Bitcoin cijena padne ispod 600 dolara Kako se Brexit nada Falteru | BA.concellodemelon.org

Bitcoin cijena padne ispod 600 dolara Kako se Brexit nada Falteru

Bitcoin cijena padne ispod 600 dolara Kako se Brexit nada Falteru

Cijene Bitcoin danas pao $ 100 u pet sati raspona, spustivši 15% da se postigne minimum od $ 551 na indeksu CoinDesk Bitcoin Cijena (BPI).

Ovaj potez predstavlja continuationof nedavne korekcije cijena koja je počela kada Bitcoin udario visokih $ 774 18. Juna, što je potez tržište posmatrača predložio je indikativno ideje da je digitalna valuta je "preprodaji" nakon postizanja maksimuma od dvije godine.

Takav sentiment i dalje danas izrazio po tržišnoj posmatrači sljedeće oštar pad cijena za taj dan, sa blockchain savjetnik i savjetnik George Samman ukazuje vrijednost valute porasla je "prebrzo" ovog mjeseca, i to kao rezultat toga, podrška cijena sada slabi.

Ipak, izvori predložio da je pad je odgovor na sve veću verovatnoću da će Velika Britanija vjerovatno glasati za ostanak u Evropskoj uniji ( 'Bremain'), što je rezultat koji bi mogao biti ozvaničen čim kasno u četvrtak uveče u SAD-u, u petak ujutro po britanskom vremenu, izvještaji govore.

Komentari odražavaju široko rasprostranjeno uvjerenje da Bitcoin je "sigurno utočište" sredstvo koje koristi od vremena makroekonomske nesigurnosti u koju su njene prednosti kao investicija vozilo čija je vrijednost izvedena isključivo iz globalnog tržišta su najbolji na ekranu.

Na primjer, trgovci su citirali 'Brexit' glasova, kao i ekonomske nesigurnosti u Chinaas faktori koji pogon cijena na najviši nivo u 28 mjeseci u junu ove godine.

U izjavama, Tim Enneking, predsjednik Crypto Valuta fonda; investitor i poduzetnik Vinny Lingham; i Arthur Hayes, suosnivač i izvršni direktor Bitcoin poluga trgovačke platforme BitMEX, sve je naveo dolaze 'Brexit "glas kao odlučujući utjecaj na pad.

Hayes je rekao CoinDesk:

"Pad ispod $ 600 ukazuje na to da mnogi trgovci vjeruju da je 'Bremain' će prevladati. Glasanje je još uvijek preblizu da pozove u raznim anketama ukazuju 'Brexit" i "Bremain" u mrtvu trku ".

Hayes predvidio digitalnu valutu moglo dovesti do 700 $ bi trebalo Britanije glasova za izlazak iz EU, ali zadržavati na $ 550 ako zemlja odluči da ostane u ekonomske unije.

S druge strane, Samman izrazio uvjerenje da će nivo $ 560 cijena biti jedan gledati u budućnosti, nazvavši ga ključni pokazatelj povjerenja koji bi mogao odrediti buduće kretanje cijena.

Ipak, Lingham zauzela pozitivan stav, tvrdeći optimizam će prevladati nakon 'Brexit "glas, i da će cijena uskoro vratiti u rasponu od $ 600 do $ 700.

Charles Bovaird doprinijeli izvještavanja.

PricesEuropeBrexit

Povezane vijesti


Post Cijena

Bitcoin Freefall: Cene padaju skoro 200 dolara za 1 sat

Post Cijena

Bitcoin Halving 2018: hoće li cena porasti ili pasti?

Post Cijena

Bitcoin cena ocekuje $ 600 kao optimista povratnika

Post Cijena

Bitcoin cijene hitovi šestomesečni visoki uz 5% surge

Post Cijena

Konsultantske firme se suočavaju s nedostatkom talenta dok se ponude blokiraju

Post Cijena

Bitkain cijene Spikes uz pozitivne PayPal vijesti

Post Cijena

Bitcoin skuplja od dva meseca do najviše 1000 dolara

Post Cijena

Bitcoinova cijena je skoro prešla 1000 dolara

Post Cijena

Cijena Bitcoin opada ispod 700 dolara Kao što je tržišni izgled slabljen

Post Cijena

Bitcoin ide Mainstream s uključivanjem na Yahoo! Finansije

Post Cijena

Japan: Novo srce bitkoina

Post Cijena

Cena Bitcoin-a iznosi više od 266 dolara i udvostručuje novi maksimum svih vremena