Cijena Bitcoin Falls do $ 500, najniži nivo Od maja | BA.concellodemelon.org

Cijena Bitcoin Falls do $ 500, najniži nivo Od maja

Cijena Bitcoin Falls do $ 500, najniži nivo Od maja

Cijena Bitcoin na CoinDesk USD Bitcoin Indeks cijena (BPI) pao ispod 500 $ danas.

U 14:30 UTC, cijena je pala gotovo 9% do $ 496,27, što je najniži nivo od 21. Maja kada je zabrinutost zbog restriktivne regulacije u Kini bili rasprostranjeni.

Naime, pad ispod 500 $ je bilo kratkog daha, sa BPI brzo oporavlja u odnosu na znak $ 500 do $ 512,26 u vrijeme pisanja.

Nema jasnih razloga

Iako niko vijest događaj jasno mogla biti povezana na cijenu pada, spekulacija je bijesan na Reddit i druge Bitcoin uporišta zajednice o tome šta su faktori koji doprinose padu tržišta.

U svom najnovijem izvještaju BitBeat, Wall Street Journal je predložio da je nedavna potrošačkih finansijsku zaštitu Bureauwarning i Bitstamp najava da je imao promijenjenim bankarskom partneri su bili potencijalne faktore.

Poštovani Bitstamp kupci-molimo pobrinite se da koristite naš ažurira detalji bankarskog prilikom slanja vašeg transfera Bitstamp.

- Bitstamp (@Bitstamp) 13. Avgust 2014

Međutim, WSJacknowledged da nesigurnost od preko regulacije možda također bio doprinos uzrok.

Vytautas Karalevičius, Spectro Coin suosnivač i izvršni direktor, rekao CoinDesk on smatra sva tri događaja biti faktore, iako je rekao Bitstamp mogao biti najvažniji od tri i dodao:

"Bitstamp mijenja banke dobavljača iz Unicredit Raiffeisen može imati dva efekta. Prvo, neke depozite na stare Unicredit račun su odskakanje natrag, tako da ljudi koji su bili spremni da kupe Bitcoin ovih dana ne podržavaju zahtev za to. Također, to pokazuje potencijalni problem [čak] najlikvidnijih razmjena suočiti. "

Iako je prijedlog je prvi put predstavljen prošlog mjeseca, sve veći broj poslovnih lidera Bitcoin počele seli u formalno ospori predloženog okvira. Boston-based Bitcoin pokretanja krug čak proglasio je juče da neće serveNew York kupaca treba se zakoni doneseni.

U razgovoru za CoinDesk, Shawn Sloves, direktor globalne Bitcoin razmjene mreže Atlas ATS ponudio drugačije mišljenje. On je predložio da je ukupna saturacionog u Bitcoin deviznom tržištu i dalje je faktor koji doprinosi. New York propisa, bez obzira na oblik u kojem dodaje, biti blagodat za industriju, dodao je on.

Sloves je objasnio:

"Po onome što sam vidio, tu je tačka zasićenja razmjena pojavljuju svake nedelje u različitim zemljama, i oni stvaraju fragmentacije i okretanje bitkoine i digitalne valute, a zbog nelikvidnosti, dodaje do nestabilnosti."

Kina tržišta ogledalo SAD

U trenutku pisanja, Kina tržišta je vidio sličnu reakciju, po cijeni od Bitcoin na CoinDesk CNY BPI pada skoro 8% i dostigao ¥ 3,075.27.

Ova brojka je pao iz otvaranja cijene ¥ 3,339.58, koja je ujedno bila svakodnevno visok na tržištu.

U CoinDesk CNY BPI prati cijene Bitcoin na velikim Kina-based razmjene Bitcoin kao što su BTC Kina, Huobiand OKCoin.

Optimizam ostaci

Unatoč nedavnom cijena pada, lideri Bitcoin industriji izrazio optimizam u razgovorima sa CoinDesk da će razvoj biti malo više od speedbump na Bitcoin putu ka mainstream usvajanje.

Payzabusiness konsultant razvoj Charlie Shrem, na primjer, napomenuti da je trenutna pad cijena predstavlja priliku za određene segmente tržišta bitcoin, rekavši:

"Biti 'dugoročni bik', to je dobra prilika da pokupi jeftin novac. Za dan trgovaca, kao što su oni uvijek kažu, 'Kupi niske visoke prodati."

ExpresscoinCMO i suosnivač Joseph Hsieh dalje naglasio dugoročnu vrijednost Bitcoin na CoinDesk, dodajući:

"Ako ste tehnolog, onda je cijena najmanje zanimljiv aspekt u odnosu na komunalnu Bitcoin i osnovni potencijal. Dotcom nesreći poginuo ukupnog tržišta vrednovanje internet kompanija, ali nije ubio osnovne vrijednosti na internetu."

PricesCharlie ShremAtlas ATS

Povezane vijesti


Post Cijena

Bitcoins Twitterati reaguje na pad cijene

Post Cijena

Tag cijena u Bitcoin Tag-u pada na High Street

Post Cijena

Bitcoin Cene Down Kao Mt. Gox Concerns eskalira

Post Cijena

Zašto je niža Bitcoin cijena Volatilnost je bez Panacea

Post Cijena

Blythe Masters: Wall Street ima prednost pre pokretanja Blockchain-a

Post Cijena

Prodati narudžbine sporo Bitcoin Rally kao All-Time High Remains Neugodno

Post Cijena

Bitcoin skuplja od dva meseca do najviše 1000 dolara

Post Cijena

Bitcoin krši $ 750, ali se bori za postavljanje novih 2018

Post Cijena

Bitcoinova cena se prelazi iz opsega da dostigne 900 dolara

Post Cijena

Bitcoin Freefall: Cene padaju skoro 200 dolara za 1 sat

Post Cijena

Predsjedništvo Donalda Trumpa moglo bi se pohvaliti bitkominu

Post Cijena

Satoshi Nakamoto Unmasking Možda će se voziti bitkoinova cijena relija