Bitcoin: Ovo nije isto kao iu 2018. godini | BA.concellodemelon.org

Bitcoin: Ovo nije isto kao iu 2018. godini

Bitcoin: Ovo nije isto kao iu 2018. godini

Chris Burniske je blockchain proizvodi voditi na ARK Invest, investicioni menadžer fokusiran na razoran inovacija i koautor novog bijelog papira, "Bitcoin, novi imovine klase".

U ovom CoinDesk mišljenje komad, Burniske nazad na mainstream medija gura, tvrdeći da je ta ideja bitcoin se samo ponavlja sramotu 2013. Dezinformisana.

Zajednički ali pogrešno refren gradi ponašanje koje Bitcoin o kasno je replika zloglasnog krajem 2013. Godine uspona i pada.

Svakako, sličan narativni može se okrenuo: Bitcoin pauze $ 1,000, Narodna banka Kine izdaje neki commentsthat uplašiti ljude, Bitcoin padova. Ali, ako se istražuju nekoliko karakteristika tržišta, mislim da je razlika u zrelosti Bitcoin je između onda i sada postaje jasno.

5. Decembra 2013. Godine, kratko nakon što je Bitcoin slomio $ 1,000, Narodna banka Kine (Pboc) poslao statementclaiming Bitcoin "nije valuta u pravom smislu te riječi". U Pboc nastavio da ograniči finansijskih institucija iz postaje dublje ulazila sa tehnologijom.

Prošle sedmice, 6. Januara 2017. Godine, kratko nakon što je Bitcoin slomio $ 1,000 po drugi put u osam godina života, Pboc poslao nove izjave ukazuju na to da su njeni predstavnici su se sastali sa glavnim Kina-based Bitcoin razmjene da pojača važnost preostalih u skladu sa "relevantnim zakonima i propisima."

Tenor izjava bila je izrazito drugačiji, ali da se fokusiraju na brojeve.

Onda i sada

Sljedeći oba najavama, bitcoin brzo pao ispod 1.000 $, to je ono što je dovelo do lažnog proglašenja da Bitcoin nije promijenio malo od 2013. Godine.

Vjerujem takav proglas je rođena neznanja oko specifične tržišne dinamike.

Kao što je prikazano u nastavku, dnevne promene posto u cijeni Bitcoin je i doveo do najava Pboc, a nakon objavljivanja, nisu ni blizu toliko teška kao što su bili u 2013. Godini.

Na X-osi grafikona je metričkih se zove, "Dani Uklonjeno iz Narodne banke Kine Najava '. Drugim riječima, nulte točke za 2013. Godinu je 5. Decembra dok je za 2017. Godinu to je 6 Jan: oni su dani kada je najavljeno Pboc je javnost.

"-60" je šezdeset dana prije objave Pboc, u odgovarajuće godine.

Uzimajući standardna devijacija ovih dnevnim promjenama posto cijene daje jedan od najčešćih metrika za volatilnost, kao što je prikazano u nastavku.

U 2013. Godini, volatilnost u 60 dana koji su doveli do objava Pboc je više nego 3x volatilnosti koja je prethodila najava Pboc u 2017. Godine.

Volatilnost u nedelju dana nakon što je dva puta kao velika u 2013. Godini, kao i.

Neki kontekst

Čini se, međutim, da neki Bitcoin investitori pate PTSP-a. Na kraju krajeva, najava 2013 dovelo je do dugo slajd u cijenu Bitcoin-a do 2014. Godine, dno u januaru 2015. Godine.

Takav strah može objasniti zašto volatilnosti na relativnoj osnovi skočio više nakon nedavne najave nego u 2013. Drugim riječima, u 2013. Godini volatilnost otprilike udvostručio nakon objave Pboc, a ove godine je oko utrostručio.

To je rekao, nestabilnost POSLE Pboc najava ovaj put je još uvijek manje od volatilnosti beforethe najava Pboc u 2013. Godini.

Kritičari su došli iz naftalina nedavno, mnogi još jednom proglašava Bitcoin je previše volatilefor većina portfelja.

Međutim, ako investitor je održao Twitter, LinkedIn, Workday, Netflix, GoPro, Tableau i mnoga imena još leti visoko tehnološki u proteklih nekoliko godina, a onda su izdržali jednom danu padne veća od Bitcoin je doživjela tokom prošle sedmice.

Nove klase imovine

Mislim da je prigušena nestabilnost Bitcoin u lice straha nad Kinom je znak njegovog sazrijevanja tržišta.

Na primjer, likvidnost je značajno poboljšana, sa globalnim obima trgovanja oko 30x veći nego što su bili krajem 2013. Godine.

U međuvremenu, čini se više informirani bazu investitora sada ima uvjerenje da drži kroz hirovima nacionalnih država, podižući zatišje slabe ruke.

Ipak, u ovom trenutku, Bitcoin možda neće biti dovoljno stabilan da bude valutu.

Njegova cijena ljuljačke su još uvijek dovoljno velika da bi mogli izazvati haos ako Bitcoin je široko rabljene obračunska jedinica (i rade opustoši druge cryptocurrencies, gdje se Bitcoin često koristi kao obračunska jedinica).

Osim toga, promjene u cijeni bitcoin čine ga teže koristiti bitcoin kao sredstvo razmjene, jer rizik značajnije promjene tečaja mogu nastati.

Ali, ako Bitcoin je nova klasa imovine - kao što sam dalje staviti u radu autor sa Coinbase - onda ne treba da se ponaša kao druga sredstva što već znamo kako bi stekli mainstream usvajanje.

Mislim da samo treba da sazri, a znaci su da se to radi samo to.

Cijene

Povezane vijesti


Post Cijena

Bitcoin cijene yo-yo u Q1

Post Cijena

Bitcoin cena ocekuje $ 600 kao optimista povratnika

Post Cijena

Bitcoin krši $ 750, ali se bori za postavljanje novih 2018

Post Cijena

Gde će Bitcoin Cijene postati post-halving?

Post Cijena

Volatilnost: neophodan sastojak za monetarnu i socijalnu tranziciju

Post Cijena

Bitcoin Cene Down Kao Mt. Gox Concerns eskalira

Post Cijena

Cena Bitcoin Tops $ 1,000 Za najduži rast u istoriji

Post Cijena

Jedan za sve? Citi, DTCC i PwC Talk Blockchain timski rad na konsenzusu 2017

Post Cijena

Bitcoin Markets Hold Stabilan, ali Brace za više Craig Wright Detalji

Post Cijena

Bitcoin cijene hitovi šestomesečni visoki uz 5% surge

Post Cijena

Bitcoinova cijena je skoro prešla 1000 dolara

Post Cijena

Japan: Novo srce bitkoina