Bloomberg sada Listing Bitcoin Cijene na finansijskim terminalima | BA.concellodemelon.org

Bloomberg sada Listing Bitcoin Cijene na finansijskim terminalima

Bloomberg sada Listing Bitcoin Cijene na finansijskim terminalima

Bloomberg je počela sa pružanjem Bitcoin cijene za više od 320.000 pretplatnika preko svojih Bloomberg Professional usluga.

Usluga će omogućiti korisnicima da prate i grafikon datafrom Coinbase i Kraken. Također će pratiti digitalne vijesti valute i relevantnih društvenih medija postove od više od 100.000 izvora.

Svi korisnici trebate učiniti da biste pristupili novi servis je tip VCCY <GO> o profesionalnoj službi Bloomberg.

Bloomberg je govorilo da beworking na cijenu ticker Bitcoin u avgustu prošle godine. U to vrijeme iznutra izvor rekao BTCGeek da zaposleni Bloomberg mogli pristupiti nova funkcija na njihov Bloomberg terminala i potražite Bitcoin cijene.

Pomiješane reakcije

Odluka Wall Street Journaldescribed Bloomberg da počne da pruža Bitcoin cijene kao "ključni pečat odobrenja" i da će taj potez sigurno dočekati mnogi u bitcoin zajednici. Međutim, Bloomberg je istakao da su mišljenja o Bitcoin su mješoviti:

"Svako od Warren Buffett i Marc Andreessen za Winklevoss blizance i Internal Revenue Service je smatrao na održivost digitalnu valutu. Ovisno o vašem vidikovac, Bitcoin može biti najveći tehnološke inovacije od interneta ili hir čiji sudar će biti kao strmoglavi kao meteorski uspon. "

Iako Bitcoin ima neke značajne detractorsin finansijske zajednice, Bloomberg je tvrdio da je to jednostavno nemoguće ignorirati digitalnu valutu, zbog visoke razine interesa, dodajući:

"To je napomenuti da mi se ne odobravaju ili garantiraju Bitcoin, a investitori ne mogu trgovati Bitcoin ili druge digitalne valute na Bloomberg."

Podsticanje inovacija

Bloomberg je rekao svoju odluku da počne da pruža informacije o kontroverznom tržište kao Bitcoin je zatraženo od strane nekoliko razloga. Kompanija vjeruje da može ponuditi bolje transparentnosti i može pomoći Foster inovacija.

"Dok Bitcoin i na drugim tržištima virtualne valute još uvijek u nastajanju, oni predstavljaju zanimljivu raskrsnici finansija i tehnologije. S obzirom da je Bloomberg sjedi pravo na toj raskrsnici, pružajući cijene za ovaj nerazvijeno tržište se prirodno uklapa za nas", Bloomberg je istakao.

Na kraju, Bloomberg je rekao da je samo odgovor na potrebe klijenata. Bloomberg klijenti su sve više zainteresirani za Bitcoin i druge digitalne valute, tako da im je potrebna alate za bolje praćenje kretanja na ovim tržištima u razvoju.

Bloomberg uključen niz upozorenja u svojem priopćenju, rekavši da interes svjetskih valuta ide gore, ali oni i dalje predstavljaju samo dio globalne upotrebe fiat valute. Kompanija je također istakao da je reakcija iz vlade je mješovit i regulatorno okruženje ostaje nejasno.

"Dok Bitcoin je do sada preživjela intenzivan nadzor medija, skandal i divlje ljuljačke cijena, ne sigurno postoji garancija da bitcoin će istrajati", zaključio je kompanija.

PricesBloomberg

Povezane vijesti


Post Cijena

Ko kupuje Bitcoin? Tražnja traje uz strahove viline

Post Cijena

Bitcoin trgovci odmeravaju nove rizike kao skaliranje vraćaju se u centar pažnje

Post Cijena

Predsednik ECB: Cipopokutna cijena Bum koji ima ograničen uticaj na privredu

Post Cijena

Bitcoin Halving 2018: hoće li cena porasti ili pasti?

Post Cijena

Cijena Bitcoin opada ispod 700 dolara Kao što je tržišni izgled slabljen

Post Cijena

Cena Bitcoin Tops $ 1,000 Za najduži rast u istoriji

Post Cijena

Dvostruki standardi: dolazna potporna interoperabilnost blokchain-a

Post Cijena

Nakon dvogodišnje visoke, će bitkoinova cena porasti ili pasti?

Post Cijena

Bitcoin cena Flirts sa 630 dolara kao trgovci Bet Long

Post Cijena

Bitcoin Freefall: Cene padaju skoro 200 dolara za 1 sat

Post Cijena

Bitcoin cijena padne ispod 600 dolara Kako se Brexit nada Falteru

Post Cijena

Bivši JPMorgan strategičar: Euro kolaps će povećati rast goriva Bitcoin