2018 bi mogao biti najbolja godina u Bitcoin-u | BA.concellodemelon.org

2018 bi mogao biti najbolja godina u Bitcoin-u

2018 bi mogao biti najbolja godina u Bitcoin-u

Tuur Demeester je nezavisna investitor, newsletter pisac i glavni urednik na Adamant Research. Pokrenut u 2015, Adamant istraživanje pruža mjesečnu uslugu bilten. Osnivačkoj izvještaju, 'Kako poziciju za Rally u Bitcoin' mogu se naći ovdje.

2015 je bio još jedan rollercoaster godina za Bitcoin: neverovatne sume razvoj infrastrukture, mnogo razgovora o "blockchain i skalabilnost rasprava žestoka, a sve u kontekstu sudara na $ 150, nakon čega je visokih $ 500 (do sada).

Hajde da odražavaju natrag na uspone i padove financijskih istorije Bitcoin, a onda možemo radujemo vožnje koje dolaze.

Evo mog kondenzirane pogled na finansijsku povijesti Bitcoin:

2009-2010: Konceptualizacija

Ovo je praistorije Bitcoin-the-valute, s obzirom da je teško čak i cijenu za tokena generiše Bitcoin softver.

Mnogo tehničkih i ekonomskih rasprava održati, i Core programeri zakrpi veliku ranjivost u izvornom kodu.

2011. Godine: Prvi balon i eksperimentisanja

Nekoliko bitcoin razmjene natječu za kupce, s Mt Gox kao jasan pobjednik. Put svile je pokrenut, kao i isplata procesor BitPay, berza GLBSE i Bitcoin vidi svoju prvu cijenu bubble - miting od $ 1 do $ 30.

2012: Kockanje i poluga

Nakon nekoliko velikih Bitcoin krađe početkom godine, zajednica osjeti veliku potrebu za bolje i jednostavnije skladištenje kovanica, i nekoliko novih novčanike se otpuštaju kao odgovor na to.

Nakon nekoliko čitulje nekoliko velikih novinske kuće, Bitcoin se vraća iz mrtvih sa velikim skupu u proljeće.

Spektakularne priče o masivne dobitke od strane rani, u kombinaciji sa bootstraping radinosti specijaliziranih hardvera, izazvati val pažnje za Bitcoin rudarstvo.

Ovo je dodatno pojačan na mitingu u posljednja dva mjeseca u godini, koji se bitcoin na više od $ 1,000. Poteškoća mreže skače 20-9000 Th / s za godinu dana.

2014: Altcoin ometanja

Postati svjestan ometa potencijal tehnologije, VC svijet probudi i koristi od 2014. Do investirati $ 300 u bitcoin startupe - četiri puta više nego u godini ranije.

Nije sve sektore u bitcoin dobro stoje, iako; spekulativni bujnost, overzealousness proizvođača hardvera i ogromna hashrate mreže na kraju dovesti do točkova da odleti Bitcoin mining. Rezultat je otkazivanje isporuke, neprofitabilne hardver, i mnoštvo stečajeva u sektoru (izgubio sam novac u jednom od njih.)

Suočavajući se pada cijena valute i rudarski kapaciteta prezasićenosti, manjina ruga na Bitcoin kao kruti, koji ima dosadan brend, nije bio dovoljno lokalne i imaju neefikasan rudarstva mreže.

Kao odgovor, nalet altcoins se promovišu uz obećanje rješavanja tih problema. Ili bez obećanja na sve, kao što je DogeCoin. Bitcoin investitori lako skočiti na uočenim priliku da diverzificirati svoj portfolio, i 2014. Postaje pozornica za nekoliko značajnih altcoin mjehurića.

Bitcoin u 2015. Godini: blockchain hype i sazrijevanja ekosistem

Tokom još godinu dana cijena pada i konsolidacije za Bitcoin, mnoge interesne grupe pate. Ipak, ispod haube, moćni snažan motor počinje da urlaju.

Sa ograničenim novi spekulativne interes i sa 3.600 BTC se minirana dnevno i prodaje u tržištima, Bitcoin cijena ostaje u depresiji za većinu godine. Značajan iznos Bitcoin investitora prodati barem dio svojih kovanica (često iz nužde, a ne od preferencije). Te kovanice onda polako u ruke novih usvojitelja i vrijednost investitori više nepristrasan.

