Bitcoin cijena i dalje miran nakon Bitfinex Hack-a | BA.concellodemelon.org

Bitcoin cijena i dalje miran nakon Bitfinex Hack-a

Bitcoin cijena i dalje miran nakon Bitfinex Hack-a

Za bolje (i češće) gore, cijena Bitcoin je sve osim neodvojiva od jednog od svojih glavnih razmjene u avgustu.

Bitcoin cijene su pale blizu 20% za početak mjeseca, oštar pad koji se poklopio sa hack Bitcoin razmjene sjedištem u Hong Kongu Bitfinex, jedan od najteže kojima se trguje na mrežu globalno.

Kao da će doći na vidjelo, sigurnost kršenje rezultiralo gubitkom od oko 120.000 BTC ($ 72m). Manifestacija će imati široku utjecaj na tržište, depresivno Bitcoin cijene kao Bitfinex zatvoreno na više od sedam i zabrinutost su raisedabout osnovne prakse koristi za osiguranje digitalnu valutu.

Cijene su brzo oporaviti, međutim, na vijest o poboljšanjima na razmjenu.

Nakon ponovnog otvaranja, Bitfinex je bio u stanju da privuče značajan USD / BTC obim prometa, snimanje 20% ovog marketduring sedmice aktivnost nastavlja. Dok je trgovanje aktivnost razmjene je počeo u skromnim tempom, dostigavši ​​31.000 i 33.000 BTC 1. I 2. Avgusta ove aktivnosti je znatno niža nakon hack.

Za ostatak mjeseca, dnevni obim nije uspjela da postigne 10.000 BTC tokom sve osim jedne sesije. Kao rezultat toga, Bitfinex obim trgovanja u prosjeku samo 5.666 BTC dnevno u kolovozu, više od 75% niža od BTC dnevni obim 24,199 razmjene u prosjeku tokom šest mjeseci prije, Bitcoinity podataka otkriva.

Kao što analitičari su opisali Bitfinex kao "najlikvidnijih razmjena USD unaprijed hack", događaj je bio da tržište još nelikvidna, što ga čini ranjivim čak i rad jednog trgovine ili trgovci.

Dok je raspoloženje na tržištu i dalje bikovski u kolovozu, bilo je hit u odnosu na posljednjih nekoliko mjeseci. Podaci dobiveni od bitcoin platformi za trgovanje Whaleclubrevealed da tokom avgusta, 71% pozicije su bile duge, u odnosu na 82% u junu, a 85% u julu.

Međutim, važno je napomenuti da, iako u avgustu raspoloženja pao ispod tog juna i jula, to je otprilike u rangu sa onim travnju i svibnju, kada je na tržištu bilo 71%, a dug 72%, odnosno, dodatno Whaleclub brojke pokazuju.

Bitfinex preživljava

Hack je nastavio da ostvariti značajne vidljivost za mjesec, a analitičari su izrazili zabrinutost oko toga da li će Bitfinex moći da prežive. Mnogi skrenuo poređenja Mt Gox, Tokyo-based Bitcoin razmjene koja mi je pala u 2014. Godini.

Do sada, Bitfinex je bio u mogućnosti da se izbjegne ugašeni, međutim, i dalje obnoviti svoju reputaciju i pokušati da nadoknadi investitora.

Ti napori su počeli 7. Avgusta, kada je odlučio da se generalizirati gubitke povezane sa hack preko sve korisničke račune, dajući investitorima jedan Bitfinex tokenfor svakih $ 1 izgubljena.

Ove oznake nosili etiketu BFX i mogao bi biti ili iskupljuje Bitfinex ili mijenja za jednakost u iFinex Inc, Bitfinex matična kompanija. Učesnici na tržištu su imali mogućnost trgovanje ovih tokena na sekundarnom tržištu.

To ne bi bilo do 1. Septembra da razmjena refundira accountholders kupovinom više od 1% od izuzetne tokena, što je potez koji mnogi analitičari smatraju pozitivnim za tržište. Bitfinex kupio ove digitalne imovine za 1 $ po komadu, što je otprilike dvostruko njihove tržišne vrijednosti u to vrijeme.

Tržišta reagirati

Mjesec dana kasnije, analitičari uslovom mješoviti reakcija na Bitfinex pristup na hack, sa nekim opskrbu kritike i drugi nude pohvale.

Arthur Hayes, suosnivač i izvršni direktor leveridžom Bitcoin trgovačke platforme BitMEX, izrazio zabrinutost onih nezadovoljni odlukom razmjenu da generalizovati gubitak. Sve u svemu, kako je rekao, to je i dalje teška tema.

"Zajednica nije zadovoljan da je najveći razmjena USD je hakovan i 36% šišanje je izrečena", rekao je CoinDesk. "Dva najveća problema su nedostatak transparentnosti o tome kako je šišanje izračunata, kao i činjenicu da Bitfinex još uvijek ne zna napada vektora."

