Bitkain cijene Spikes uz pozitivne PayPal vijesti | BA.concellodemelon.org

Bitkain cijene Spikes uz pozitivne PayPal vijesti

Bitkain cijene Spikes uz pozitivne PayPal vijesti

Cijena Bitcoin na CoinDesk USD Bitcoin Indeks cijena (BPI) danas je porastao za više od 10% do press vremena od $ 443,69, što je najviši ukupni od 18. Septembra.

Cijene na USD BPIwere do 11,12% u vrijeme objavljivanja, raste iz otvorene od $ 398,89 i minimum od $ 391,46 uočeni na oko 10:10 BST.

Iako je bilo mnogo špekulacija o najnovijim cijenu krize Bitcoin-a - sa debate bijesan o tome da li rasprostranjena usvajanje trgovac i povećana industrijska rudarstva su negativno utiče na cijenu, najnoviji porast je u velikoj mjeri pripisuje jednom vijesti događaja.

U cijenu je gore od $ 460 plove mjesec dana, prije nego što je oštriji pad 18. Septembra donio je na minimum od $ 387,76. Do danas, cijena je kretala oko oznaka 400 $ za većinu u tjednu.

Raffael Danielli, koji prati Bitcoin kretanja cijena na svom ličnom blogu Matlab trgovina, predložio da se korelacija između vijesti i cijenu usponu je inarguable, što se dokazuje grafikone podataka od velikih razmjene.

Rekao je CoinDesk:

"Spike danas je lijep primjer vijesti udara na tržištu i kako tržište reagira."

Slično tome, cijena Bitcoin na CoinDesk CNY BPIrose na ¥ 2,717.18 visok, približno 7,07% povećanje od dana otvaranja cijenu ¥ 2,472.20.

Cijene USD raketa na vijesti

Iako je većina nedavnih promjena cijene samo su se pokazali labavo povezana sa vijesti, najnovije šiljak je značajan kao što se čini da ima direktno pratio prvog objavljivanja PayPal partnerstvo publikacijama kao što su CoinDesk, Forbesand TechCrunch.

Cijena Bitcoin na Bitstamp, najveći svjetski razmjena USD Bitcoin prema BitcoinCharts, ruža divlje od oko 395,29 $ u 13:15 GMT do $ 450.00 samo jedan sat kasnije u 14:15 BST.

Cijene na sjedištem u Hong Kongu Bitfinex porastao na sličan način, penjanje od oko 397,06 $ u 13:15 GMT do $ 445,27 u narednih sat vremena.

CNY cijene slijediti odijelo

Cijene na glavnim CNY razmjene slijedi sličnu putanju kao i one na velikim USD razmjene, iako su cijene odbio na tržištu od udara vrhunac kao vremena za novinare.

Na primjer, cijena Bitcoin na Huobi porastao na ¥ 2.735 u 14:30 BST, u odnosu na ¥ 2.424,70 u 13:15 BST, kada su cijene počele rasti na razmjeni.

Podaci iz OKCoin, najveća razmjena Kine po volumenu, pokazuje sličnu putanju.

Tržištu manjak pad

Kao pozitivan znak da je najnovije poskupljenje može označiti preokret najnovijih opadanju, podaci iz BFXdata su pokazali da je došlo i do promjene u načinu na koji su klađenje investitora na budućnost Bitcoin danas.

Nakon oštar skok u aktivnom bitcoin swaps počinje 20. Septembra, BFXdataillustrated da je takvo ponašanje na tržištu pala naglo počinje u 14:15 BST.

Bitfinex je jedan od tri glavna razmjene Bitcoin, uključujući BTC-e i OKCoin, koje nude margina trgovanja. Investicija alat omogućuje investitorima da kraće ili duže na tržištu, efikasno postavljanje opklade na budućnost negativna ili pozitivna učinak Bitcoin.

Pad u ukupnom izuzetan swaps ukazuje na broj investitora možda zatvorili svoje kratke pozicije na bitcoin, iako jer su podaci samo daje ukupan iznos se ne zna koliko trgovci su zatvorene te pozicije.

Dodatni izvještavanje doprinijela Tanaya Macheel

PricesPayPal

Povezane vijesti


Post Cijena

Bitcoinova cijena je skoro prešla 1000 dolara

Post Cijena

Od najgore do prve: Bitcoinova cena Završava 2018 na vrhu

Post Cijena

Kako Bitbanks može riješiti problem bitnosti britvice

Post Cijena

Japan: Novo srce bitkoina

Post Cijena

Bitcoin cena pada na 14 procenata Nakon Bitfinex Flash-a

Post Cijena

Bitcoin Freefall: Cene padaju skoro 200 dolara za 1 sat

Post Cijena

Bitcoin Halving će aktivirati strah od nestanka

Post Cijena

Jedan od bitkoinih velikih fondova prodaje se pred Odlukom ETF-a

Post Cijena

56% bitkoinara Veruje da će bitkoin cena dostigati 10 kilograma u 2018

Post Cijena

Blockchain Low među korporativnim investicionim prioritetima, PwC Finds

Post Cijena

Kako će Blockchain Tech promijeniti reviziju za dobro

Post Cijena

Bitcoin trgovci odmeravaju nove rizike kao skaliranje vraćaju se u centar pažnje