Mnogi Bitcoin startupa, često upravlja neiskusni poduzetnika, borba da bi se kroz zimu živ. Novac prikupljen u 2014. Godini ne traje cijeli život, posebno ako ne možete pobjeći od etiketa o "pred-prihoda 'kompanije.

Dati ideju o Dire Straits neke kompanije su, znam exec koji je nedavno u razgovoru sa Bitcoin kompanija je smatrao partnerstvo s. U jednom trenutku je direktor Bitcoin kompanije nemarno priznao: "Znaš, mislim da smo u fazi u kojoj ne znamo da li da više nastaviti sa kompanijom".

U međuvremenu, Bitcoin rudarska industrija prolazi kroz fazu shakeout, s mnogo manjim rudarima bacanje u ručnik, mnogo u korist većih, low-cost operacije. Kao rezultat ekonomije obima i nove generacije rudarskih čipova, u hashrate mreže penje od 300 do preko 600 petahash.

Kroz cijena stagnacije, Bitcoin usvajanje nastavlja, često kroz rese slučaju koristi, kao što su kockanje, tamno neto tržišta i kapitala doznaka kontrolne prkosi. Rezultat je stalni porast u transakcijama do 3 sekundi (na mreži podržava maksimalno 5-7 TPS).

Do ljeta, to izaziva žestoke debateover kako održivo povećanje volumena Bitcoin transakcija. To traje sve dok se široko prisustvovao Hong Kong skaliranja Bitcoinconference u prosincu, gdje izgleda kao privid konsenzusa da se pojavi.

Možda dijelom zbog razdora i pesimizam u Bitcoin zajednicu, pojanje izvire u FinTech svijetu: "Ne radi se o Bitcoin, radi se o blockchain."

Ideja je da je Bitcoin vjerojatno previše nestabilna, kruta i radikalne, i to kako bi inovacije u financijskom svijetu, treba privatna, kovani blockchains sa izvornim tokena.

Devet banaka, uključujući Goldman Sachs i Barclays, objaviti "blockchain partnerstvo". IBM počinje razvoj blockchain-bez-Bitcoin aplikacije i nekoliko blockchain projekata steći sredstva: $ 15m za Ethereum, $ 30m za lanac i $ 32m za Ripple Labs.

Jedan 9. Juna kompanija pod nazivom Blockstream objavljuje prvi open-source koda za 'sidechains', tehnologija koja omogućava bitkoine da se preselio iz glavnog blockchain protokolima viši nivo (sidechains), gdje se mogu obdarena novih funkcionalnosti kao što kao transakcije velike brzine, povjerljivost, pametna ugovora i izdavanje udjela.

Ova tehnologija dobiva zanemariv pažnju u medijima.

Na kraju, bez obzira na sve skepticizam i nadzor, Bitcoin cijenu konačno probija otpor $ 300 27. Oktobra.

Miting cijena je dodatno pojačan publicitet iz medija koji tvrde da su identifikovali čovjek koji stoji iza pseudonima Satoshi Nakamoto (navodno australski akademska i preduzetnik, teorija koja sada čini upitno).

Odmeravamo 2016

Evo šta ja očekujem za narednih 12 mjeseci u Bitcoin.

1. Bitcoin mreža će skalirati

Nakon mnogo mjeseci rasprave, mislim 2016. Godine otkriti odluku o tome kako da smanji Bitcoin u narednih nekoliko godina.

Postoji veliki broj opreznog i djelotvornih prijedloga na stolu danas, kao što je Pieter Wuille je 'Odvojeni svjedoka ", a Adam Nazad a BIP248.

Očekujem jedan od mnogih predloženih rješenja da se realizuju prije ljeta, da onda kasnije biti dopunjena inovacije kao što su vezana sidechains i Lightning mreže.

2. Bitcoin će sijati kao sigurno utočište imovine

Očekujem obnovljeni nestabilnost na globalnom tržištu, a kao rezultat toga vidim problema sa likvidnošću pojavljuju neočekivano.

Kao rezultat toga, fondovi i investitori će tražiti da se održi sredstva sa niskim rizikom druge ugovorne strane. Mislim da Bitcoin će biti jedan od njih, više nego u prethodnim godinama.

