Tvoj maj može samo poslati prvu Real Bitcoin Lightning Isplatu | BA.concellodemelon.org

Tvoj maj može samo poslati prvu Real Bitcoin Lightning Isplatu

Tvoj maj može samo poslati prvu Real Bitcoin Lightning Isplatu


Blockchain sadržaj pokretanja Yours radi na alternativnu verziju Lightning Network - onaj koji zapravo radi o Bitcoin danas.

Najpoznatiji kao jedan od ambicioznih tehnologije za povećanje propusnosti Bitcoin-a, implementacija Lightning mreže tek treba pokrenuti, dijelom zbog toga što ovise o tek treba da bude implementiran nadogradnju protokol, poznat kao Odvojeni Witness (SegWit).

Tu verziju izneo Yours ima za cilj da bude odvojena.

To je jedan od samo projekata Lightning-stil koji ne zahtijeva ovu funkciju. (Jedna je Teechan, iako je potrebno vrlo različita smjera uz pomoć sigurnih hardvera.), I kao takav, to je možda jedina verzija koja nudi osnovni oblik plaćanja usmjeravanja koja radi sa sadašnjim kod Bitcoin je - neophodan komad slagalice za micropayments da radi kao projekt oglasio.

Za one koji su novi u ideji, Vaš odražava popularnog bloga platforma Srednji, ali dodaje kada je promovisao svoju koja zahtijeva mala naknada za pristup svaki post. Dakle, to je ne čudi onda da je ključ za poslovni model firme olakšavaju bitcoin micropayments.

Glavne upozorenje na verziju projekta je da se transakcije nisu tako glatke ili povjerenja minimiziranje kao i one predviđeno za druge alternativne implementacije plaćanja kanala.

Ipak, Vaš direktor Ryan X Charles smatra da je vrijedan pažnje dostignuće u svojem vlastitom pravu.

Rekao je CoinDesk:

"Ovo je prvi od položenih micropayment sa nevjeran sloj-dva sistema Bitcoin koji zapravo radi na Bitcoin sada."

Međutim, Charles priznao da je njegova implementacija, takođe, biti bolje služio od strane SegWit nadogradnju da druge verzije Lightning čekaju. Iskustvo uplata nije tako bešavne bez nje, kako je rekao, i Yours namjerava dodati podršku za nadogradnju, ako i kada je dodan u bitcoin.

Test plaćanje

Tokom pregled intervjua i sistema prošle sedmice, Yours poslao CoinDesk test micropayment - možda jedan od transakcija prvi Lightning-stilu pomoću Bitcoin - putem svoje web stranice testa.

Sve u svemu, iskustvo replicira kako će projekt ohrabriti potrošače za pristup sadržaju sa malim micropayments, ili kreiranje sadržaja, kao što su blogovi, tutorijali ili novinske članke u zamjenu za te isplate.

Charles je naglasio da je sučelje je work in progress (demo nije otvoren za javnost još uvijek). Ipak, nudi zanimljiv pogled na to kako micropayments za sadržaj može raditi na Yours u budućnosti.

Defaultnu vrijednost za punjenje čitaocima je $ 0.10, ali autori mogu ga promijeniti u bilo koji iznos micropayment.

Da bi testirali uslugu, stavio sam zajedno kratak post o mačkama. Charles zatim kliknuli na '10 ¢ Kupi 'gumb za otključavanje ostatak moje priče.

Problemi ostaju

Međutim, dok se demo radi, korisničko iskustvo je malo nakrivljen - barem za sada. Charles je tvrdio da je to dijelom zbog toga što, uz rastuću potražnju za Bitcoin u posljednjih nekoliko godina, mreža je došlo do porasta broja naknade prosjek transakcije u.

Prije nego što naš poziv, Charles uspostaviti plaćanje kanal sa $ 10 u vrijednosti kako bi se osiguralo da će on biti u stanju da plati za sadržaj bloga, kao i naknade za transakciju potrebna za otvaranje i zatvaranje micropayment kanal.

To je ista priča za 'unovčavanja out ", ili su kupovinu vaše Bitcoin kao autor sadržaj. Da bi plaćanje 'vrijedan' naknade, Vaš preporučuje da korisnici čekati da imaju dovoljno novca za slanje većeg plaćanja.

