Crypto trgovci Flock to Altcoins uz cenu Bitcoin Malaise | BA.concellodemelon.org

Crypto trgovci Flock to Altcoins uz cenu Bitcoin Malaise

Crypto trgovci Flock to Altcoins uz cenu Bitcoin Malaise

Uz mnoge kripto trgovaca sjedi na marginama i čekaju vijesti iz Kine, volumena za Bitcoin, većina visoko trguje sredstva na tržištu, došlo je do pada.

Učesnici na tržištu trgovalo 6.670 bitkoina kroz Bitfinex, jedan od najvećih svjetskih razmjene po volumenu, u 24 sati kroz oko 21:30 UTC danas, više od 50% manje u odnosu na dnevni prosjek od 17.900 bitkoine tokom prošle sedmice.

Isto tako, volumen je smanjen na velika kineska razmjene Huobi, OKCoin i BTCC, svim berzama čija politika su pogođeni direktivama iz centralne banke te zemlje.

U tom kontekstu, pricehas Bitcoin je stabiliziran, oscilira između dnevni maksimum od $ 1.011 postignut u 01:15 UTC i sjednicu minimum od $ 1.001,00 hit u 07:00 UTC, CoinDesk Bitcoin Indeks cijena (BPI).

14. Sjednici februar dao sličnu priču, jer su cijene Bitcoin preselio u nešto većem rasponu od $ 987,33 i $ 1.106,44, dodatni BPI brojke otkrivaju.

Je rangebound trgovanja da bitcoin je iskusio može formirati dio šireg trenda, prema Vinny Lingham, tržišni analitičar i direktor identiteta pokretanja Civic.

Lingham rekao CoinDesk:

"Očekujem bitcoin za konsolidaciju oko 1000 $ za neko vrijeme, možda mjesec ili čak dva."

Dok neki bi mogli prihvatiti takav period niže volatilnosti, ovo smanjenje cijena pokreta takođe dovodi do manje mogućnosti za trgovce da profitiraju od cijene ljuljačke u kriptovaluta a.

Alternative pojavljuju

Ali, dok je tržišna Bitcoin je slegne, i mnoge druge kriptografske sredstva dobili TAILWINDS od razvoja.

U vrijeme izvještaja, osam od 10 najvećih cryptocurrencies na CoinMarketCap (navedeni u pogledu tržišne kapitalizacije) bile su veće za taj dan, sa Monero i crtica koji su iskusili najznačajnijih dobitaka.

Monero, znak koji pokreće blockchain koji uravnotežuje digitalnim potpisom pomoći očuvanju privatnost svojih korisnika, porasla na $ 13.74 na sjednici, više od 5,6% viša od cijene valute od $ 13.01 u 12:04 UTC, CoinMarketCap brojke otkrivaju.

U vrijeme izvještaja, Monero token, XMR, je trgovanje na $ 13.61, za 4,6% više za sjednicu.

Podaci dobiveni od kriptovaluta platformi za trgovanje Whaleclubshows korist da je ovaj konkretni altcoin je izvedena kao rezultat nedostatka trgovaca od interesa za Bitcoin.

"Vidjeli smo manjeg obima (i šorc i čezne) u proteklih nekoliko dana na BTC / USD, s trgovcima kreće na drugim tržištima koja nude veću volatilnost," Petar Zivkovski, COO za Whaleclub, rekao CoinDesk.

On je izdvojio Monero je XMR token posebno, što znači da "vidimo neki volumen hrle" u ovom privatnost orijentisane digitalne valute.

Dash, digitalna valuta koja korisnicima nudi privatnost i instant transakcije, i gurnuo više u 15. Februara. Je kriptovaluta popeo na $ 19.66 na sjednici, 8,6% više nego cijena valute od $ 18.10 u 12:04 UTC, prema CoinMarketCap.

U vrijeme izvještaja, crta je pao na $ 19.23, što je povećanje od 6,2% za taj dan.

Tim Enneking, predsjednik Crypto Asset Management, ponudio slično raspoloženje.

"Mi se također kreće malo novca u altcoins", rekao je CoinDesk.

Njegov take je da je to samo najnoviji primjer trgovaca ulaganja u manjim digitalnim valutama kada bitcoin cijene i dalje rangebound.

Cijene

Povezane vijesti


Post Cijena

Bitcoinova cena se prelazi iz opsega da dostigne 900 dolara

Post Cijena

56% bitkoinara Veruje da će bitkoin cena dostigati 10 kilograma u 2018

Post Cijena

Bitcoinova cijena je skoro prešla 1000 dolara

Post Cijena

Bitka Sentiment Goriva Bitcoin Povratak na $ 1,000

Post Cijena

Bitcoin cena oštro proticanje od 400 dolara

Post Cijena

Kako će Blockchain Tech promijeniti reviziju za dobro

Post Cijena

Bitcoin Shopping List ima za cilj podizanje svesti o visokoj ulici

Post Cijena

Bitcoin cijena padne ispod 600 dolara Kako se Brexit nada Falteru

Post Cijena

Bitcoin cijene yo-yo u Q1

Post Cijena

Prodaja i kratko: Bitcoin trgovci se pripremaju za moguće viljuške

Post Cijena

Pad cijena bitkoina dalje BTC Kina isključuje Fiatove depozite

Post Cijena

Princip PwC: kriptokvučnosti bi mogle da ostvare novu ekonomiju