Bitcoin cena Flirts sa 630 dolara kao trgovci Bet Long | BA.concellodemelon.org

Bitcoin cena Flirts sa 630 dolara kao trgovci Bet Long

Bitcoin cena Flirts sa 630 dolara kao trgovci Bet Long

Cijena Bitcoin porastao više od 2% u četvrtak, 8. Septembra bliži $ 630 kao špekulanti izazvao digitalnu valutu da se nastavi jačanje proizvodi ranije ove sedmice.

Uspon digitalne valute nije podudaraju s nekih većih novosti katalizatora, i dok je obim prometa pokupio u posljednjih nekoliko sesija, to je i dalje generalno nizak.

Imajući u vidu ove mlake tržišne dinamike, kratko squeeze vjerojatno podstaknut više od 2% dobiti Bitcoin-a, Petar Zivkovski, direktor operacija na leveridžom Bitcoin trgovačke platforme Whaleclub, rekao CoinDesk. U trenutku pisanja, digitalni valute dostigle maksimum od $ 628,75 u 12:30 UTC, prema CoinDesk USD indeks Bitcoin cijena.

Ovaj uspon je došlo nakon perioda od šest dana, kada duge ekspozicije, mjereno ukupne veličine položaj, u prosjeku 87%, Whaleclub podataka otkriva. Porast izgrađena na dobitke stvorili ranije u toku sedmice, uključujući i uspon Bitcoin iznad $ 600 u nedjelju, 4. Septembra treći uzastopni sjednicu na kojoj duge ekspozicije premašio 80%.

Od $ 600 figura predstavlja ključnu psihološku barijeru, kao digitalnu valutu je trgovanje ispod ovog nivoa za više od mjesec dana nakon što je Bitfinex sigurnosti breachon 2 avgust rezultiralo u razmjeni gubi 120.000 BTC.

U to vrijeme, tržište odgovorila na ovaj događaj slanjem digitalnu valutu gotovo 20% niža.

Špekulanti dominiraju

Zivkovski nije jedino tržište posmatrač koji je ukazao na ključnu ulogu koju špekulanti igrati u Bitcoin Trading.

Kriptovaluta menadžer investicionog fonda Jacob Eliosoff, na primjer, kaže da tržište digitalne valute ima omjer od špekulanata korisnicima da je "veliki" i "nezdrave".

"Mnogi trgovci jednostavno kupiti u nadi da će prodaje uz profit", rekao je CoinDesk. "Ako Bitcoin ikad uspeva da raste bazu korisnika, očekujem da ćemo vidjeti manje od tih praznina py skokova i kapi."

Ukoliko se digitalnu valutu uživati ​​u usponu usvajanje da Eliosoff nada, Bitcoin lako može uživati ​​dalje dobiti cijenu.

Dok je ovaj scenarij može potrajati neko vrijeme da se odigra, nastavio dobitke Bitcoin je iznad i izvan $ 600 bi mogao najaviti daljnje procjene u kratkom roku, rekao je Zivkovski.

"Uspon cijena od $ 600 je prilično stabilno održati, bez povlačenje, a od tada je napravio noviji maksimume", rekao je CoinDesk. "Ovo je bikovski znak i može ukazati na početak novog tok novca dolazi u će staviti kupovne naloge."

Zivkovski je naglasio da je trenutna tržišna dinamika lako mogao podstaći dalje dobiti u bliskoj budućnosti.

Međutim, Zivkovski takođe istakao da su cijene Bitcoin trenutno suočava sa značajnim otpor. Da nadmaši $ 640, digitalni valuta će trebati "dobar iznos od vatrene moći", rekao je on.

Alternativno, cijene Bitcoin može pasti natrag, potencijalno opada sa niskim $ 600s, istakao je on.

Cijene

Povezane vijesti


Post Cijena

Da li su cene bitkoina i zlata korelirane?

Post Cijena

Princip PwC: kriptokvučnosti bi mogle da ostvare novu ekonomiju

Post Cijena

Prekid na putu? Zcash Eyes dobitak protiv Bitcoin-a

Post Cijena

Da li će Brexit i Kina nastaviti da utiču na cene bitkoina?

Post Cijena

Bitcoin cena ocekuje $ 600 kao optimista povratnika

Post Cijena

2018 bi mogao biti najbolja godina u Bitcoin-u

Post Cijena

Bitcoin cijena i dalje miran nakon Bitfinex Hack-a

Post Cijena

Bitcoin cena oštro proticanje od 400 dolara

Post Cijena

Bitcoin cijena Utjecaj debatovan prije moguće japanske stimulacije

Post Cijena

Ko kupuje Bitcoin? Tražnja traje uz strahove viline

Post Cijena

Glasine Brexit ne uspijevaju povećati tržište kao bitkoinsku cijenu stabilno od 420 dolara

Post Cijena

Japan: Novo srce bitkoina