3. Sidechains će biti cijenjen kao glavni tehnički napredak

Slično kako Bitcoin morao da prevaziđe optužbe da kao Ponzi šema u ranim danima, sidechains tehnologija je sada naišao na skepticizam i nepovjerenje.

Kako se sve više operativnih sidechains dolaze online i njihovih komunalnih i open-source prirode postaju vidljivi na svijetu, očekujem percepcija promijeniti na bolje.

4. Robne giganti će se uključe u Bitcoin mining

Suočeni sa tržišta medvjeda u cijenama roba koja podrazumijeva smanjenoj potražnji za električnom energijom, neke velike kompanije primarni sektor će se partner s Bitcoin rudarske kompanije da im pruže pravni okvir i fizička infrastruktura - omogućavajući Bitcoin obradu transakcija će se održati u neke od najvažnijih neplodna regijama svijeta.

5. Bitcoin doznaka mreža će dodatno ojačati

Bitcoin razmjene integraciji međusobno međunarodno, raspoređivanje više Bitcoin bankomata i rast bitcoin-friendly doznaka platforme će omogućiti sve više i više ljudi širom svijeta da pošalju novac u svoju zemlju koristeći Bitcoin kao vozilo.

Treba vidimo povećane nestabilnosti fiat valute i provođenje kontrole kursa, onda te će isto tako poslužiti kao katalizator za bitcoin rast doznaka.

6. Blok nagrada prepoloviti će imati pozitivan učinak na Bitcoin cijenu

Sredinom jula 2016. Godine, u iznosu od novih bitkoine dodjeljuje bitcoin rudari će pasti od 3.600 BTC dnevno do 1.800 BTC dnevno.

Uz to, godišnji rast u Bitcoin novčane mase će pasti od 9,17% do 4,09%. Rudari će imati smanjenu sposobnost da utiče na tržištu (priča se da je u protekle dvije godine su uključeni u dosta kratkih prodaje prije guranje novo minirano kovanice na tržištu).

Očekujem da će blok prepolovljen, sve drugo isto, da imaju pozitivan efekat na Bitcoin cijenu.

7. Investitori će se iznenaditi

Svake godine sam bio uključen u bitcoin, ja sam šokiran i zapanjen.

U bitcoin zajednici, programeri dolaze s novim hakova i rješenja na dnevnoj bazi, konkurencija je žestoka i odlučno globalni investitori su željni još često neiskusni i banke i vlade su nelagodno i prevrtljiva.

Bitcoin tehnologija je imao samo sedam godina i Bitcoin kao finansijsko sredstvo je samo pet. Ako ništa ne očekujem u narednih 12 mjeseci, to je da se iznenaditi.

To je zbog toga, kao i da sam samo priložiti 75% vjerojatnost da predviđanja iznad.

2016. Godina je oblikovanje do postati neverovatnih godina za Bitcoin - možda će biti godina kada investitori napokon shvate da ne mogu priuštiti da ne obraćaju pažnju na ove paradigme u novcu i finansija.

Pratite Tuur Demeester na Twitteru.

PricesTuur Demeester2015 Review

Povezane vijesti


Post Cijena

Bitkain cijene Spikes uz pozitivne PayPal vijesti

Post Cijena

Kako će Blockchain Tech promijeniti reviziju za dobro

Post Cijena

Glasine Brexit ne uspijevaju povećati tržište kao bitkoinsku cijenu stabilno od 420 dolara

Post Cijena

2018 je donio Bitcoin buđenje

Post Cijena

Bitkain rast cijena objasnio je insajderima industrije

Post Cijena

Bitcoinova cena je iznad 1000 dolara, ali će to trajati?

Post Cijena

Bitcoin cena pada na 14 procenata Nakon Bitfinex Flash-a

Post Cijena

Bitcoin trgovci odmeravaju nove rizike kao skaliranje vraćaju se u centar pažnje

Post Cijena

Bitcoin Markets Hold Stabilan, ali Brace za više Craig Wright Detalji

Post Cijena

Bitcoin ide Mainstream s uključivanjem na Yahoo! Finansije

Post Cijena

Prodaja i kratko: Bitcoin trgovci se pripremaju za moguće viljuške

Post Cijena

Volatilnost: neophodan sastojak za monetarnu i socijalnu tranziciju