Bitcoin cijena Utjecaj debatovan prije moguće japanske stimulacije | BA.concellodemelon.org

Bitcoin cijena Utjecaj debatovan prije moguće japanske stimulacije

Bitcoin cijena Utjecaj debatovan prije moguće japanske stimulacije

Cijena Bitcoin je imala koristi od makroekonomskih nesigurnosti ove godine raste više od 50% u odnosu na posljednjih šest mjeseci su Kina devalvirala juana i Velikoj Britaniji dramatično la Europske unije.

Kao kalendara kotrlja pred do kolovoza, i uzbuđenje oko ove cijene vozači blijedi, tržište promatrači počinju da se pitaju da li će i dalje globalne događaje korist tržišta digitalne valute u 2016. Godini.

U tom kontekstu, a Bank of Japan (BOJ) Sastanak približava kasnije ove weekhas mnogi digitalni deviznom tržištu posmatrači pitajući se kako bi mogao doći do uticati na cijenu Bitcoin svaki novi easingannounced od strane centralne banke.

Ako centralna banka koristi dodatni stimulans, ovaj potez bi mogao staviti pritisak na jena kupovnu moć, motiviranje učesnika na tržištu da pobjegne valute i kupiti sigurno utočište imovine kao što je bitcoin umjesto. Naravno, percepcija da bi moglo doći ovaj događaj može biti jednako snažan obzirom da je Bitcoin cijenu često vođena spekulacije, u oba smisla te riječi.

Većina ekonomista koji učestvuju u nedavnom Reuterspoll - kao i većina ispitanika u istraživanju koje je sproveo Citi - izrazile očekivanje da će dodatno popuštanje dolaze iz sastanku BOJ-a, koja će se održati 28. I 29. Jula.

CoinDesk dobili slične reakcije kada se govori sa ekonomistima.

Na primjer Usha Haley, profesor međunarodnog poslovanja West Virginia University, izjavio je da je tržište i dalje očekuju "neki oblik olakšanja" na sastanku politika BOJ-a naredne sedmice, čak i ako je obim ovog stimulans nije jasno.

Fiskalna politika

Bez obzira na to koje su metode ublažavanja centralne banke odluči da koristi više od jedan stručnjak na tržištu naglasio ključne važnosti fiskalne politike.

"Tržišna očekivanja su takvi da BOJ ima veze 'veliki' ili će riskirati razočarani na tržištu", rekao je Jack McIntyre, CFA i portfolio menadžer za Brandywine Global Investment Management.

On je rekao da vjeruje više od $ 10tn ($ 94bn) mora biti ubrizgava u tržišta kako bi se aktivnosti koje će se su "pozitivno".

"To fiskalni stimulans ne može biti dim i ogledala - to treba da ide na stvarne povećanje državne potrošnje", naglasio je on.

Chris Burniske, analitičar i blockchain proizvode dovesti za investicionog menadžera ARK Invest, također je naglasio važnost "agresivne fiskalne politike", uz napomenu da je to jedan od rijetkih preostalih opcija lijevo za podsticanje rasta od politike kamatnih stopa u Japanu i kvantitativno popuštanje bio nedjelotvoran.

U slučaju da japanska vlada odluči da implementiraju agresivne fiskalne politike, ovaj pristup može povećati ponudu novca i potencijalno podstakne inflationby smanjuje kupovnu moć jena.

Expert predviđanja

Dok je tržišna posmatrača izgleda da ima velike nade za Japance stimulans vlada, oni su podijeljeni u smislu kako će ove inicijative utjecati jena.

Burniske razgovarao na ovu situaciju, naglašavajući kako je cilj "agresivne monetarne i fiskalne politike", je podsticanje rasta, a uz to, inflacija.

On je rekao:

"Naravno, inflatorni fiat čini dugoročno deflacioni struktura bitcoin sve privlačniji."

Veća BOJ stimulans može gurnuti jena niže, Samuel Rines, viši ekonomist i portfolio strateg za samostalan registriranih investicijskog savjetnika Avalon Advisors LLC, rekao CoinDesk.

Međutim, on je predložio da su tržišta su već počele da se presele u offset ili iskoristi ovu akciju, što znači nikakav utjecaj od najave, uključujući i korist za bitcoin, može biti ograničena.

