Bitcoin i Zcash: Kako se uporede? | BA.concellodemelon.org

Bitcoin i Zcash: Kako se uporede?

Bitcoin i Zcash: Kako se uporede?

Alex Sunnarborg je osnivač kosilica, a blockchain investiranja i tržišnih podataka platforma osnovana 2015. Godine.

U ovom mišljenju komadu, Sunnarborg uspoređuje atribute Bitcoin s onima nedavno pokrenula kriptovaluta Zcash, pružajući pregled kako on smatra da je tržišni potencijal svakog od njih.

Lansiranjem Zcash danas (i špekulacije oko nje) Možda se pitate kako je decentralizirana, open-source kriptovaluta poredi sa bitcoin, originalne digitalne valute.

Dok mnogi strukturne sličnosti sa Satoshi Nakamoto dizajna Bitcoin su očigledni, Zcash koristi naprednu novih kriptografskih tehnika za offeroptional poboljšane privatnost i transparentnost, kao i svoju jedinstvenu blockchain.

No, bez obzira na razlike, ne postoji zajednički jezik.

Model napajanja Zcash je izuzetno sličan Bitcoin, uz fiksnu i poznata manekenka izdavanje koji je točno u pola otprilike svake četiri godine. Isto tako, tu je maksimalno 21m jedinica oba Zcash (ZEC) i Bitcoin (BTC) koji će biti miniran tokom vremena.

S obzirom na ove sličnosti, to je lako vidjeti zašto je cijena i tržište kape dva sredstva se često u odnosu.

Oprezan početak

Gotovo osam godina nakon što je formirana geneza bloka Bitcoin-a, više od 15.75m BTC su već minirana (što predstavlja više od 75% od ponude koja će ikada postojati na blockchain).

Zcash programeri sada stoje od strane pokrenuti slične kriptovaluta, iako uz neke ključne razlike.

Male promjene u blockchain i izdavanje strukture znači ZEC će imati 2,5-minuta prosječno vrijeme blok i početni blok nagradu od 12,5 Zec.

Tu će biti i period "slow-start" tokom prvih 20.000 blokova (oko 34 dana), gdje je nagrada blok linearno povećava na 12,5 Zec. Ovo je osmišljen kako bi se smanjio utjecaj potencijalnog negativnog događaja kao što su "veliki bug" ili "sigurnost ranjivost".

Kao rezultat toga, prvi blokovi će nagraditi izuzetno male količine Zec, što znači cjelokupne ponude u ekosistemu će biti ograničen kao blok nagradu rampe gore.

Uprkos tome, razmjena uključujući Kraken i Poloniex su već najavili da će otvaranje tržišta što je prije moguće nakon raspodjele prvog frakcija kovanice rudara i mrežu.

Kao što možete zamisliti, rano razmjena knjige narudžbi vjerovatno će prikazati mnoge kupovnih naloga za velikim količinama. Jedini početni naloga za prodaju će biti mali, kao izdaju tih prvih smanjena blok nagrade.

Paritet sa Bitcoin?

U danima prije lansiranja, derivati ​​razmjena BitMEX već ima oblik Zcash otvorenom tržištu za trgovce prije prvog ZEC je čak dodirnuo blockchain.

Futures ugovor nudi ističe za oko dva mjeseca, 30. Decembra, a bazira se na cijeni od ZEC na taj dan u odnosu na Bitcoin.

Je BitMEX Cijena je trenutno 1,5 BTC, što predstavlja očekivanja tržišta da će 1 ZEC biti vrijedan 1,5 BTC na navedenog datuma, a do tada oko 330.000 ZEC će je miniran.

Na trenutnu cijenu Bitcoin od $ 685, a ZEC cijeni od 1,5 BTC bi podrazumijevalo je tržišnu kapitalizaciju od oko 350m $, što bi bilo da je jedan od pet najboljih digitalne imovine.

Naravno, strani potražnje na tržištu može biti spremni platiti višu cijenu po jedinici BTC nego ZEC 30. Decembra, ali je psihološki utjecaj par postizanje paritet je nesumnjivo vrijedan pažnje.

