Bitcoin trgovci odmeravaju nove rizike kao skaliranje vraćaju se u centar pažnje | BA.concellodemelon.org

Bitcoin trgovci odmeravaju nove rizike kao skaliranje vraćaju se u centar pažnje

Bitcoin trgovci odmeravaju nove rizike kao skaliranje vraćaju se u centar pažnje

Sa SEC-a bitcoin ETF odbacivanje, samo nekoliko dana iza tržištu, bitcoin trgovci vidio poznatu povratak tema danas - dugo tinja skaliranja rasprave tehnologije.

Nakon dvije godine raspravlja o najbolji način za rješavanje izazova u vezi sa 1 MB veličine bloka Bitcoin-a, zajednica digitalne valute je do sada nije uspjela razviti konsenzus za neko posebno rešenje.

Dok Odvojeni Svjedok je sada dostupan za rudare i čvorova da glasaju na, prijedlog (jedan dugi preferiraju svoj razvojni tim) do sada nije dobila signalizaciju potrebne za odobrenje od rudara. Ovo je došlo kao broj transakcija na mreži je porasla, vodeći vokal kontingent poslovne zajednice da agresivno tražiti rješenja.

Ipak, situacija je odlučan zaokret ranije danas kada Bitmain, operater Antpool, najveći svjetski bitcoin rudarskih bazen, announcedthat bi kretati čitav svoj rudarski bazen na Bitcoin Unlimited, a Bitcoin implementacija koja bi agresivno proširiti veličinu bloka.

Nakon ove najave, analitičari su odrasli sve više zabrinuti da bitcoin mreže mogu proći kroz teško vilice - razvoj koji, ako se rukuje loše, mogu stvoriti dvije odvojene Bitcoin imovine.

Kao takav, trgovci izrazio zabrinutost o problemu, sa investitorom i izvršni direktor Građanske Vinny Lingham navodeći jednostavno:

"Sljedeći veliki korak bit će osigurati da hard viljuška ne događa."

Dva bitkoine

Među trgovcima, preovladava strah je da se situacija može nastati pri čemu jedna strana bude u mogućnosti da donese promjenu koja će naći mrežnih čvorova i rudari podijeliti u dvije verzije povijesti blockchain, podijeljena alternativne mogućnosti.

Takva situacija nije bez presedana. Prošlog ljeta, ethereum blockchain doživjela kontroverzni teško viljuška, razvoj koji je rezultirao u manjem broju korisnika stvaranja alternativnih ethereum klasični blockchain.

Henry Brade, suosnivač fizičke Bitcoin dobavljača Denarium, otišao toliko daleko da se zalaže da trgovine likvidirati svoju imovinu u slučaju takvog razvoja.

"Ako bitcoin špagu, preporučujem prodaje sve i kupuje kasnije. To je neuspjeh povjerenje mnogo veći nego MtGox. Big šišanje očekuje", napisao je na Twitteru.

Lingham kasnije proširio na njegovu izjavu, insistiraju njegova beliefthe situacija će završiti loše treba viljušku doći.

Dodavanje neizvjesnosti je da dugoročni utjecaj tanjura nije dobro razumio, iako podaci iz ethereum dva blockchains pruža uvid.

Usporedba cijene ethereum vs ethereum klasične preko CoinDesk Research

Rangebound cijene Bitcoin

Usred ove neizvjesnosti, Bitcoin cijene su danas oscilirala u razumno uzak raspon, trgovinu između $ 1,216.31 i $ 1,247.26, na osnovu indeksa CoinDesk Bitcoin Cijena (BPI).

U vrijeme izvještaja, Bitcoin je trgovanje na $ 1,239.83.

Bitcoin operater hedge fond Tim Enneking sumirao situaciju kao ona u kojoj različitih strana u tehničkom i poslovne zajednice počinju da se "nestrpljiv" za rješenje koje će povećati skalabilnost.

On je predložio da na tržištu je sada u sačekati i vidjeti modu, ali da bi moglo koristi za jedan tehničko rješenje pobjede napolje, dok dva Bitcoin imovina ne pojavljuju.

"Rezolucija (bez obzira na to koji prevladava) će gotovo sigurno pogurati cijenu za nove maksimume", rekao je on.

Ovaj relativno mirno u suprotnosti sa oštrim nestabilnost koja bitcoin cijene doživjela u proteklih nekoliko dana, kao i digitalnu valutu postigli svih vremena više od $ 1,325 pred odluku SEC-a o predloženom Bitcoin ETF-a.

Cijene onda je potonuo gotovo 30% na oko 1.022 $ kada je vladina agencija odbacila plan, iako je digitalna valuta je od oporavila.

Cijene

Povezane vijesti


Post Cijena

Bitcoin skuplja od dva meseca do najviše 1000 dolara

Post Cijena

Bitcoin cijene yo-yo u Q1

Post Cijena

Prodaja i kratko: Bitcoin trgovci se pripremaju za moguće viljuške

Post Cijena

Bitcoin Cijene porasle 15% za dostizanje Post Mt. Gox Crisis High

Post Cijena

Da li je zrac izgubio? Cena Zcash-a je pronalaženje poda od 50 dolara

Post Cijena

Analiza: Oko 70% bitkoina nepotrošenih šest meseci ili više

Post Cijena

Bitcoin cijena se vraća na tržište kao trgovci Brace za Bitfinex News

Post Cijena

Cena Bitcoin-a iznosi više od 266 dolara i udvostručuje novi maksimum svih vremena

Post Cijena

Bitcoinova cena se prelazi iz opsega da dostigne 900 dolara

Post Cijena

Bitcoinova cena je iznad 1000 dolara, ali će to trajati?

Post Cijena

Blockchain Low među korporativnim investicionim prioritetima, PwC Finds

Post Cijena

Bitcoin cijena padne ispod 600 dolara Kako se Brexit nada Falteru