"Tržišta su počeli da se cijene u nekim od stimulansa. Dakle, iznos od reakcija može biti malo", rekao je on.

Dok navedenih tržišta posmatrača razgovarao s potencijalnim jena slabost na horizontu, Oana Aristide, viši ekonomist u Dun & Bradstreet Velikoj Britaniji, govorio snagu valute.

"Na jen, naš je stav da je većina utjecaji ukazuju na snagu, a ne slabost", rekla je ona. "Postoji više monetarno popuštanje dolazi u Japanu, kao i znatan paket fiskalnih stimulansa, ali nijedan od njih su roman za 'Abenomics', to je napomenuti da je BOJ najnoviji glavni potez (prebacivanje na negativne kamatne stope), zapravo je rezultiralo malo jači jen. "

Konačno, Aristide je dodao da je od japanske zvaničnici isključila takozvani helikopter novac, njena firma očekuje da će jen nastaviti da iskuse volatilnost, ali održava "Jačanje predrasude" u odnosu na druge glavne valute.

Utjecaj Bitcoin

Digitalni stručnjaci deviznom tržištu se činilo, u cjelini, malo više zadržana u smislu kako su vjerovali takve akcije će utjecati na tržište Bitcoin.

Petar Zivkovski, direktor operacija za Bitcoin trgovačke platforme Whaleclub, opisao dalje ublažavanju kao "bikovski" za Bitcoin, iako je tvrdio da je "akcija BOJ-a nisu dovoljni da izazove bilo kakve značajne promjene u trgovini aktivnosti u Japanu katalitičke".

McIntyre bacaju sumnju na ideju da dalje BOJ ublažavanje bi dovesti investitore da hrle u Bitcoin.

"Ne vjerujem da je slab jen po sebi vozi japanske prebaciti novac u Bitcoin", rekao je, dodajući:

"Što više vjerovatno scenario bi bio let za sigurnost koji vozi japanski novac od obale. Očekujte da japanske maloprodajne investitor prinos potjera u mjestima kao što su Brazil, Meksiko, Južna Afrika i Novi Zeland."

Trenutno, Japan je u "opasnoj situaciji" odlikuju negativne kamatne stope i bilansa natovaren gotovine koja se neće koristiti, Burniske naglasio je.

Kao službenici nacije se potruditi da popravi ekonomska slabost u Japanu, mi ćemo jednostavno morati pričekati i vidjeti koliko je efikasan su.

Politika drugih centralnih banaka - na primjer Federalne rezerve - će igrati ključnu ulogu u određivanju koliko je jak na japanski jen je u odnosu na druge valute.

Treba azijske nacije zahtijevati značajan podsticaj ide naprijed, takav razvoj događaja mogao pomoći voziti nastavio slabljenje japanskog jena, što je izazvalo učesnika na tržištu da pobjegne valute, i potencijalno, uzmite u obzir alternativne sredstva umjesto.

Povezane vijesti


Post Cijena

Jedan za sve? Citi, DTCC i PwC Talk Blockchain timski rad na konsenzusu 2017

Post Cijena

Blockchain Low među korporativnim investicionim prioritetima, PwC Finds

Post Cijena

Konsultantske firme se suočavaju s nedostatkom talenta dok se ponude blokiraju

Post Cijena

Bitcoin cena pada 1000 dolara posle udvostručenja za 7 dana. Šta dalje?

Post Cijena

Bitcoin cena ocekuje $ 600 kao optimista povratnika

Post Cijena

Atlas ATS uvodi 60-sekundnu zaštitu cijena za Bitcoin trgovce

Post Cijena

56% bitkoinara Veruje da će bitkoin cena dostigati 10 kilograma u 2018

Post Cijena

Bitcoin Cene prelaze $ 500 barijere na hit 20-mesečne visoke

Post Cijena

Bitcoinova cena se prelazi iz opsega da dostigne 900 dolara

Post Cijena

Kako će Blockchain Tech promijeniti reviziju za dobro

Post Cijena

Ko kupuje Bitcoin? Tražnja traje uz strahove viline

Post Cijena

Bitcoinova cena bori se sa novim otporom u ponudi za kršenje $ 1,000