Dodatne trgovanja već također došlo u obliku potpuno drugačiji od svega vidi u anonimne i decentralizirana izdavanje strukturu Bitcoin-a.

Nagrade struktura

Zcash je kreiran od strane javnog tim i (Zcash Electric Coin Company) uz mnoštvo dodatnih visokog profila radnika, savjetnika i investitora.

Kao dodatni poticaji izvan kapitala u društvu, mnogi od ovih članova tima su također će dobiti dio budućeg ZEC bloka nagrade u procesu rudarstvu.

Deset posto (2,1 milijuna) od 21 milion ZEC ikada postoje, odvojit će se u grupama izvan rudara koji su uspješno postaviti novi blok na ZEC blockchain.

Investitora, zaposlenih, savjetnika, osnivača kompanije ( "kao" strateške rezerve "za finansiranje novih projekata") i neprofitne Zcash Foundation (stvoren da "održi i poboljša Zcash protokol u interesu svih korisnika, sadašnjosti i budućnost ") su svi će dobiti određeni dio budućeg bloka nagrade tokom određenog vremenskog perioda.

Je 2.1m ZEC će sve biti distribuiran tokom prve četiri godine, a sve do tačke gdje će su minirana 10,5 Zec, te predstavlja distribuciju od 20%, osim rudara stranaka.

Nakon prve četiri godine, dalje 10.5m kovanice da se minirana će biti nagrađeni samo na rudare.

Investicije i prikupljanje sredstava

Zcash je najavio neke dodatne detalje o svojim investitorima i prethodnih prikupljanje sredstava strukture.

Njegova najnovija sredstva krug $ 2m podignuta je za 6,25% kompanije, što podrazumijeva vrednovanje $ 32m, dok je prethodnom kolu $ 1m podignuta je za 10.15% kompanije, što podrazumijeva vrednovanje oko 10 mil $.

Tako je početkom investitori platili oko 1m $ za kapital u Zcash Electric Coin poduzeća i 214.000 ZEC tokom prve godine (oko $ 4.66 po ZEC), dok najnoviji investitori platili oko 2 mil $ za jednakost i 132.000 ZEC (oko $ 15.15 po ZEC ).

Još jedan važan koncept treba imati na umu s Zcash je misao tehnologije također se primjenjuje na druge projekte ili protokola.

Postoje čak i postojeće planove i razgovore oko produženja neke funkcionalnosti iza Zcash na ethereum, a moguće i obrnuto - donosi inteligentne značajke ugovora Zcash.

Tako je vrijednost ZEC će očito biti zasnovana mnoštvo faktora, i treba uzeti u obzir da se porediti, pa čak i konkurentne platforme i imovine kao BTC, ETH i buduće projekte koji se mogu usvojiti i ponoviti na ovim revolucionarnim i open-source razvoj.

PricesPrivacyzcash

Povezane vijesti


Post Cijena

Bitcoin cijena Utjecaj debatovan prije moguće japanske stimulacije

Post Cijena

Može li povećanje kamatnih stopa ugroziti cijene bitkoina?

Post Cijena

Zašto je Bitcoinova volatilnost jedinstvena među robama

Post Cijena

Satoshi Nakamoto Unmasking Možda će se voziti bitkoinova cijena relija

Post Cijena

Bitcoin cena oštro proticanje od 400 dolara

Post Cijena

Volatilnost: neophodan sastojak za monetarnu i socijalnu tranziciju

Post Cijena

Da li je zrac izgubio? Cena Zcash-a je pronalaženje poda od 50 dolara

Post Cijena

Blythe Masters: Wall Street ima prednost pre pokretanja Blockchain-a

Post Cijena

PwC FinTech Lead se pridružio pokretanju Blockchain-a Vaga

Post Cijena

Bitcoin cijena mogla da dostigne $ 98.5k Say Wall Street analitičari

Post Cijena

Cena Bitcoin-a iznosi više od 266 dolara i udvostručuje novi maksimum svih vremena

Post Cijena

Uprkos Trump Bump-u, Bitcoin i dalje teži statusu bezbjednosti