Cena bitke je 500 dolara, povećanje od 50 puta u samo 12 meseci | BA.concellodemelon.org

Cena bitke je 500 dolara, povećanje od 50 puta u samo 12 meseci

Cena bitke je 500 dolara, povećanje od 50 puta u samo 12 meseci

UPDATE (19. Novembra 13:01 GMT): cijena Bitcoin dostigao $ 900 na Mt. Gox oko 01:15 GMT, uz najveću cijenu snimljene na BTC je Kina 6.989 CNY ($ 1.147) oko 01:00 GMT.

U CoinDesk BPI dostigao $ 781 u 01:13 GMT. Cijena je sada pala, iako, s BTC Kina pokazuje 4.000 juana Mt. Gox pokazuje $ 670 i CoinDesk BPI pokazuje $ 575.

--------------------------------------------------

UPDATE (18. Novembra 22:45 GMT): cijena Bitcoin dostigao $ 750 na Mt. Gox u posljednjih sat i pol. Najviša cijena dostigla prema CoinDesk BPI je $ 636 u 21:28.

Ovo poskupljenje poklopio sa saslušanja u Senatu o Bitcoin, u kojoj se raspravljalo o prednostima i manama digitalne valute.

--------------------------------------------------

UPDATE (18. Novembra 13:45 GMT): u 24 sata od ovog izvještaja, Bitcoin je na vrhu, čak 600 $ na Mt. Goxand lebdi iznad ili ispod tog trenutka. Tradicionalno jeftinijim razmjene Bitstampand BTC-epassed oznakom $ 500 u isto vrijeme, stvarajući razliku od preko $ 80.

Indeks CoinDesk Bitcoin Cijena ima trenutnu cijenu od $ 526. BTC Kina, sada najveći Bitcoin exchangeby obim trgovine na svijetu, zapravo vidio vrijednost do ekvivalent američkog dolara od preko $ 640 za kratko, pa ostaje više od bilo koje druge razmjene.

--------------------------------------------------

Oni bitkoine od koje ti je bez daha na $ 300just nekoliko dana tjedna? Oni su bili jeftino - vrijednost 1 BTC je sada prošlo 500 $.

Cijene pogodio ovaj rekord i orijentir figura u 11:50 GMT 17. Novembra, au vrijeme pisanja ovog teksta su trgovanje na $ 503,10 na Mt. Gox

To znači: ako ste kupili zalihu bitkoine budu apsolutno najviši vrh cijeni od $ 266 * u travnju 2013. Godine, a nakon toga je bilo muka kao cijena pala na $ 65 iste nedelje, sada ste gotovo udvostručio svoju investiciju. Pod uslovom da nisi smanjiti gubitke i prodati prerano, to je.

Vrijednost Bitcoin je počeo ponovo raste gotovo odmah nakon toga, ponovo probijanja $ 100 oznaka prije maja i lebde u toj regiji u cijeloj sjevernoj hemisferi ljeto. To je prošao kroz 200 $ krajem oktobra, a od tada je cijena chartshave bio blizak i vertikalno, udaranje $ 300 6. Novembra i $ 400 na svim berzama do 15. Novembra.

--------------------------------------------------

Trenutno 12003175 bitkoine u postojanje. Ukupno tržište kapa je 5581140286 $ po Indeks Bitcoin Price, sa 1.212.833 bitkoine mijenja ruke u protekla 24 sata. U prosjeku 50,535 bitkoine su transakcije svakog sata.

--------------------------------------------------

Zašto se ovo događa?

Bitcoin je preživio nekoliko udaraca u to vrijeme, većina značajno zatvaranje crnog tržišta Svila Roadonline i niz hladno statementsfrom predstavnici Vlada. Da je nastavio da raste i pored tih zastoja i mogu se gura vrijednosti čak i veći, jer su investitori osjetiti otporniji sredstava nego što se ranije mislilo.

FBI je zaplijenila ukupno 171.955 BTC od svile u oktobru 2013. Godine, iznos toliko značajna je bilo glasina da bi mogao utjecati vrijednosti Bitcoin-a. Još uvijek nije jasno šta je Biro namjerava učiniti sa svojom haul, ako ništa drugo.

"Skoro svaki komad loše vijesti o pojedinačnim slučajevima najavilo više očekivanja da Bitcoin će platiti cijenu."

Imovine sa značajnijim vrijednosti je također značilo višeg profila hack, prevara i krađa. Kompanije kao što su i sami u Australiji Inputs.iofound iz njihovih dubina kao sada značajne naslage napadnuti.

Ono što je bio vrijedan nekoliko tisuća u 2012. Godini bio je iznenada vrijedan milijune, i ljudi sa dosta iskustva pronalaženja naivnih sigurnosne rupe želeo.

Radije nego da se suoči gnev svojih korisnika, u vlasnici takvih biznisa jednostavno je strah i pobjegao. Kao nedavno kao i prošle sedmice, (navodno) sjedištem u Hong Kongu GBLalso nestao, zajedno sa sredstvima svojih klijenata.

Ipak, vrijednost nikada nije pao. Skoro svaki komad loših vijesti o pojedinačnim slučajevima najavilo više očekivanja da Bitcoin će platiti cijenu. Da je nastavio da raste i pored ovih zastoja bi mogao biti hranjenje leđa i gura vrijednosti čak i više, jer su investitori osjetiti Bitcoin je otporniji sredstava nego što se ranije mislilo.