Huobi suosnivač Du juni opisao je frizura kao "vrlo proizvoljno i nerazumno", a drugi se složio.

Whaleclub Petar Zivkovkski prikazan ove odluke slično, objašnjavajući to kao sredstvo kojim Bitfinex mogli prenijeti rizik za svoje kupce izdavanjem "prethodno bezvrijedan tokena" koje bi potencijalno mogle biti izmanipulisani razmjene.

Jedan analitičar koji je ponudio neke pohvale za odgovor Bitfinex na hack je Kongu Gao, prekomorske marketing menadžer za Bitcoin trgovac Richfund.

Za razliku od drugih, Gao je rekao da vjeruje da je pristup pomogao razmjenu izbjegli potencijalne tužbe i nastavio ugasiti.

"Mislimo da Bitfinex je napravio sve prave poteze da se oporavi od gubitka", rekao je on.

Gao ukazuje da neki kineski razmjena korisnici su istraživali tužbu protiv razmjene u Hong Kongu prije svoju odluku da se druže gubitak.

Nove mogućnosti

Gao je istakao da, iako su mnogi baci uopštene gubitak u negativnom svjetlu, odluka Bitfinex da izda tokena dao svojim klijentima priliku da bude aktera u razmjeni zadržavanjem ove digitalne imovine.

Učesnici na tržištu koji nisu primili te tokene direktno iz Bitfinex može postati aktere ih kupuje u sekundarnom tržištu, rekao je on.

Komentare prikazati uvjerenje da će do izdavanja ovih tokenima, Bitfinex može pomoći u stvaranju veće regulatorne sigurnošću motivirajući globalnom zakonodavce da zauzme stav o kripto sredstva sa oba duga i karakteristike kapitala, pogled izneo Hayes.

U BFX token mogli uživati ​​gore u budućnosti, istakao je Gao. On je naglasio da je token završila $ 0.50, a predviđa digitalne imovine mogao bi da dostigne između $ 0.70 i $ 0.80 "u kratkom roku".

Uprkos tome optimističan procjene (i percepcija od mnogih koji Bitfinex uradio dobar posao za rukovanje hack), Bitcoin zajednica može naći prevazilaženje stigma u Bitfinex hack da bude borba.

Digitalni valuta i dalje suočava neizvjesnost u vezi njenog bloka izazove kapaciteta, što je pitanje koje je na pomolu neko vrijeme.

Je "zastoj" između "core programeri i rudara je mnoge sa kiselim ukusom", rekao je Zivkovkski.

Bitcoin ostaje elastičan

Pored ovih teškoća, učesnici na tržištu bi trebalo imati na umu da bitcoin je preživio mnoge izazove pred.

Bitcoin je uživao u porastu usvajanje tokom vremena, kao sve veći broj kompanija izrazili su da će prihvatiti digitalnu valutu kao plaćanja. Dok programeri imaju tek stvoriti dugoročne rješenja za dileme bloka kapaciteta, oni su napravili napredak na više kratkoročna rješenja.

Chris Burniske, blockchain proizvode dovesti za investicionog menadžera ARK Invest, naglasio je da blockchain Bitcoin je zadržala svoju sigurnost i funkcionalnost bez obzira na Bitfinex hack.

"Dobra analogija je da Bitcoin i njegova blockchain su kao operativni sistem računara, dok Bitfinex je kao web browser. Samo zato što je web preglednik dobiva sjeckan i skinuo ne znači da je osnovni operativni sistem bio povezan sigurnosnih propusta", rekao objašnjeno.

Važno je da javnost shvatiti razliku, Burniske navedeno, kao i povrede sigurnosti bi u suprotnom stvoriti tamniji oblak koji bi mogao ugroziti daljnje usvajanje Bitcoin.

PricesBitfinex

Povezane vijesti


Post Cijena

Bitcoin Cene prelaze $ 500 barijere na hit 20-mesečne visoke

Post Cijena

Jedan za sve? Citi, DTCC i PwC Talk Blockchain timski rad na konsenzusu 2017

Post Cijena

Cena Bitcoin Tops $ 1,000 Za najduži rast u istoriji

Post Cijena

Cijena Bitcoin opada ispod 700 dolara Kao što je tržišni izgled slabljen

Post Cijena

Analiza: Oko 70% bitkoina nepotrošenih šest meseci ili više

Post Cijena

Bitcoin cena Flirts sa 630 dolara kao trgovci Bet Long

Post Cijena

Bitcoinova cena bori se sa novim otporom u ponudi za kršenje $ 1,000

Post Cijena

Bitcoin cijena Utjecaj debatovan prije moguće japanske stimulacije

Post Cijena

Bitcoin Cene Down Kao Mt. Gox Concerns eskalira

Post Cijena

Pad cijena bitkoina dalje BTC Kina isključuje Fiatove depozite

Post Cijena

Bitcoin Markets Hold Stabilan, ali Brace za više Craig Wright Detalji

Post Cijena

Japan: Novo srce bitkoina