"Naknade bitno puno za koliko dobro će Lightning mreže rade", rekao je Vaš suosnivač Clemens Ley, dodajući da ima oko pet potrebna u micropayment kanalu životni ciklus ukupne naknade.

Iako ga je moja mačka sadržaj košta samo $ 0.10, Charles je rekao da mu je bilo potrebno da me pošalju dovoljno micropayments da zatvori kanal na Bitcoin blockchain. Bilo mu je potrebno da se onda opet kliknite na dugme '10 ¢ Kupi 'iznova i iznova, sve dok nije dostigao $ 4, naglašavajući jedan od mogućih ograničenja korisničkog iskustva.

"Ovo nije naša greška, to je bitcoin je kriv", rekao je on.

Različiti vizije

Za sada, tu želju da imaju verziju koja je spremna danas čini Yours malo izuzetak među Lightning projekata.

Većina programera koji rade na konceptu do sada preferiraju stvaranje implementacije koji su SegWit-kompatibilni, jer smatraju da nudi značajna poboljšanja (čitaj se o detaljima ovdje). Ide protiv zrna, Vaš preferira što Lightning stilu micropayments moguće u kratkom roku, za svaki slučaj SegWit se nikada ne provodi na Bitcoin.

Ley je dalje naveo da implementacija njegove firme je napisan u JavaScript, što znači da softver može raditi u pretraživaču, što čini uključivanje kanala u web aplikacijama lakše.

Charles i Ley također možda imaju malo drugačiji dugoročni skaliranje vizije od drugih proizvođača. Charles, u najmanju ruku, je vokalno pristalica skaliranja na lancu - to jest, povećanje kapaciteta transakcija Bitcoin-a tako što promjene u svoja pravila konsenzusa.

Jedan od popularnih vizije za Lightning mreže ovisi o očekivanju da će korisnici otvoriti i zatvoriti kanale samo jednom ili dva puta godišnje, a zatim lijevka transakcija na mnogo različitih proizvođača kroz isti kanal.

Međutim, Charles je rekao da je moguće da će Vaš korisnici imaju razloga da češće otvaranje kanala od toga, za koje vjeruje da na lancu skaliranja može pomoći s.

Problem sa savjetima

CEO dalje nastojao da Yours razliku od prošlosti 'micropayments za online sadržaja' pokušaja, kao što ChangeTip je shutteredsocial mediji prevrtanja usluga, i Bitcoin-powered video platforme Streamium.

Osim implementaciju usluga napredne micropayments u platformu, Yours također koristi model kada je promovisao svoju, što znači da čitaoci ne mogu pristupiti sadržaju ukoliko ne plati.

"Tipping jednostavno ne ohrabruje ljude da plati", Charles tvrdi.

Njegova ideja je da su svi na dobitku sa sadržajem kada je promovisao svoju, jer je tvorac i kupac prave razmjene koji su oboje vrijednosti.

On je zaključio:

"Ne morate da se oslanjaju na samo dobre volje. Ne morate da molim ljude da ti platim."

MicropaymentsLightning NetworkYours

Povezane vijesti


Post Plaćanje

4 razloga 2017 će biti Banka Banchena Banera

Post Plaćanje

Poslednja munja? Bitkain skaliranje sloja gotovo spremno

Post Plaćanje

Argentinski Bitcoin procesor procesora BitPagos pokreće $ 600k

Post Plaćanje

Citi, Micropayments i Social Good: Consensus 2018 popodne Sesije

Post Plaćanje

5.000 terminala širom Ukrajine sada nudi Bitcoin za gotovinu

Post Plaćanje

Ono što Bitcoin može naučiti iz putovanja Mobile Money-a

Post Plaćanje

Bitcoin ispunjava Netflix? Laolu gradi aplikaciju za munje za to

Post Plaćanje

21 Inc pokreće Bitcoin Micropayments Marketplace

Post Plaćanje

Bitcoin Browser Brave izvlači vatru od glavnih novinskih izdavača

Post Plaćanje

Bitkoin i hrabra budućnost pretraživača

Post Plaćanje

Anonimni Blockchain Micropayments unapred sa Bolt

Post Plaćanje

Kako Bitcoin razbija mobilne plaćanje barijera