Vlada je plaća koliko attentionas hakeri i prevaranti. Američkog Senata Odbora za domovinsku sigurnost i Vladine poslove (HSGAC) počet će rasprava o Monday 18 novembra sa predstavnicima pet oprezni federalne agencije i predstavnika iz zajednice Bitcoin zastupanja. Još jedna Senat Odbor za bankarstvo, stanovanja i urbanog poslove će održati ročište Bitcoin na Utorak 19 novembra.

Opet, vijest ovih saslušanja nisu imali negativan uticaj na vrijednosti Bitcoin-a.

Shutdown Put svile je 2. Oktobra 2013. Godine izazvao je samo mali pad u bitcoin cijenu.

Širom svijeta

Krajem 2013. Godine također došlo do aksijalnog pomaka prema Aziji, kao BTC Kina je postala najveći volumena Bitcoin exchangewith vlastite cijene rekordnu. Izvještaji medijske pažnje i raširene rudarskih aktivnosti su napravili neki se pitaju da li Kina vozi u porastu. Čak u travnju, kada je većina dala kredit za Bitcoin uspon na račun konfiskacije vlade banke, tvornice Shenzhen bili zauzeti lomljenja od rudarskih hardver i prodaje ga na lokalno stanovništvo.

Dvije sedmice zatvaranje američke Savezne vlade u oktobru 2013. Godine više od gornje granice duga disputedid malo poveća vjera u novac vlada podržava, a posebno onaj koji djeluje kao svjetski rezervne valute. Svaki put riječ 'default' se čak spominje u tom kontekstu, bez obzira na očekivani ishod, oči počinju da traže alternativne imovine.

Bilo je i drugih alternativnih teorija, uključujući i onaj koji Bitcoin vrijednost je prešao u vodstvo od nesretne milijune očajnički sticanje currencyto oslobode CryptoLocker malware.

Bubbles

Zrak u aprilu bila gusta sa gloatingof cinici digitalnu valutu i pokušava čak i tehnologija medija da analyzethe faktora Bitcoin je "sudbina" i tražiti alternative. Ali Bitcoin Pokazalo se da je više Amazon.com nego Pets.com i ako je to balon, to je jedan sa tendencijom respawn.

Sada, kao $ 1,000 ćete dobiti samo dva bitkoina, krike "bubble! ' nisu nestali.

Garrick Hileman, istoričar ekonomije na London School of Economics, kaže da je prerano reći da li vidimo balon u Bitcoin. On smatra da mnogo faktora vožnje na povećanje cijena, uključujući i čista špekulacija, povećana medijska pokrivenost i pažnju regulatora.

"Rastuća regulatorni pažnja koja Bitcoin prima vjerovatno ima pozitivan učinak. To može izgledati nelogično, ali da ide mainstream, Bitcoin je potrebno više propisa, a ne manje."

Hileman rekao je američki Senat rasprave naredne sedmice ne samo da će donijeti više publiciteta bitcoin, oni mogu dovesti do dodatnih regulatornih smjernica.

"Nedostatak pravne jasnoće je nedvojbeno najvažniji problem suočava Bitcoin sada. Na primjer, banke se boje Bitcoin, i nespremnost banaka da rade sa rastućim Bitcoin ekosistem je značajna prepreka za šire usvajanje", dodao je on.

Sugestije balona vjerojatno će nastaviti rasti i to je pametno da dođemo do ponese jednostavno je veća cijena. To bi moglo biti jednako mudro ostati spreman da skoči na drugom pad cijena na $ 65.

Ili možemo se smejati na ovu priču za godinu dana - ne jer je cijena je srušio, već zato što je skočio na još nezamislivo nivoa. Neko od novembra 2012. Bi tada pronaći ideju 500 $ sasvim urnebesno previše.

* Cijene na BTC Kina su zapravo preko ekvivalent od $ 300 u aprilu 2013. Godine, ali je razmjena trgovine samo u kineskom RMB.

PricesUS Senat

Povezane vijesti


Post Cijena

Bitcoin Cene prelaze $ 500 barijere na hit 20-mesečne visoke

Post Cijena

Bitcoin cijena Utjecaj debatovan prije moguće japanske stimulacije

Post Cijena

Bitcoinova cijena je skoro prešla 1000 dolara

Post Cijena

Bitcoinova cena bori se sa novim otporom u ponudi za kršenje $ 1,000

Post Cijena

Japan: Novo srce bitkoina

Post Cijena

Bitcoin Halving 2018: hoće li cena porasti ili pasti?

Post Cijena

Bitcoin cijena se vraća na tržište kao trgovci Brace za Bitfinex News

Post Cijena

Bitcoin cijena mogla da dostigne $ 98.5k Say Wall Street analitičari

Post Cijena

2018 je donio Bitcoin buđenje

Post Cijena

Nakon dvogodišnje visoke, će bitkoinova cena porasti ili pasti?

Post Cijena

Bitcoin cijene yo-yo u Q1

Post Cijena

Bitcoin Cijene porasle 15% za dostizanje Post Mt. Gox Crisis High