Da li je Crypto Asset Class konačno došao u svoje? | BA.concellodemelon.org

Da li je Crypto Asset Class konačno došao u svoje?

Da li je Crypto Asset Class konačno došao u svoje?

Nije tajna da je Bitcoin, eter i drugih cryptocurrencies su na suzu.

Ali, da li je to oštar skok u vrijednosti znak da su ove inovativne tehnologije grade veći legitimitet, ili je to jednostavno najnoviji dokaz da je u ranoj fazi sredstva su prešao od strane spekulacije malog skupa istinski vjernici?

Prethodna CoinDesk članaka su ispitali ovo pitanje, ispitivanje tržišta aktivnost, biračka analystsand gledajući Google Trendsdata. Jedan članak pogledao da li cryptocurrencies ušla balon je ranije ovog mjeseca, kada je njihova ukupna tržišna kapitalizacija približavao $ 50 milijardi.

Zanimljivo, ovo tržišna kapitalizacija premašila $ 90 milijardi ranije ove sedmice, predstavlja (od početka godine) dobitak od početka godine do datuma više od 400% u odnosu na vrijednost $ 17.7bn na početku ove godine, u skladu sa CoinMarketCapdata.

U vrijeme izvještaja 26. Maja, ovo tržište kapa povukli na $ 80.1bn, što je od početka godine dobit od više od 350%.

Kripto cijene surge

Ove godine, nekoliko cryptocurrencies su iskusile značajne porast vrijednosti.

Cijena Bitcoin, na primjer, dostigao $ 2,791.70 25. Maja što predstavlja povećanje više od 200% od cijene u kriptovaluta je od oko 923,67 $ na početku godine, na osnovu indeksa CoinDesk Bitcoin Cijena (BPI).

Usred ove oštre reli, tržišna kapitalizacija Bitcoin-a je porasla, nadmašujući $ 45 milijardi ranije ove sedmice, što je porast oko 50% u posljednjih mjesec dana, dodatno BPI brojke pokazuju.

U vrijeme izvještaja, cijenu i tržišna kapitalizacija valute su oba pala natrag donekle, dostigavši ​​oko $ 2.440 i $ 40 milijardi u 16:30 UTC.

Alternativni protokoli imovine ove godine doživjela još jači dobit do sada, kao ove valute privukli robustan priliva.

Cijena etera, koji pokreće pametnih ugovor platforma ethereum, drugi po veličini kriptovaluta u vrijeme izvještaja, skočio više od 2.500% od oko $ 8 na početku 2017. Na svih vremena od $ 228.37 24. Maja, CoinMarketCap brojke otkrivaju.

Čak i nakon što je povlačenje na oko 180 $ u vrijeme izvještaja, cijena eter je porastao više od 2.100% od početka godine, prema CoinMarketCap.

XRP, token u Ripple mreže i treći najveći kriptovaluta po tržišnoj kapitalizaciji, doživjeli još jači dobit, penjanje više od 6.000% od oko 0.07 $ na početku godine na oko 0.43 $, u skladu sa CoinMarketCap.

Ovo sredstvo je pared te dobitke u vrijeme izvještaja, trgovanje na $ 0.30, a od početka godine dobit od više od 3.000%.

Dok cryptocurrencies su ove godine ostvarila veoma jaka dobitke, analitičari koje nudi različita mišljenja o tome da li su u balon teritoriji.

Bubble zabrinutost

Neki tržišni promatrači nedvosmisleno je izjavio da je cijena ovih sredstava su porasle napuhan.

Jehan Chu, izvršni partner u kriptovaluta fond sjedištem u Hong Kongu Jen Advisors, je ovog gledišta, govoreći CoinDesk:

"Sigurno je da postoji balon formiranje u cryptocurrencies. Nedavnim tržišna kapitalizacija skok je u velikoj mjeri zbog up-biciklističke kripto bogatstva se ponovno uložio u prostor. Dok novi novac dolazi, većina tržišna kapitalizacija je spekulativne dobitke biti redistribuirati u nove projekte. "

On je rekao CoinDesk da veruje samo nekoliko projekata će biti na kraju korisnik tih dobitaka, imenovanje Bitcoin, eter i zcash kao sredstva sa izdržljivost.

Charles Hayter, suosnivač i izvršni direktor razmjene usluga CryptoCompare, ponudio sličan način unosa, navodeći da je mnogo trenutnog rasta cijena spekulativna.

"Postoji mnogo dezinformacija i informacija asimetrija što može dovesti do loše odlučivanje i trgovačke stado mentalitet", rekao je on.

Ali ovo ponašanje sigurno nije jedinstven za novije klase imovine, naglasio je on.

"Kroz povijest smo vidjeli ovaj obrazac ponovno ponavljati -. Da li je to balon South Sea ili sa različitim slomljeni delovi ili novih otkrića, pa čak i na internetu balon Pohlepa se drži i obrazloženje leti kroz prozor", rekao je Hayter.

Uprkos svemu tome, tu je Silver Lining, jer "to je kroz shakeout koji se nalaze pravi pobjednici", rekao je on.

Potencijalni upside

Dok neki analitičari upozoravaju da cryptos možda su ušli mjehurić teritoriju, Arthur Hayes, suosnivač i izvršni direktor leveridžom digitalnu valutu platforma BitMEX, naglasio je da ta sredstva sada mogli doživjeti dalje prilive da bogati pojedinci su počeli tražiti.

"Mi smo napokon na mjestu gdje bogati pojedinci, oni koji imaju [više od] 1 milion $ likvidnih sredstava, razmatraju da li da izdvoji vrlo mali dio njihove neto vrijedi u digitalne imovine", rekao je on. "Ako se to dogodi čak i na malom obimu, vrijednost cjelokupne industrije će biti u stotinama milijardi dolara u kratkom roku."

Šire kriptovaluta prostor može biti dobro pozicionirana da bi privukli dodatne prilive, zbog stalnog stvaranje novih protokola alternativnih sredstava i stalno mijenja rasponu vrijednosti propozicija koje pružaju.

Tim Enneking, predsjednik Crypto Asset Management, prokomentarisao ovaj razvoj:

"Rast Alts promijenio [cryptocurrencies] od jedne trik poni na niz investicija u kojem se može izgraditi portfolio."

Cijene

Povezane vijesti


Post Cijena

Cena bitke je 500 dolara, povećanje od 50 puta u samo 12 meseci

Post Cijena

Bitcoin cijene yo-yo u Q1

Post Cijena

Prekid na putu? Zcash Eyes dobitak protiv Bitcoin-a

Post Cijena

Bitcoinova cena bori se sa novim otporom u ponudi za kršenje $ 1,000

Post Cijena

Bitcoin ide Mainstream s uključivanjem na Yahoo! Finansije

Post Cijena

Kako će Blockchain Tech promijeniti reviziju za dobro

Post Cijena

Bitcoin cijena se vraća na tržište kao trgovci Brace za Bitfinex News

Post Cijena

Bitcoin cena ocekuje $ 600 kao optimista povratnika

Post Cijena

Cena Bitcoin-a iznosi više od 266 dolara i udvostručuje novi maksimum svih vremena

Post Cijena

Ko kupuje Bitcoin? Tražnja traje uz strahove viline

Post Cijena

Gde će Bitcoin Cijene postati post-halving?

Post Cijena

Nakon dvogodišnje visoke, će bitkoinova cena porasti ili pasti?