Bitcoin cijena više tamo gdje su ekonomske slobode niske | BA.concellodemelon.org

Bitcoin cijena više tamo gdje su ekonomske slobode niske

Bitcoin cijena više tamo gdje su ekonomske slobode niske

Nove akademske Istraživanjem je utvrđeno da je cijena Bitcoin je veća u zemljama sa nižim stepenom ekonomske slobode.

U svom radu, Robert Viglione, doktorant na Darla Moore School of Business u Južnoj Karolini, napominje da investitori u potisnute zemlje imaju veće poticaje za ulaganje u digitalnu valutu.

Bitcoin, kaže on, je opciju low-cost koji omogućava građanima ove zemlje da zaobiđe svoje domaćeg finansijskog sistema.

Rekao je CoinDesk:

"Zemlje koje imaju manje slobode (npr kontrole kapitala i deviznih kontrola, kao što je Argentina) imaju znatno veće Bitcoin cijene. To ide u cijelu priču o Bitcoin ima svoje najviše vrijednosti u represivnim dijelovima svijeta. Mislim da smo vidjeti sličan argument za interes Venecuele 'u bitcoin, kao dobro. "

Viglione je istakao da je u Argentini visoka cijena Bitcoin je vjerovatno zbog podataka pokupiti razlike između zvaničnog peso kurs - koje je postavila vlada - i efektivni kurs koriste trgovci kupoprodaju digitalnu valutu "na ulici".

Katastrofa sredstvo

Bitcoin je decentralizirana i open-source prirode, Viglione kaže, pruža se mogućnost za trgovinu i prenose sredstva preko granica s nekoliko prepreka ili troškove transakcije, stoga omogućava digitalnu valutu da se ponašaju kao katastrofa sredstvo za ljude u politički nestabilnim sredinama.

Zemlje sa kontrole kapitala, nestabilne cijene, trgovinske barijere ili malo finansijsku slobodu, kaže on, bio bi glavni kandidati za Bitcoin kao investitori prolaze kroz veći stepen oduzimanja imovine i da su manje šanse za kretanje sredstava van valute pod kontrolom vlade i njihove političke nadležnosti.

Viglione tvrdi da postoji i veza između visokih stopa poreza na dohodak, ukupno porezno opterećenje i premije koje su spremni platiti za Bitcoin investitore.

Iako je napominje šešir Bitcoin tržišta su vjerovatno premali za agente da razmotri digitalnu valutu održiv kanal izbjegavanje poreza, ističe da postoji negativna veza između ekonomske slobode i porezno opterećenje.

"Sve u svemu, ovo bi moglo ukazuju na to da investitori koriste Bitcoin kao mehanizam bijeg šire represije, od kojih je visokih poreza je komponenta", zaključuje on.

Bitcoin u Argentini

Nalazi dolaze nakon Bitcoin potencijalno tržište Index (BMPI), indeks koji traži da rangiraju potencijal komunalnih Bitcoin je preko 177 zemalja, tvrdi da Bitcoin je najvjerojatnije da uspiju u Argentini.

Potencijal Bitcoin je u južnoameričkoj zemlji početkom ove godine napravio naslove, nakon objavljivanja članka koji je istakao Argentine nestabilna valute i disfunkcionalna bankarske strukture i istraživali učinak digitalne valute.

CoinDesk istraživanje je utvrdilo da značaj Bitcoin u Argentini je uglavnom bio na New York ili San Franciska, sa jedan ispitanik kaže da je Argentina ima između 8.000 i 20.000 Bitcoin vlasnicima, u iznosu od oko $ na 70.000 $ 80.000 u vrijednosti od preko-the-counter svakodnevno trgovina.

PricesArgentinaAcademic Research

Povezane vijesti


Post Cijena

Bitcoin cijena testira 460 dolara, ali ne uspije na usponu

Post Cijena

Glasine Brexit ne uspijevaju povećati tržište kao bitkoinsku cijenu stabilno od 420 dolara

Post Cijena

Bitcoin trgovci odmeravaju nove rizike kao skaliranje vraćaju se u centar pažnje

Post Cijena

Nakon dvogodišnje visoke, će bitkoinova cena porasti ili pasti?

Post Cijena

Zašto predviđam $ 650 bitkoin u 2018. godini

Post Cijena

Ekonomista bivšeg MMF-a Kenet Rogoff pridružio se Bitkuinu će se srušiti

Post Cijena

Bitcoin cena Flirts sa 630 dolara kao trgovci Bet Long

Post Cijena

56% bitkoinara Veruje da će bitkoin cena dostigati 10 kilograma u 2018

Post Cijena

Konsultantske firme se suočavaju s nedostatkom talenta dok se ponude blokiraju

Post Cijena

Da li će Brexit i Kina nastaviti da utiču na cene bitkoina?

Post Cijena

Bitkain rast cijena objasnio je insajderima industrije

Post Cijena

Princip PwC: kriptokvučnosti bi mogle da ostvare novu ekonomiju