Bitcoin cena pada 1000 dolara posle udvostručenja za 7 dana. Šta dalje? | BA.concellodemelon.org

Bitcoin cena pada 1000 dolara posle udvostručenja za 7 dana. Šta dalje?

Bitcoin cena pada 1000 dolara posle udvostručenja za 7 dana. Šta dalje?

Danas Bitcoin dostigla je potpuno novu prekretnicu, uz cijenu od Bitcoin na Mt. Gox- najveća svjetska USD-BTC razmjena - dostizanje 1.000 $.

Cijena kratko vrhu ekvivalent od 1.000 $ na kineski razmjeni BTC Kina nazad na 19thNovember, ali ovo je prvi put da ovaj nivo je postignut u SAD dolarima kursa. Trenutne cijene na CoinDesk BPIis $ 942.

Uz donošenje ovog psihološki važnu prekretnicu sada se postavlja pitanje gde odavde? Bikova i medvjeda obiluju na obje strane debate cijenu. Ono što možemo reći je cijena Bitcoin je relativno dosljedan u smislu odgovora na pojedinim klasama događaja.

Predstojeći tržišne snage

 Bitcoin je trgovanje u vrijednosti od 1.000 $ na Mt. Gox, u odnosu na 500 $ samo prije sedam dana. Izvor: Bitcoincharts

Kao i kod svih slobodno trguje instrumentima, cijena Bitcoin je u konačnici određuje ponude i potražnje. Potražnja za bitkoine je proširenje na osnovu mjere kao što je broj Bitcoin walletsdownloaded i rastućoj listi merchantsjoining digitalne valute ekosistema.

Na strani ponude, Fred Wilson podržava Bitcoin pokretanja Coinbaserecently napravio naslove kada je ponestalo bitkoine. A Squeeze u snabdijevanju BTC dostupna za kupovinu, a posebno u periodima više pomahnitalih trgovanja smo vidjeli kasne, može biti i stavljanje pritisak na cijenu. Sa druge strane, dobit uzimanje za odmor spendingor drugih razloga mogu utjecati napajanja.

Bilo je spekulacija ranije u proljeće da jedan od razloga za kasno-maja / početkom juna cijenu pad je zbog prodaje pritiska bitcoin rudari koji su trebali da finansiraju svoje kupovinu novih ASIC hardvera. Međutim, nedavni izvještaji ukazuju mnogi od onih koji su kupili ASIC su bili u mogućnosti da rudnik bitkoine u dovoljnoj količini da zarade pozitivan povrat na investiciju.

A tajanstveni Ko je ko Silikonske doline podržava rudarstva i startupmay se plaše off bi-biti rudarstvo konkurenata. Tako da je sledeći veliki nadogradnju na ASIC tehnologija ne može proizvesti isti porast u snabdijevanju Bitcoin ponuđene na prodaju kao i tokom posljednjeg ciklusa nadogradnju.

Veliki cijenu vozač

Akcije cijenu oko regulacije je Brzi i žestoki, i regulatorna vijest je vjerovatno ostati dominantna sila u doglednoj budućnosti.

Dok pozitivne komentare od US saveznih regulatora u trezor, pa čak i predsjednik Federalnih rezervi su stvorili privid pogodne regulatornog okruženja, mnogo neizvjesnosti i dalje postoji na državnom nivou SAD i izvan SAD-a.

Kina je emergingas masivan tržište Bitcoin. Digitalnu valutu regulatorne smjernice došlo je do sada bilo pozitivno, jer je Vlada usvojila naizgled paradoksalan položaj. Kina je nedvojbeno najveći mučitelj financijske represije, tako da je benigni kineske regulatorne situacija može prebaciti neočekivano, što je dovelo do značajnog utjecaja na cijenu Bitcoin u Kini. Međutim, kako je cijena bitkoine kojima se trguje u Kini divlje oscilirala oko cijene kod razmjene se nalazi izvan zemlje, nejasno je kakav efekat, ako ih ima, haranga od strane kineskih vlasti imati na vrijednosti Bitcoin je u ostatku svijeta.

Kako velike katalizatori su na horizontu?

Veliki entuzijazam u Bitcoin zajednici pratili najave Richard Branson koji Virgin Galactic je da prihvati bitcoinas plaćanje karte za svoje suborbitne svemirskim letovima. Uz prostor turizam luksuz elite, malo je vjerovatno da će ovaj potez voziti mase Bitcoin usvajanje. Ali Branson je hrabar potez ukazuje na sve veći spremnost poduzetničke brendiranih kompanija da prihvate ranije tabu Bitcoin.

Više kompanija u potrazi za iskoristim činjenicu da na publicitet Bitcoin-a. Osim toga, Bitcoin je brzo kovanje nove klase bogatih potrošača širom svijeta, i kompanije žele da plasiraju se u ovoj zajednici. Možemo očekivati ​​više visoke tehnološke kompanije, posebno one sa jedinstvenim i / ili skupe proizvode koji se mogu kupiti preko granice, da usvoje Bitcoin kao sredstvo plaćanja. Na primjer, s obzirom na Elon Musk je prije istoriju kao platnog prometa poduzetnik ne bih se iznenadio da smo ubrzo vidjeli Tesla automobile po cijeni u Bitcoin.

Važan iskorak za Bitcoin bi zaista dogoditi ako veliki poslovni potrošač-suočava implementiran Bitcoin kao sredstvo plaćanja.

EBay i PayPal šefovi su izdali murmurings interesa, ako ne i sasvim podršku, Bitcoin, ali ono što je zaista potrebno je malo odlučnu akciju i malo preuzimanja rizika. Ako je eBay ili Amazon dodao Bitcoin prihvatanje isplatu platforme, digitalnu valutu bi dobro i zaista biti u sa šanse da postane go-to opciju plaćanja za mnogo širu grupu potrošača.

Istaknuti slika: Antana / Flickr

PricesChinaVirgin Galactic

Povezane vijesti


Post Cijena

Bitcoin cena ocekuje $ 600 kao optimista povratnika

Post Cijena

Kako Bitbanks može riješiti problem bitnosti britvice

Post Cijena

Bitcoin cena oštro proticanje od 400 dolara

Post Cijena

Kako će Blockchain Tech promijeniti reviziju za dobro

Post Cijena

Bitcoin cijena mogla da dostigne $ 98.5k Say Wall Street analitičari

Post Cijena

Bitcoin cena pada na 14 procenata Nakon Bitfinex Flash-a

Post Cijena

Prodaja i kratko: Bitcoin trgovci se pripremaju za moguće viljuške

Post Cijena

Bitcoin Cijene porasle 15% za dostizanje Post Mt. Gox Crisis High

Post Cijena

Velika četiri računovodstvena preduzeća se sastaju da razmotre Blockchain Consortium

Post Cijena

Bitcoin je napravio pauzu od bespaltne i srušio $ 800 danas

Post Cijena

2018 je donio Bitcoin buđenje

Post Cijena

Cena bitke je 500 dolara, povećanje od 50 puta u samo 12 meseci