Bitcoinova cena Izgubljena na 900 dolara dok Kina zabrinjava zaostajanje | BA.concellodemelon.org

Bitcoinova cena Izgubljena na 900 dolara dok Kina zabrinjava zaostajanje

Bitcoinova cena Izgubljena na 900 dolara dok Kina zabrinjava zaostajanje

Bitcoin cijene iskusili intenzivnu cijenu volatilnosti 9. Januara, nastavljajući trend koji je bio novi normalan od kraja prošle sedmice.

Cijene u manje od dva sata preko globalna razmjena pala gotovo 5% danas, opada iz otvaranja cijeni od $ 913 na dnevni minimum od $ 878, prema CoinDesk USD Indeks Bitcoin Cijena (BPI) podataka. Nakon pada, Bitcoin cijene porasle oko 3,4% do $ 908,37, prije nego što ponovo sužava off ispod $ 900.

Nastavak nestabilnost tržišta dolazi u svjetlu novih zabrinutosti da kineska vlada može nametnuti dalje ograničenja na digitalnu valutu.

Nedavno je Narodna banka Kine (Pboc) predstavnici metwith kineske razmjene OKCoin, Huobi i BTCC, iako detalje o čemu se raspravljalo na sastancima, kao i povijesti između dva tabora, i dalje je u velikoj mjeri prikrivena.

Ono što znamo je da Pboc objavio dva odvojena statementsto javnosti 6. Januara, a oba je citirao iz 2013. Godine vlade dokument upozorava da bitcoin nije valuta i da zainteresovani investitori trebaju biti sigurni da izvagati sve relevantne rizike.

Odvojena izvještaja su naveli da su Pboc možda nametnuti (ili na neki drugi način armirani) svoju želju da se razmjene ograničiti marketing i provoditi know-your-kupca i borbu protiv pranja novca pravila.

Ovi potezi imaju provokedmemories 2013. Godine, kada je oštar dobici cijena Bitcoin je zatraženo Kina zategnuti ograničenja na digitalnu valutu.

Novi konfuzija

Izaziva zbunjenost je sada ono što se čini da je jaz između onoga što se prijavljuje lokalnih izvora kineski vesti i same razmjene.

Kina Securities Journal, na primjer, prijavio todaythat domaćih regulatora su s obzirom na "third-party hosting platforme" za zaštitu investitora, prema istaknuti lokalni Twitter news feed.

Predstavnici velikih Bitcoin razmjene, međutim, i dalje ukazuju na to da su sastanci bili obični, sa jednim razmjena zaposlenih nazivajući članaka "pretpostavke".

U komentarima na CoinDesk, Star Xu, direktor i osnivač Bitcoin razmjene OKCoin, potvrdio je da je bio prisutan na sastanku 6. Januara, ali je naveo da je razmjena neće praviti promjene u svoje poslovanje na osnovu razgovora.

Xu je rekao CoinDesk:

"OKCoin provodi više mjera zasnovanih na riziku, uključujući skrining korisnika, tražeći dokaz sredstava, atestiranje pravilnoj upotrebi trgovinske platforme, provjeru vlasništvo njihovih bankovnih računa, a kada je to potrebno, odbacuje njihove trgovine sposobnosti korisnika koji ne zadovoljavaju OKCoin je rizicima kontrole na bazi. "

Drugdje, i OKCoin i BTCC udaljena izvještaja themselvesfrom da predložena su bili pod dodatnim nadzorom zbog mogućeg odliva kapitala.

Pomiješane reakcije

Što se tiče kako će se događaji utiču na tržištima ispred, učesnici na tržištu činilo neizvjesno.

Angel investitor Chandler Guo, na primjer, je rekao da vjeruje da je to "samo početak" na ono što bi mogao biti i drugih aktivnosti iz kineske vlade za slamanje Bitcoin Trading, iako nije dodati bilo koji pogled na svoje mišljenje.

"Zima dolazi", rekao je, ne ulazeći u detalje dalje.

Drugim trgovcima, uključuju Bitcoin Core developer BTC Drak razgovarao sa svoje opšte nepovjerenje kineske vlade, ističući da čini akcije koje su se dogodile tijekom posebno pozitivan period za digitalnu valutu i njegovim izgledom.

"Tajming nije bilo slučajno. U cijenu je ludi, preko 1000 $ [a to je] pokriven na kineskoj državnoj televiziji", rekao je on.

Komentara, dok neosnovane, govore da je opća percepcija na tržištu o razvoju u Kini i prakse razmjene Kina-based, koji su ranije na udaru zbog prakse izvještavanja zvuka.

Outlook sigurni

Usred ove sredine, to je nejasno što bi se moglo dogoditi sljedeći.

Bitcoin cijene alternativni između perioda kada su ili rangebound ili doživljava divlje volatilnost, rekao je menadžer kriptovaluta fond Jacob Eliosoff CoinDesk.

"Mi smo i dalje u divlje nestabilnom modu, gdje manja vijest može izazvati velike poteze. Negdje uskoro će stabilizirati malo i trebalo bi da vidimo zid ponuda i nudi izgradnju na obje strane, pomažući da se stabilizira cijenu."

Kriptovaluta direktor hedge fonda Tim Enneking također naglasio ključnu ulogu tržišne dinamike, ukazujući na oštar dobitke cijenu uživali u proteklih nekoliko sesija. On je tvrdio da je prije razine otpora Bitcoin postala podršku zbog tih skupova.

Pete Rizzo doprinijeli izvještavanja.

PricesChina

Povezane vijesti


Post Cijena

Jedan za sve? Citi, DTCC i PwC Talk Blockchain timski rad na konsenzusu 2017

Post Cijena

Bitcoinova cijena je skoro prešla 1000 dolara

Post Cijena

Gde će Bitcoin Cijene postati post-halving?

Post Cijena

Bitcoin cijena Utjecaj debatovan prije moguće japanske stimulacije

Post Cijena

Bitcoin Freefall: Cene padaju skoro 200 dolara za 1 sat

Post Cijena

Bitcoin ide Mainstream s uključivanjem na Yahoo! Finansije

Post Cijena

Kako će Blockchain Tech promijeniti reviziju za dobro

Post Cijena

Blockchain Low među korporativnim investicionim prioritetima, PwC Finds

Post Cijena

Bitcoin Halving 2018: hoće li cena porasti ili pasti?

Post Cijena

Bitcoinova cena bori se sa novim otporom u ponudi za kršenje $ 1,000

Post Cijena

Prodaja i kratko: Bitcoin trgovci se pripremaju za moguće viljuške

Post Cijena

Da li će Brexit i Kina nastaviti da utiču na cene bitkoina?