoga što se potpisao).

Bolt radi sa dvosmjerno micropayment kanala, gdje stranke izravno povezati međusobno i ažuriranje plaćanja svaki put, ali za sada, postoji jedan ključ ograničenje. Bolt može podržavati samo jedan posrednik hop, što znači da možda nije toliko decentralizirana po želji programera.

Miers tvrdi i dalje postoji rizik plaćanja kanala mogao bi postati centralizovana, i to multi-hop micropayments, poput onih koje nude prijedloge Lightning-a, mogao a da ne ostvare.

U slučaju ovog budućnosti, on tvrdi Bolt će štititi informacije o korisniku.

"Ako Lightning skida moglo bi se koncentrirana u rukama nekolicine igrača - ćeš završiti sa analognim Visa ili Mastercard, gdje ne morate da im verujemo sa svojim novcem, ali oni će biti u stanju da vidi sve ove transakcije ", rekao je, dodajući:

"Bolt je lijep način da se osigura da ništa ne vidi."

Bolt budućnost

Prema istraživačima, Bolt može raditi s bilo kojim kriptovaluta dokle god podržava potrebno kriptografije primitive.

Bitcoin može podržati upravo sada, ali "u troškovima korištenja obaveze hash-based i generički kolo na bazi višestranačkog računanja (MPC) za slijepe potpisivanje sa ECDSA", kako je blogu objašnjava.

Međutim, Miers je rekao da radi puno bolje kada je uparen s anonimnom valute poput Zcash. Isplate na istom micropayment kanal će biti unlinkable kada se koristi Bolt, ali je deo gde uspostaviti kanal na blockchain neće biti.

Sve u svemu, Miers vidi Bolt i micropayment kanala rješavanje ključnih problema koji bitcoin i drugi cryptocurrencies do sada suočio.

Nadalje, istraživači planiraju objaviti prototip u bliskoj budućnosti. Ugradnjom ga u kriptovaluta, rekli su, biće potrebno više vremena.

Povezane vijesti


Post Plaćanje

Indonezija Centralna banka: Kriopokulentna plaćanja nisu legitimna

Post Plaćanje

5.000 terminala širom Ukrajine sada nudi Bitcoin za gotovinu

Post Plaćanje

Bitcoin, online plaćanja i pljačka PayPal-a

Post Plaćanje

Izvršni direktor kompanije Aspen: Bitcoin Micropayments će promijeniti bankarstvo

Post Plaćanje

Tvoj maj može samo poslati prvu Real Bitcoin Lightning Isplatu

Post Plaćanje

American Express donosi kreditnu karticu Kupujući na Bitcoin App Abra

Post Plaćanje

Bitcoin Lightning Payments Pass Milestone sa Blockstream Testom

Post Plaćanje

Australijski proizvođač debituje prvi Cashless Bitcoin bankomati

Post Plaćanje

PSD2 i Blockchain: uzajamna podrška

Post Plaćanje

Bitcoin klijent Bitcoinj primenjuje mikročipove bitkoina

Post Plaćanje

Swift odabira Hyperledger Tech za testiranje prekogranične blokade

Post Plaćanje

Kreditni sindikati traže da postanu prvi na tržištu sa blokadom banaka