Bitka Sentiment Goriva Bitcoin Povratak na $ 1,000 | BA.concellodemelon.org

Bitka Sentiment Goriva Bitcoin Povratak na $ 1,000

Bitka Sentiment Goriva Bitcoin Povratak na $ 1,000

Bitcoin cijene doživjela značajne dobitke ove sedmice, gurajući viši kao sentiment oporavila od zaostajanja uticaja na tržištu previranja.

Digitalna valuta porasla na čak $ 1,024.14 3. Februara, oko 11,5% iznad početnoj cijeni od $ 918,56 28. Januara, na osnovu indeksa CoinDesk Bitcoin Cijena (BPI).

U vrijeme izvještaja, Bitcoin je trgovanje na $ 1,015.11, malo ispod nedeljnik visok.

Ovaj oštar dobit u odnosu na mlake porast od 3% nastaje tokom sedmice kroz 27. Januara i više značajan rast od 7,9% proizvedene tokom prethodne sedmice.

Bitcoin je cijena volatilnosti bio je prilično miran tokom ove dve nedelje, jer je opuštena nakon intenzivnog cijenu fluktuacije iskusili oko početka godine.

Ipak, veći rast je viđen izvan tržišta američki dolar.

CNY denominirane Bitcoin je uspio uživati ​​u još više robustan dobit, skok više od 20% u toku sedmice visokih ¥ 7,186.17 nakon otvaranja nedelje na ¥ 5,964.90, dodatni BPI brojke pokazuju.

U vrijeme izvještaja, Bitcoin je trgovanje na ¥ 7,129.10, manje od 1% ispod nedeljni visoke ranije postignut 3. Februara.

Sentiment polako oporavlja

Analitičari ukazao na nedavne poboljšanje raspoloženja kao poticaj za povećanje.

Ranije ovog mjeseca, trgovac sentiment naišao teškim uslovima kada oštar cijenu nestabilnost Bitcoin je motiviran Narodne banke Kine (Pboc) da interveniše i sastati se sa glavnim kineskim razmjene BTCC, Huobi i OKCoin. Startups kasnije ispao marže trgovanja i počeo naplate naknade trgovanja, dva događaja neki su nagađali da pomažu u smanjenju volatilnosti.

Međutim, Bitcoin obim trgovanja poplavljeno na razmenu bez naknade, čime je još jednom postavio pitanje koji su bili pouzdani trgovanja brojke zvuka.

U novije vrijeme, trgovci su postali optimističniji, prema nekoliko tržištu posmatrača.

Algoritamski trgovac Jacob Eliosoff naglasio ključnu ulogu koju Kine investitori i trgovci igraju na tržištu bitcoin, kao i njihove nedavne skok u trgovačke aktivnosti.

On je naveo da, iako njihov tačan motiva ne može biti jasno, sigurno je da iako su ovi učesnici na tržištu ", zazirao od Bitcoin" u proteklih nekoliko tjedana, oni "su došli urlajući back".

Petar Zivkovski, COO leveridžom Bitcoin trgovačke platforme Whaleclub, je također naglasio kako Pboc intervencija pogođeni trgovac sentiment.

"To je viđeno kao znak legitimitet za Bitcoin", rekao je on.

Kineska take

Ipak, postoje neki koji čekaju na daljnje najave.

Zhou Shouji, operator Kina OTC trgovačku firmu FinTech blockchain grupe, rekao je da je uvjeren dalje Pboc akcije su na vidiku.

"Svi čekaju u narednih Pboc akciju", rekao je on.

Osim toga, on je zabrinut da bez margina trgovanja i automatsko trgovanje, cijene mogle pasti brže na bilo kakve negativne poteze.

Već, razmjene Čini se da je izrazio želju za uklanjanje naknade, sa OKCoin povlačenje je announcementit će olakšati cijene.

U trenutku pisanja, Huobi je rekao da nije bio uključen u bilo kakve razgovore na niže naknade, dok BTCC nije ponudio nikakvu izjavu.

Jaku tržišnu dinamiku

Ipak, sve to se dešava zbog poboljšava raspoloženje. Zivkovski govorio kako dinamika tržišta pomogla goriva ovaj reli:

"Ova Bull Run je podstaknut šorc zatvaranja, pa napajanje cijena sa više potiska, kao i nedostatak naloga za prodaju na mnogim razmjene, što je stvorilo vakuum likvidnosti koja je omogućila cijenu da brzo rasti", rekao je on.

Robusne prirode trgovac sentiment ilustruje Whaleclub podataka, što pokazuje da je tržište u prosjeku 84% dugo u sedam dana od 28. Januara i 3. Februar.

Tokom svih osim jednog od tih sjednica, na tržištu je bila duga najmanje 80%.

Povjerenje, obim kojim pozicijama sjednici su veći nego što je uobičajeno, bio je u prosjeku 82% u toku sedam dana, i bio je najmanje 80% u šest od posljednjih sedam sesija.

U narednom periodu, te dinamika na tržištu može pomoći Bitcoin stvoriti podršku na 1.000 $, nešto što će biti "prvi", prema Tim Enneking, predsjednik Crypto Asset Management.

On je naglasio da "To će biti malo za 1000 $ da postane podrške nivou", ukazujući na fluktuacije cijena odvija u proteklih 24 sata.

PricesChina

Povezane vijesti


Post Cijena

Bitcoin cijena testira 460 dolara, ali ne uspije na usponu

Post Cijena

Ex-JPMorgan trgovac Objašnjava zašto je cena od 440 bito koka preneta

Post Cijena

Cena Bitcoin Tops $ 1,000 Za najduži rast u istoriji

Post Cijena

Jedan od bitkoinih velikih fondova prodaje se pred Odlukom ETF-a

Post Cijena

Bitcoin cijena Utjecaj debatovan prije moguće japanske stimulacije

Post Cijena

Da li će Brexit i Kina nastaviti da utiču na cene bitkoina?

Post Cijena

Bitcoin cijena mogla da dostigne $ 98.5k Say Wall Street analitičari

Post Cijena

Bitcoinova cena je iznad 1000 dolara, ali će to trajati?

Post Cijena

Kako Bitbanks može riješiti problem bitnosti britvice

Post Cijena

Bitcoin cena pada 1000 dolara posle udvostručenja za 7 dana. Šta dalje?

Post Cijena

Od najgore do prve: Bitcoinova cena Završava 2018 na vrhu

Post Cijena

Bitcoin cijene yo-yo u Q1