Poslednja munja? Bitkain skaliranje sloja gotovo spremno | BA.concellodemelon.org

Poslednja munja? Bitkain skaliranje sloja gotovo spremno

Poslednja munja? Bitkain skaliranje sloja gotovo spremno

Bitcoin je dugo čekanje za Lightning Network je gotovo.

Najavio je danas, start-up iza tri najaktivnija Lightning implementacija otkrili su rezultati ispitivanja, uključujući i live transakcije, što dokazuje njihov softver je sada interoperabilni.

Nalaza, objavio ACINQ, Blockstream i Lightning Labs, efikasno donose Lightning (mehanizam mnogi vide kao najbolje rješenje za povećanje kapaciteta Bitcoin-a) bliže javnosti lansiranja.

I dok doduše tehnički, danas najava nudi dokaze da ga čini izgledaju kao entuzijasta uskoro će dobiti svoju želju.

Prvo, Lightning specifikacije, u toku od septembra prošle godine, su ušli verzija 1. Ove opisuju pravila mreže, porediti sa standardima koji podupiru interneta.

Dok se to ne znači specifikacije neće razvijati tokom vremena, oni su sada smatra dovoljno dobar da podrži prvi pravi Lightning mreže.

Prema osnivaču ACINQ, Pierre-Marie Padiou:

"Ovo je Lightning standard smo radili na više od godinu dana. Bilo je puno posla od nas i od svih učesnika. To je veliki korak."

Drugo, svi implementacije su pokazali da budu kompatibilni jedni s drugima, na osnovu Blockstream inženjer Christian Decker je više od 70 testova, koje je sastavio preko ljeta.

I na kraju, ali ne najmanje važno, kao što je prikazano sa dva živa transakcije, tri glavna implementacije Lightning zaista interoperabilni, komad slagalice da programeri su radili na odnosu na prošlu godinu.

"Mi smo bili u mogućnosti da se uspješne uplate na mainnet koji ide širom svijeta, a koji uključuje različite kompatibilan implementacije", rekao je Padiou. "To je neka vrsta velika stvar."

Interoperabilne, napokon

Dok Lightning još uvijek nije spreman za javnu upotrebu, Padiou naglasio da interoperabilnost između implementacija je ključ za nastavak razvoja.

Sa specifikacijama završi, drugi programeri sada znaju šta pravila za implementaciju da izgrade svoje vlastite Lightning mreže. Bitcoin startup blockchain je Thunder mreže i MIT Lit, na primjer, su dva druge poznate Lightning projekte koji bi mogli jednog dana također implementira specifikacijama.

I to kompatibilnost između implementacija sada je pokazao sa dva testa transakcije, pokazujući kako Lightning bi se mogao koristiti u budućnosti za plaćanja male vrijednosti.

Jedna transakcija je preusmjeren kroz Blockstream C-Lightning čvorovi ACINQ je lažni kafa aplikaciju Starblocks (igra na Starbucks), koji prodaje "Blockaccinos" za 0.015 mBTC.

S druge transakcije otključao blog post na platformi sadržaj Yalls. Proces koristi ACINQ je Eclair novčanik za slanje mali naknadu kroz C-Lightning Yalls, koji radi na LND softver Munja Labs '.

Inženjeri sproveo oba Lightning plaćanja čvorova rasute širom svijeta, rekao je Padiou.

"To je vrlo malu mrežu, ali to pokazuje kako interoperabilnost radi", rekao je Padiou, dodajući da se to naglašava uživo proof-of-concept za mehanizam skaliranje.

Bez žurbe

Ali ima još jedan korak prije nego što korisnici mogu iskoristiti Lightning: oslobađanja mainnet softver.

Prema Padiou, svaka implementacija treba da oslobodi beta softver za mainnet koji omogućava Bitcoin korisnicima da pravi plaćanja preko Lightning mreže za prvi put.

I dok su mnogi uzbuđeni zbog mogućnosti da softver će trebati dosta posla pred san plaćanja za jutarnje late (i sve ostalo) koristeći Bitcoin se ostvaruje.

U razgovoru, Lightning programeri naglasio da su Kinks ostavio da rade sa korisničkog iskustva prije nego što preporučiti poslovanja usvojiti.

Padiou tvrdio da je ovaj oprezan pristup razvoju pokazuje programeri omogućava da dobiju tehnologiju samo pravo, tako da eliminiše mogućnost korisnika gubitka sredstava.

". Također pokazuje pristup je bio vrlo konzervativan Nećemo žuriti ništa", rekao je CoinDesk, dodajući:

"Skoro smo stigli."

Povezane vijesti


Post Plaćanje

Izvršni direktor kompanije Aspen: Bitcoin Micropayments će promijeniti bankarstvo

Post Plaćanje

Bitcoin Micropayment Service ciljevi Global Freelancers

Post Plaćanje

Anonimni Blockchain Micropayments unapred sa Bolt

Post Plaćanje

Australijski proizvođač debituje prvi Cashless Bitcoin bankomati

Post Plaćanje

PSD2 i Blockchain: uzajamna podrška

Post Plaćanje

Citi: Bitcoin je prilika za banke, a ne pretnja

Post Plaćanje

Reserve Bank of Australia: Bitcoin ograničio rizik za sisteme plaćanja

Post Plaćanje

Da li je Blockchain bolja šema plaćanja? Panelisti podeljeni na konsenzu 2018

Post Plaćanje

ChangeTip dodaje Dollar Tipping u Woo Non-Bitcoin Crowd

Post Plaćanje

21 otkriva viziju tržišta podataka o vremenu na binkoinu

Post Plaćanje

Bitcoin Browser Brave izvlači vatru od glavnih novinskih izdavača

Post Plaćanje

Bitcoin ispunjava Netflix? Laolu gradi aplikaciju za munje za to