Bitcoin cena pada na 14 procenata Nakon Bitfinex Flash-a | BA.concellodemelon.org

Bitcoin cena pada na 14 procenata Nakon Bitfinex Flash-a

Bitcoin cena pada na 14 procenata Nakon Bitfinex Flash-a

UPDATE (20. Avgust 17:56 GMT): Komentar dodala Zane Tackett, direktor BitFinex o zajednici i razvoj proizvoda.

Bitcoin je cijena u roku od samo 30 minuta nakon što je 'flash crash' o razmjeni Bitfinex sinoć je pala za 14%.

Indeks CoinDesk Bitcoin Cijena je stabilna između $ 250 i $ 255, ali je pao na minimum od $ 214,36 neposredno prije ponoći (UTC). U istom periodu, Bitfinex cijena potonula 29% na $ 179.35.

Bitfinex, koji tvrdi da je najviše liquidexchange u svijetu, rekao je CoinDesk je 'flash crash' je izazvao kada je nekoliko leveridžom pozicije su prisilno zatvoren u neposrednoj blizini jedna drugoj, i dodaje:

"Iznenađujuće mali iznos likvidnosti na knjizi ispod $ 225 je omogućio da tržište spike niže pred oporavlja prevladavajućim cijenama na drugim berzama."

Uz redovnu kupovinu / prodaju orderbook, Bitfinex nudi margin trading, što znači da korisnici mogu posuditi sredstva od kreditora platforme - poznat kao "peer provajdera likvidnosti '- po stopi od interesa za trgovinu Bitcoin. Ovi korisnici mjesto 'dugo' ili 'kratak' opklade da li će cijena Bitcoin je rasti ili padati.

Kada se smjene cijenu odjednom, kao što je to jučer, 'dugo' korisnika koji su pozajmljenih sredstava može vidjeti njihov račun kapitala pada na nulu - na kojem trenutku Bitfinex će automatski likvidirati svoje pozicije.

To može pogoršati kretanje cijena, kao tim pozicijama dodati da proda strani pritisak na već pada tržišta.

Prekidači

Postoje načini da se ublaži tako drastičnim pokreta - neke tradicionalne razmjene stavio 10% ograničenja na kretanje cijena od prethodnog dana u neposrednoj blizini, na primer.

Zane Tackett, direktor BitFinex o zajednici i razvoj proizvoda, rekao je CoinDesk razmjena ima takve 'prekidača' na mjesto za naredbe koje će se kretati na tržištu izvan određeni postotak, međutim, oni nisu aktiviraju jer nije bilo jednina kako bi izazvalo 'flash crash'.

On je rekao:

"Mi i dalje ispituje uvjete oko akcijskoj cijeni dok ne otklonimo namjerne manipulacije cijenu, ali za sada vidimo ništa više od ponude prelazi potražnje i, naravno, područja za poboljšanje u našem mehanizmima stabilnosti cijena."

U razgovoru sa članovima 'Whale klub ", Bitfinex Phil Potter je ukazala na platformi je doživjela niz tehničkih teškoća, uključujući i zaostajanje u live motor koji ažurira pozicije.

Margin trading

Dok je poznata dijela većini tržišta, marža trgovanje je relativno nova pojava u bitcoin, sa twoexchangesadding to samo u posljednjih dva mjeseca.

Timo Schlaefer, direktor derivata trgovačke platforme Crypto Objekti, rekao CoinDesk marža trgovanje na licu mjesta razmjene destabilizuje cijene i dovesti do "brojne" flash padova tokom godina. U avgustu prošle godine, instance na Bitfinex i BTC-e su blamedfor cijenu pad od 10%.

"Morate da donesu odluku, ako želite da bude robustan mjesto razmjene (tj bez margina trgovanja) ili nešto drugo, ali ne možeš biti oboje", rekao je, dodajući:

"To je loše za Bitcoin, jer pokazuje da je tržište još uvijek nezreo i nepouzdana i ne čini se da je mali napredak u tom smislu u odnosu na prošlu godinu ili tako nešto."

Međutim, ne slažu se svi. A Bitcoin market maker koji je želio ostati anoniman, rekao je flash padova nisu jedinstveni za tržišta sa margina trgovanja.

"Možeš ti margina trgovanja bez zapravo se nudi od strane same platforme, ništa ne sprečava ćeš i zaduživanje novac za gorivo kockanje navika."

On je tvrdio da je "kockanje mentalitet" u Bitcoin prostoru, s trgovcima sretni da stavi mnogo novca na liniji sa puno poluge, pogoršano cijenu poteze. U međuvremenu, sadašnja nesigurnost i "javno prepucavanje" preko Bitcoin XT Forkis vezan da utiče na cijenu negativno, dodao je on.

PricesBitfinex

Povezane vijesti


Post Cijena

Blockchain Low među korporativnim investicionim prioritetima, PwC Finds

Post Cijena

Kako će Blockchain Tech promijeniti reviziju za dobro

Post Cijena

Atlas ATS uvodi 60-sekundnu zaštitu cijena za Bitcoin trgovce

Post Cijena

Bitcoinova cena se prelazi iz opsega da dostigne 900 dolara

Post Cijena

Volatilnost: neophodan sastojak za monetarnu i socijalnu tranziciju

Post Cijena

Bitcoin cijena testira 460 dolara, ali ne uspije na usponu

Post Cijena

Cena bitke je 500 dolara, povećanje od 50 puta u samo 12 meseci

Post Cijena

Bitcoin cijena i dalje miran nakon Bitfinex Hack-a

Post Cijena

Bitcoinova cena bori se sa novim otporom u ponudi za kršenje $ 1,000

Post Cijena

Velika četiri računovodstvena preduzeća se sastaju da razmotre Blockchain Consortium

Post Cijena

Ex-JPMorgan trgovac Objašnjava zašto je cena od 440 bito koka preneta

Post Cijena

Bitcoin je napravio pauzu od bespaltne i srušio $ 800 danas